Top Filme Erotice 2014

Top Filme Erotice 2014: Pasional, Controversat si Incitant

2014 a fost un an destul de interesant pentru cinematografie, in special in ceea ce priveste filmele erotice. Am asistat la lansarea a catorva productii deosebit de incitante si intrigante, care si-au castigat rapid o reputatie in randul cinefililor, dar si in ceea ce priveste premiile si nominalizarile de la diverse festivaluri de film. Asadar, sa aruncam o privire asupra celor mai notabile filme erotice ale anului 2014 si sa exploram lumea pasiunii, interzisului si seductiei.

Top 10 Filme Erotice 2014:

 1. Nymphomaniac: Vol. I & II 🔗Nymphomaniac: Vol. I & II

  Unul dintre cele mai cunoscute si controversate filme erotice ale anului 2014 a fost, fara indoiala, Nymphomaniac, in regia lui Lars von Trier. Impartit in doua parti, filmul spune povestea unei femei, Joe (interpretata de Charlotte Gainsbourg), care isi dezvaluie viata de nimfomana unui barbat pe care l-a salvat, Stellan Skarsgard. Cu nenumarate scene de sex explicit, Nymphomaniac trateaza provocari si dileme ale sexualitatii umane prin perspectiva unei femei marcate de traume si dependente.

 2. Strickland’s The Duke of Burgundy 🔗The Duke of Burgundy

  O explorare a relatiei BDSM dintre doua femei, The Duke of Burgundy prezinta legatura complicata si plina de pasiune dintre Cynthia (Sidse Babett Knudsen) si Evelyn (Chiara D’Anna). Regizorul Peter Strickland reuseste sa creeze un film artistic, provocator si poetic, care nu se bazeaza doar pe scene erotice, ci pe construirea unei atmosfere puternice si a unui univers aparte.

 3. Blue is the Warmest Color 🔗Blue is the Warmest Color

  Desi lansat in 2013, Blue is the Warmest Color si-a continuat succesul si in 2014, castigand numeroase premii si nominalizari la festivalurile de film. Filmul prezinta povestea de dragoste dintre Adele (Adele Exarchopoulos) si Emma (Lea Seydoux), o relatie care incepe tumultuos, dar care evolueaza catre un teritoriu al intimitatii, implicarii emotionale si auto-descoperirii. Celebre pentru scenele de sex pasional si explozia lor de culoare, Blue is the Warmest Color nu este doar un film erotic, ci un studiu al adolescentei si primei iubiri.

 4. Love, Rosie 🔗Love, Rosie

  Bazat pe romanul Where Rainbows End, de Cecelia Ahern, Love, Rosie este o comedie romantica care aduce in prim-plan o poveste de dragoste edulcorata inramata cu momente erotice incitante. Rosie (Lily Collins) si Alex (Sam Claflin) sunt prieteni din copilarie, iar in ciuda circumstantelor, destinul pare sa respinga ideea de a se impreuna, ceea ce provoaca numeroase momente erotice si de tensiune intre ei.

 5. Magic in the Moonlight 🔗Magic in the Moonlight

  In regia lui Woody Allen, Magic in the Moonlight, filmul are in prim-plan personajul Sophie Baker (Emma Stone), o tanara presupus clarvazatoare, si Stanley (Colin Firth), un mag britanic cunoscut, care se indoieste de capacitatile ei. Desi nu este un film erotic in adevaratul sens al cuvantului, Magic in the Moonlight aduce laolalta seductia si misterul intr-o poveste de dragoste sofisticata si intriganta.

 6. God’s Not Dead 🔗God’s Not Dead

  Desi o productie cu un mesaj religios puternic, God’s Not Dead are o tensiune sexuala evidentiata cu ajutorul dusmanului aparent intangibil, demonstreaza faptul ca orice situatie si orice film pot fi incarcate de erotism.

 7. Blind 🔗Blind

  Un film norvegian in regia lui Eskil Vogt, Blind are in centru personajul Ingrid, o femeie orbita, care se retrage intr-un univers al fanteziilor sexuale si isi construieste noi lumi pentru a-si explora sexualitatea. Fara a se baza pe scenele de sex pentru a crea momente erotice, Blind aprofundeaza problematica sexualitatii in conditii de dizabilitate, intr-un mod provocator si sensibil.

 8. Romeo & Juliet 🔗Romeo & Juliet

  Aceasta versiune contemporana a povestii lui Shakespeare, Romeo si Julieta, are in centru celebritatea si lumea modei, intregul decor servind drept zestre pentru atractia sexuala dintre cei doi protagonisti. Filmul ofera o perspectiva moderna asupra povestii clasice, adaugand un plus de erotism si fascinatie in poveste.

 9. The Water Diviner 🔗The Water Diviner

  Dirijat de Russell Crowe, filmul The Water Diviner aduce un al doilea nivel de subiect in spatele celui de baza, respectiv Conrad (interpretat de Russell Crowe), care calatoreste in Turcia pentru a-si gasi cei trei fii considerati ucisi in razboi, si Ayshe (interpretata de Olga Kurylenko), fermecatoarea si neintelegatoarea proprietara de hotel.

 10. Erotic Tales 🔗Erotic Tales

  O colectie de povestiri scurte si exprimari ale diferitelor tipuri de erotism, Erotic Tales este un film antologic care exploreaza temeri si fantezii erotice, spre deliciul oricarui cinefil pasionat de acest gen de cinema.

2014, un an memorabil pentru erotismul cinematografic

Anul 2014 a adus o serie de filme erotice care au pus in valoare arta, provocarea si fascinatia acestui gen de cinema. Fie ca vorbim de Nymphomaniac, fie de Blind sau Erotic Tales, toate contribuie la o stare de spirit incitanta si tentanta pentru cinefilii care iubesc si apreciaza puterea erotismului in film. Cu regizori si actori talentati si scenarii care combina realism si fantezie, filmele erotice ale anului 2014 continua sa ramana in memoria colectiva a cinefililor si sa inspire noi productii indraznete si captivante.