Top Filme Sport 2014

Top Filme Sport 2014

2014 a fost un an grozav pentru filmele de sport, iar in acest articol, vom arunca o privire asupra celor mai bune productii de acest gen din acel an. Indiferent de sportul favorit, vezi care sunt cele mai bune filme care sa te inspire, sa-ti dea batai de inima si sa te faca sa stai cu sufletul la gura.

Filme de box

Creed

Una dintre cele mai mari surprize filmice ale anului 2014 a fost lansarea peliculei Creed in regia lui Ryan Coogler. Aceasta pelicula infrunta continuarea bine-cunoscutului film „Rocky”, prezentand povestea fiului lui Apollo Creed, care isi doeste dreptate in lumea boxului, avandu-l ca mentor pe insusi Rocky Balboa. Filmul merita urmarit pentru actiunea sa captivanta, dar si pentru mesajul emotionant despre prietenie si loialitate.

The Gambler

Un alt film cu tematica de box lansat in anul 2014 este The Gambler, cu Mark Wahlberg in rolul principal. Acesta spune povestea unui jucator patologic care ajunge sa joace chiar si cu boxul. Filmul prezinta cateva dintre cele mai amuzante si incordate jocuri de box din ultimii ani.

Filme de baschet

Iverson

Iverson este un documentar realizat in 2014 care prezinta viata si cariera lui Allen Iverson, unul dintre cei mai faimosi si mai talentati jucatori de baschet ai tuturor timpurilor. Filmul include interviuri cu Iverson insusi, precum si cu colegii si antrenorii sai din liga profesionista de baschet, NBA. Acesta arunca o privire unica asupra succeselor, dar si a controverselor intalnite de-a lungul carierei baskettbalistului.

– Top Five

Top Five este o comedie sportiva in care Chris Rock joaca rolul unui comediant care viseaza sa devina jucator profesionist de baschet, iar filmul este o satira despre lumea showbizului si a sportului de performanta. De-a lungul peliculei, personajul principal trebuie sa invete dureroasa lectie ca pentru a avea succes, trebuie sa ii dai voie prietenilor sa se ocupe de treburile personale, iar el sa se concentreze pe visul sau de a deveni un jucator profesionist de baschet.

Filme de fotbal

Ole, Ole, Ole

In Ole, Ole, Ole, veti vedea cum legendarul atacant brazilian Ronaldo Nazario exploreaza experientele sale in jurul lumii, intr-un mod aproape poezie si discovery. El isi desi povestea reala, de la copilaria saracita in Rio la momentul in care a castigat Cupa Mondiala si primeste Balonul de Aur, desi trece si prin momente grele ca ruptura de ligament in larga parte. Filmul ofera o perspectiva unica asupra celebritatii si a echilibrului dintre frumusetea succesului si infrangerea dramatica.

Alte filme de sport care merita vizionate

Draft Day

Draft Day, in regia lui Ivan Reitman, este o pelicula cu tematica de fotbal american care urmareste trucul genial al managerului general al echipei de fotbal Cleveland Browns pentru a isi determina jucatorii anului. Rolul principal este jucat de Kevin Costner, care livreaza o performanta puternica si emotionanta.

McFarland, USA

In sfarsit, McFarland, USA este un film inspirat de fapte reale si spune povestea profesorului Jim White, care preia antrenamentele unei echipe de liceeni mexicano-americani dintr-o comunitate saraca in California si ii afecteaza nu numai pe sport dar si pentru viitorul lor educational. Filmul prezinta mesaje despre munca grea, perseverenta, si puterea de echipa.

Speram ca v-a placut acest top de filme de sport din 2014 si ca acestea va vor inspira si va vor oferi numeroase ore de divertisment de calitate. Nu uitati sa va pregatiti popcornul si sa va asezati confortabil pe canapea pentru a urmari aceste capodopere cinematografice.