Top Filme Istorice

Top Filme Istorice: O calatorie in timp prin cele mai bune productii cinematografice

Cine nu isi doreste sa se regaseasca intr-o alta perioada istorica? Sa descopere povestile emotionante sau eroii care au reusit sa schimbe cursul istoriei? Filmele istorice au abordat de-a lungul timpului evenimente de o importanta covarsitoare pentru dezvoltarea omenirii, astfel ca noi, pasionatii de cinema, am avut ocazia sa ne pierdem in lumea eroilor, a razboielor, a rebeliunilor, a idilelor si a misterelor trecutului. Va prezentam un top al celor mai bune filme istorice, cu liste de recomandari pentru o varietate de genuri, subgenuri si perioade istorice.

Top 10 Filme Istorice de Razboi

 1. Salvati soldatul Ryan (Saving Private Ryan, 1998) – O capodopera a genului regizata de Steven Spielberg, filmul urmareste povestea unui grup de soldati care trebuie sa il gaseasca si sa il salveze pe soldatul Ryan in urma invaziei de la Omaha Beach in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 2. Braveheart (1995) – Urmareste povestea lui William Wallace, luptatorul scotian care a condus o rebeliune impotriva Regelui Eduard I al Angliei.
 3. Plutonul (Platoon, 1986) – Impartaseste povestea oamenilor dintr-un pluton de soldati americani dupa esecul dezastruos al Vietnamului in anii ’60.
 4. Gladiatorul (Gladiator, 2000) – Razbunarea unui general roman pe nume Maximus, care a fost redus la un sclav gladiator si asista la asasinarea familiei sale.
 5. Apocalypse Now (1979) – Capitanul Benjamin Willard este trimis intr-o misiune pentru a-l asasina pe colonelul Kurtz, care a inceput sa fie necontrolabil si periculos.
 6. Cetatea necunoscuta (Zulu, 1964) – Povesteaza batalia de la Rorke’s Drift intre armata britanica si tribul Zulu, in Africa de Sud.
 7. Inchisoarea Alcatraz (Escape from Alcatraz, 1979) – Urmareste o evadare de doua persoane de la inchisoarea Alcatraz, condusa de Frank Morris, care s-a intamplat in anul 1962.
 8. Darkest Hour (2017) – Un excelent portret al lui Winston Churchill si al eforturilor sale de a conduce Marea Britanie in cel de-al Doilea Razboi Mondial.
 9. Patton (1970) – Povestea generalului George S. Patton si pasiunea sa pentru razboi si glorie.
 10. Tora! Tora! Tora! (1970) – O reprezentare a atacului de la Pearl Harbor si eforturile ofiterilor americani si japonezi de a salva vietile oamenilor pe timp de razboi.

Top 10 Filme Istorice de Epoca

 1. Titanic (1997) – Titanicul este un film extraordinar care imbina actiunea, romantismul si cercetarea istorica a naufragiului vasului Titanic.
 2. Gone with the Wind (Pe aripile vantului, 1939) – Unul dintre cele mai cunoscute si aclamate filme din istorie, care prezinta drama petrecuta in timpul Razboiului Civil American si Reconstructia.
 3. Barry Lyndon (1975) – Un drame remarcabil si elegant, care urmareste povestea unui om saracit, care urca treptele nobilimii in secolul al XVIII-lea.
 4. Ce curajoasa este Maria! (Dances with Wolves, 1990) – Un film despre Rezervatia Open Range a americanilor din secolul al XIX-lea, despre un lt. John Dunbar si legatura sa stransa cu triburile invecinate.
 5. Cingiza cinabru (Gangs of New York, 2002) – Amploare si cinicism in povestea irlandezului Amsterdam si mania sa in anii 1860.
 6. The Last of the Mohicans (Ultimul Mohican, 1992) – In timpul Razboiului Franco-Indian, trei pioneeri se alatura cautarii celor doi surori rapite.
 7. Quo Vadis (1951) – Pretintie romana si abundenta in povestea relatiei dintre un general subversiv si incantatoarea Lygia.
 8. Tatal meu cea mai mare printese (A Royal Affair, 2012) – O poveste emotionanta despre afectiunea dintre regina Danemarcei si doctorul ei in timpul celei de-a XVIII-a.
 9. Gloria indrumarii mele Luther (Kingdom of Heaven, 2005) – Prietenie in timpul Razboaielor Sfinte intre un cavaler subversiv si un musulman misterios.
 10. Elisabeta cea intanar (Elizabeth: The Golden Age, 2007) – Povestea idilei dintre Regina Elisabeta I si Sir Walter Raleigh si incercarile ei pentru a pastra coroana in urma numeroaselor intrigi regale.

Asadar, aceasta este selectia noastra de filme istorice pentru cinefili. Pe langa acestea, nu ezitati sa explorati si alte titluri pentru a va satisface spiritul de avant in cautarea cunoasterii istorice si a adevarului in spatele unor misterioase si fascinante povesti. Filmele istorice ne ofera mereu o fereastra spre trecut, astfel incat sa putem intelege si pretui luptele, eforturile, sperantele si visurile celor care ne-au precedat.

Previous Article
Next Article