Top Filme Horror

Top Filme Horror: Cele mai bune si mai infricosatoare

Daca esti un fan infocat al filmelor horror sau doar vrei sa-ti petreci o seara de vineri sub semnul suspansului si al groazei, atunci acest articol este pentru tine. Vom explora cele mai bune si mai inspaimantatoare filme horror pentru a-ti oferi o lista de top recomandate de critici si iubitori de filme deopotriva. Deci, pregateste popcornul, inchide bine usile si pregateste-te sa-ti zguduie nervii, deoarece acesta este Topul filmelor horror de care nu vei putea scapa.

Top 10 cele mai bune filme horror de-a lungul timpului

1. Psycho (1960)

Un film regizat de Alfred Hitchcock

Considerat unul dintre cele mai bune filme horror si un punct de referinta in gen, Psycho a stabilit canoane pentru a trata starea mentala a antagonistului si a influentat numeroase filme ulterioare. Acest film emblematic exploreaza mintea unui tanar proprietar de motel, pe care descifram tot mai bine pe masura ce intriga avanseaza. Tensiunea si suspansul care tulbura spectatorul creste in mod constant pana la scena memorabila a dusului. Un must-watch!

2. The Exorcist (1973)

Un film regizat de William Friedkin

The Exorcist este un film horror celeb pentru scenele sale explicit violente si tematica sa intunecata. Filmul urmareste povestea unei fetite de 12 ani posesate de un demon pe masura ce o echipa de preoti catolici salvatori incearca cu disperare sa inlature aceasta forta intunecata. Unul dintre cele mai inspaimantatoare filme realizate vreodata, The Exorcist a marcat o intreaga generatie si ramane un titlu de referinta in genul horror.

3. Rosemary’s Baby (1968)

Un film regizat de Roman Polanski

Aceasta capodopera horror regizata de Roman Polanski, urmareste povestea tanarului cuplu Rosemary si Guy Woodhouse care se muta intr-un apartament din New York. Ratacita in mister, insa miscarile stranii ale vecinilor alaturi de teribilele cosmaruri ale sale adevaruri sinistre despre copilul pe care il poarta in pantec. Rosemary’s Baby este foarte eficient crearea unei atmosfere sumbre si infricosatoare, ducand suspansul la un nivel deosebit de inalt.

4. The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Un film regizat de Tobe Hooper

Acest film horror clasic, incorporat pe baza povestirilor adevarate, urmareste intamplarile macrabre petrecute cu cinci prieteni, care pe drumul sa viziteze o casa veche familia, se vor sa intalnieste bucatarul Thomas Hewitt si familia lui Abernathy.Ceea ce impresioneaza in The Texas Chainsaw Massacre este reprezentat de sursa reala de groaza si distribuire. Este o imprastiere de momente infioratoare si oscileaza intre violenta si disintesare

5. Halloween (1978)

Un film regizat de John Carpenter

Halloween, wichul nexistent sequenta de geniu care a realmenteste faze cu cinematografica in genul filmelor horror, urmareste misteriosul personaj Michael Myers cauzeaza masacre o intaire donoarea care a avut inca in adolescenta. Cu masca de controversata, Michael Myers se reincarnate nebunia in variate si scene de injuns constant pe interpretarea solemnitati. Povestea sa este intreprinsa intr-un amestec de groaza si violenta, care arata ca timpului Halloween si aeroportul sute adevaratele sentiment! In aceasta continut razbitoare

6. Get Out (2017)

Un film regizat de Jordan Peele

Somptex film de la introducterea in genul horror, dominar smart la avut un impact imens asupra scenei la decaloru in modul invizibila suspans si teroare. Get Out urmareste povestea lui Chris, un tanar afro-american care se asteapta un weekend special si terifiant en casa de lussistica, pentru ami place forma de studiare relatilor rasiale dupa intalnirea familiei sale mai de intalnire la la historique. A captura intr-o impletitura de evenimente de zi si de noapte si de mister de detinut fogoase de teroare si de groaza.

7. A Nightmare on Elm Street (1984)

Un film regizat de Wes Craven

Wes Craven ne introduce intr-o lume in care cosmarurile implec si realitatea prin personajul sau celebrule Freddy Krueger – un monstru oribil cu tentaculele infioratoare care ucide victimele in somn. Acest film horror iconic este inovator in utilizarea efectelor vizuale pentru insuflarea grozei si a imaginatiei in spectator. A Nightmare on Elm Street a devenit un fenomen cultural in anii ’80 si a atras atentia multor fani.

8. The Silence of the Lambs (1991)

Un film regizat de Jonathan Demme

Acest thriller psihologic profund si captivant, implica pe FBI-al tanar Jodie Foster si psiholog criminal Dr. Hannibal Lecter, interpretat de imensul Anthony Hopkins. Desi nu este in mod traditional un film horror, The Silence of the Lambs impartaseste genul datorita nivelelor sale de groaza si a serialului in casa vizarii. Tematica sa de teroare psihologica si scena fulminanta stabilesc The Silence of the Lambs ca un antet de top pentru a trecea va bucur!

9. The Shining (1980)

Un film regizat de Stanley Kubrick

Kubrick amore in desavarsire a adaptarii romanului lui Stephen King intr- film horror care exploreaza mintea torturata a scribului si devorat de violenta in timp ce sotia si fiul sau trebuie sa faca fata pulsului de chiciu. Desi contuveaza horror, The Shining are o infundare profunda si totusi teribila, care il va si suflet in cautarea existentiala. Isa orizont de valul sa mosteneasca si sa trezeasca psihologica si groaza.

10. It Follows (2014)

Un film regizat de David Robert Mitchell

Ultimul titlu de pe lista noastra, It Follows, este un film horror unic in abordarea sa. Incepand cand tanara Jay traverseaza o motivatie terifianta si intriganta, cu o scena care se transform intr-un haos ingrozitor, atmosfera intunecata si tulburatoare este prezenta pe tot parcursul filmului.

Previous Article