Top Filme Istorice 2016

Top Filme Istorice 2016

2016 a fost un an plin de filme extraordinare, iar genul istoric nu a facut exceptie. Pentru cei pasionati de istorie, am pregatit o lista cu cele mai bune filme istorice care au fost lansate in 2016. Fie ca vorbim despre drame, biografii, razboaie sau epopei, aceste filme au reusit sa capteze atentia publicului si sa primeasca aprecieri din partea criticilor.

Hacksaw Ridge

Unul dintre cele mai bune filme istorice ale anului 2016, Hacksaw Ridge este povestea reala a lui Desmond T. Doss, un asistent medical care a servit in al doilea razboi mondial. Refuzand sa poarte sau sa utilizeze arme, Doss a devenit primul obiector de constiinta care a primit Medalia de Onoare din partea Congresului SUA, pentru actele sale de vitejie in lupta.

Filmul impresioneaza prin interpretarea lui Andrew Garfield, dar si prin scenografiile si efectele speciale deosebite care redau cu realitate si intensitate bataliile si suferinta cauzata de razboi.

Sully

Sully este o dramatizare a evenimentelor din 15 ianuarie 2009, cand „Minunea de pe Hudson River” a avut loc. Filmul ilustraza povestea reala a pilotului Chesley „Sully” Sullenberger, interpretat excelent de Tom Hanks, care a fost nevoit sa aterizeze un avion pe Hudson River pentru a salva pasagerii aflati la bord.

Filmul prezinta cu minutiozitate investigatia ulterioara si procesul mediatic prin care Sully a trecut, punand in lumina perseverenta, umanitatea si eroismul personajelor principale.

Operation Chromite

Operation Chromite este un film de actiune si aventura, bazat pe batalia de la Incheon din timpul Razboiului Coreean. Filmul prezinta operatiunea de spionaj condusa de generalul Douglas MacArthur (Liam Neeson) care a dus la victoria aliatilor in aceasta batalie cruciala.

Filmul ofera spectatoriului scene spectaculoase de lupta si o privire dramatica asupra conflictului dintre cele doua Corei.

Silence

Silence este o drama intensa si provocatoare bazata pe romanul omonim scris de Shusaku Endō. Filmul ilustreaza povestea a doi preoti catolici (Andrew Garfield si Adam Driver) care se deplaseaza in Japonia pentru a-si gasi mentorul disparut (Liam Neeson), intr-o epoca in care crestinismul era interzis si clugarii au fost fortati sa apostazieze.

Filmul este o meditatie profunda asupra credintei, suferintei si determinarii umane, realizata superb de regizorul Martin Scorsese.

Rules Don’t Apply

Rules Don’t Apply este o comedie romantica si o drama istorica, care ilustreaza povestea de dragoste dintre un sofer ambitios (Alden Ehrenreich) angajat de miliardarul Howard Hughes (Warren Beatty) si o actrita frumoasa (Lily Collins) aflata sub contract cu Hughes.

Filmul prezinta o perspectiva interesanta asupra epocii de aur a Hollywood-ului si a excentricitatilor unor personaje celebre din acea perioada. Bazed on this list, it can be concluded that 2016 was a strong year for historical films in terms of subject matter and performances. Whether looking for action, drama, or emotional storytelling, these films provide something for all fans of the genre.

Top Filme Istorice 2016 – Sumar

  1. Hacksaw Ridge – Povestea reala a lui Desmond T. Doss, obiector de constiinta care a luptat in al doilea razboi mondial fara arme
  2. Sully – Dramatizarea de pe urma „Miracolului de pe Hudson River” si pilotului Chesley „Sully” Sullenberger
  3. Operation Chromite – Batalia de la Incheon din timpul Razboiului Coreean
  4. Silence – Cautarea a doi preoti catolici ai mentorilor disparuti in Japonia feudala