Top Filme Istorice 2014

Top Filme Istorice 2014

Iubitorii de filme istorice au avut parte de o oferta interesanta de lungmetraje in 2014. Daca te numeai printre cei care nu se mai saturau de aceste productii, atunci anul 2014 a reprezentat poate o perioada destul de fructuoasa pentru tine. In acest articol, va vom prezenta un top al celor mai bune filme istorice din 2014, impreuna cu descrierile lor, astfel incat sa va puteti face o idee despre povestea care sta in spatele fiecaruia.

1. The Imitation Game

The Imitation Game este un film biografic despre viata lui Alan Turing, matematicianul britanic care a reusit sa sparga codurile secrete naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Benedict Cumberbatch il interpreteaza pe Turing in acest film care exploreaza nu doar munca sa legendara, ci si relatiile cu colegii sai si dificultatile personale pe care Turing le-a intampinat din cauza orientarii sale sexuale.

2. Selma

Selma urmareste povestea unei mari capete de afis ale miscarii pentru drepturile civile in America, Martin Luther King Jr., in lupta sa pentru a asigura dreptul de vot indeosebi populatiei de culoare. Filmul se concentreaza asupra marsului pasnic de la Selma la Montgomery, in Alabama, in anul 1965, si pe eforturile pe care acest mare luptator le-a intreprins in aceasta privinta. Rolul lui King este interpretat de David Oyelowo.

3. Fury

In Fury, Brad Pitt joaca rolul unui sergent de tancuri in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Eroul si echipajul sau sunt in spatele liniilor inamice, intr-un tanc denumit Fury, si trebuie sa lupte cu Germania nazista in timp ce aceasta se prabuseste. Acest film de razboi nu doar ofera o perspectiva interesanta asupra razboiului, dar arunca si o privire asupra relatiei dintre barbatii care lupta alaturi pentru a supravietui.

4. Pompeii

Daca sunteti in cautarea unui film de actiune spectaculos, Pompeii este un titlu pe care nu ar trebui sa-l ratati. Pozitionat in timpul eruptiei devastatoare a vulcanului Vezuviu in anul 79 d.Hr., acest film inisiaz spectatorul in aventura unui gladiator roman si a iubitei sale, care incearca sa scape de eruptia care a distrus orasul Pompei. Gladiotorul este interpretat de Kit Harington, iar Kiefer Sutherland interpreteaza rolul principal negativ.

5. Exodus: Gods and Kings

In regia lui Ridley Scott, Exodus: Gods and Kings prezinta povestea lui Moise si a evadarii evreilor din Egipt, sub conducerea faraonului Ramses. Cu Christian Bale in rolul lui Moise si Joel Edgerton in rolul lui Ramses, acest film grandios si spectaculos ofera o reprezentare noua a acestui eveniment istoric iconic, prezentand una dintre cele mai mari povesti de libertate din istorie.

6. The Monuments Men

The Monuments Men urmareste povestea adevarata a unui grup de experti in arta, recrutati de armata SUA pentru a salva opere de arta si obiecte culturale valoroase din mainile nazistilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In regia lui si interpretat de George Clooney, acest film prezinta in mod inspirat lupta acestor oameni pentru a salva patrimoniul cultural european si a asigura ca aceste valori istorice si artistice vor supravietui razboiului.

7. Dracula Untold

Chiar daca poate fi considerat mai degraba un film de actiune decat unul istoric, Dracula Untold ofera o perspectiva interesanta asupra legendei cunoscutului vampir. Acest film prezinta povestea lui Vlad Tepes, voievodul care sta la baza mitului Dracula, devenind prin aceasta o productie care doreste sa ofere o viziune diferita asupra personajului iconoclastic.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre aceste filme si altele, va recomandam sa accesati site-uri dedicate acestui domeniu precum IMDB sau Rotten Tomatoes, unde puteti gasi recenzii, liste de filme, si multe alte informatii utile.

Acum ca stiti care au fost cele mai notabile productii istorice ale anului 2014, nu va ramane decat sa alegeti titlurile care va atrag cel mai mult si sa profitati de o seara in care va veti delecta cu aceste filme extraordinare si povestile lor captivante.