Top Film Noir 2012

Top Film Noir 2012

Indragostiti de mister, suspans, crime si intrigi? In acest caz, iata o selectie minunata de filme noir lansate in 2012 care va vor satisface setea de intriga! Aceasta lista prezinta o serie de titluri cu adevarat captivante si memorabile, fiecare cu propriul sau stil si abordare a genului. Incepem topul!

1. Killer Joe

Killer Joe este un film regizat de William Friedkin, care ne aduce in fata ochilor povestea unui politist-detectiv, Joe Cooper (Matthew McConaughey), care isi asuma identitatea de „Killer Joe” si isi ofera serviciile ca asasin platit. Intriga incepe cand personajul principal se incurca intr-o poveste sumbra si violenta, dovedindu-se a fi unic in felul sau.

Motivul pentru care merita vazut: Performanta lui Matthew McConaughey si genialitatea regizorului William Friedkin.

2. Looper

Looper este o imbinare interesanta intre film noir si thriller SF, regizata de Rian Johnson. Intr-un viitor distopic, calatoriile in timp sunt folosite de catre mafie pentru a trimite inapoi in timp pe cei pe care vor sa se scape, un asasin numit Looper trebuie sa ii elimine. Joseph Gordon-Levitt si Bruce Willis joaca rolul aceluiasi personaj in momentele diferite ale timeline-ului.

De ce sa il vizionezi: Promovarea unui concept nou si imbinarea elementelor de film noir cu cele de thriller SF.

3. End of Watch

End of Watch, regizat de David Ayer, este un film care urmareste povestea a doi politisti (Jake Gyllenhaal si Michael Pena), amandoi aruncati intr-o lume plina de pericole si coruptie. Experientele si provocarile pe care le intalnesc pe parcurs au fost redate intr-un mod care te face sa te intrebi cum ar fi sa iti risti viata pentru a face binele.

Motivul pentru care trebuie sa il urmaresti: Unele dintre cele mai memorabile scene de actiune si personaje inspirate.

4. Gone

Gone este un thriller psihologic de groaza si film noir regizat de Heitor Dhalia, care ii are in centru pe Amanda Seyfried si Daniel Sunjata. Amanda joaca rolul unei fete care se confrunta nu doar cu trauma rapirii si abuzului suferite in trecut, dar si cu potentialele amenintari si suspiciuni din viitor.

De ce merita sa il incluzi in lista ta: Momente de suspans si prestatiile actoricesti ale celor implicati in proiect.

5. Alex Cross

Alex Cross ne prezinta viata unui psiholog onest si devotat politiei, interpretat de Tyler Perry. Filmul este regizat de Rob Cohen si se bazeaza pe o adaptare a unui roman din seria de carti a lui James Patterson. Povestea din spatele filmului aduce in prim plan concepte precum loialitatea, idelaurile si razbunarea.

De ce merita sa ii dai o sansa: Poveste bazata pe un roman bestseller si personajele bine dezvoltate.

6. The Place Beyond the Pines

The Place Beyond the Pines este un film noir regizat de Derek Cianfrance, in care ii intalnim pe Ryan Gosling si Bradley Cooper in rolurile principale. Actiunea se petrece intr-un oras mic si izolat, unde se dezvaluiesc legaturi familiale secrete si confruntari violente.

De ce sa il vezi: Ryan Gosling si Bradley Cooper ofera performante remarcabile, iar povestea in sine este captivanta.

7. On the Road

On the Road este o adaptare a romanului omonim al scriitorului Jack Kerouac, regizata de Walter Salles. Filmul urmareste aventurile si viata tumultoasa a unui grup e prieteni ce calatoresc prin SUA in anii ’40; in cautarea unui sens al vietii si a iubirii. In rolurile principale ii avem pe Sam Riley, Garrett Hedlund si Kristen Stewart.

Motivul pentru care este un film demn de vazut: Reprezentarea perioadei „Beat” siii performantele solide ale intregului distributiv.

Acestea sunt cele mai remarcabile filme noir lansate in 2012, care combina frumos stilul clasic derivat din thrillerele detectivistice ale anilor ’40 si ’50, cu elemente actuale si inovatii in cinematografie. Daca esti fan al filmelor noir, nu ar trebui sa ratezi aceste titluri deosebite.