Top Filme Acţiune 2012

Top 10 Filme Actiune 2012

2012 a fost un an remarcabil pentru cinema, mai ales in ceea ce priveste genul de actiune. Acest gen popular a reusit sa bata recordurile de box-office si sa furnizeze thrill-uri inegalabile publicului. De la celebrele francize pana la filmele originale, acest top 10 cuprinde cele mai bune filme de actiune din 2012.

1. The Avengers

Regizor: Joss Whedon

Daca exista un film care a dominat scena de actiune in 2012, acela este The Avengers. Reunind personaje legendare precum Iron Man, Hulk, Thor si Captain America, Marvel Studio a creat unul dintre cele mai memorabile filme de actiune ale anului. Spectacolul vizual, scenariul inteligent si interpretarile actoricestti remarcabile fac din The Avengers un film de neratat.

2. The Dark Knight Rises

Regizor: Christopher Nolan

Un alt titlu de senzatie in 2012 a fost continuare a trilogiei Cavalerului Negru, The Dark Knight Rises. Ca si predecesorii sai, filmul este o opera epica si intunecata, regizat magistral de Christopher Nolan. Cu o poveste complexa si personaje puternice precum Bane si Selina Kyle, The Dark Knight Rises este o capodopera a genului si un film de neratat.

3. Skyfall

Regizor: Sam Mendes

Nu se putea sa avem un clasament cu cele mai bune filme de actiune din 2012 fara sa mentionam cel de-al 23-lea film din franciza James Bond, Skyfall. Cu Daniel Craig in rolul principal si regia lui Sam Mendes, filmul ofera o abordare moderna, tensionata si surprinzatoare a aventurilor obisnuite ale agentului 007.

 • Filmele James Bond
  • Dr. No (1962)
  • Skyfall (2012)

4. Django Unchained

Regizor: Quentin Tarantino

Pentru fanii filmelor regizate de Quentin Tarantino, Django Unchained a fost un adevarat deliciu. Acest Western ii aduce in prim-plan pe Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz si Samuel L. Jackson. Povestea unui sclav eliberat care devine vanator de recompense pentru a-si salva sotia captive, Django Unchained este un omagiu adus Western-urilor clasice, cu o doza mare de umor si violenta.

5. The Hunger Games

Regizor: Gary Ross

O adapatare de succes a romanului The Hunger Games de Suzanne Collins, filmul cu acelasi nume a cucerit publicul din intreaga lume in 2012. Cu Jennifer Lawrence in rolul principal, filmul prezinta un viitor distopic in care tinerii sunt obligati sa participle la un eveniment anual numit „The Hunger Games” (Jocurile foamei), unde trebuie sa se lupte pana la moarte. Un film captivant, plin de actiune si emotie, The Hunger Games este cu siguranta un must-see.

6. Looper

Regizor: Rian Johnson

O combinatie intre actiune si sci-fi, Looper prezinta o lume in care calatoria in timp exista, dar este ilegala si folosita doar de catre mafia din viitor, pentru a elimina tintele incomode. In rolurile principale, Joseph Gordon-Levitt si Bruce Willis interpreteaza acelasi personaj, la varste diferite, iar povestea lor de viata se intersecteaza in cel mai neasteptat mod posibil. Un film original si plin de aventura, Looper e o optiune excelenta pentru fanii genului.

7. Argo

Regizor: Ben Affleck

Desi in primul rand un film bazat pe evenimente istorice, Argo imbina cu maiestrie genurile actiunii si suspansului. Regizat de Ben Affleck, care si interpreteaza unul dintre rolurile principale, filmul relateaza o misiune de extragere a unor diplomauti americani blocati in Iran, in timpul revolutiei din 1979. Povestea incredibila, plina de tensiune si suspans, a adus filmului multiple premii si distinctii.

8. The Expendables 2

Regizor: Simon West

O continuare a filmului din 2010, The Expendables 2 aduce din nou pe ecrane cele mai mari nume din lumea filmelor de actiune, precum Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris si Bruce Willis. Cu o poveste plina de razbunari si spectacular de ofensiva, The Expendables 2 este o alegere perfecta pentru fanii filmelor de actiune clasice.

9. Taken 2

Regizor: Olivier Megaton

Al doilea film din franciza, Taken 2 il readuce pe ecran pe redutabilul Liam Neeson in rolul lui Bryan Mills, fostul agent CIA. De data aceasta, el trebuie sa-si salveze familia de un grup de gangsteri albanezi care il urmaresc pentru moartea fiului lor. Cu multa actiune, suspans si un personaj central plin de resurse, Taken 2 este un film de neratat pentru fanii francizei.

 • Filmele Taken
  • Taken (2008)
  • Taken 2 (2012)
  • Taken 3 (2014)

10. Jack Reacher

Regizor: Christopher McQuarrie

Ultimul, dar nu cel din urma, Jack Reacher este un film de actiune cu Tom Cruise in rolul principal. Acesta se infatiseaza ca un fost investigator militar care trebuie sa descopere adevarul din spatele unui atac misterios, desi pare oglinda clara. Suspans, rasturnari de situatie si un personaj principal charismatic fac din Jack Reacher un film de actiune de vedere.

Aceasta a fost lista celor mai bune filme de actiune din 2012. Fiecare dintre ele ofera un amestec unic de aventura, emotii si set-piese de actiune spectaculoase, facand astfel o optiune de neratat pentru fanii genului.