Top Filme SF 2016

Top Filme SF 2016

Pentru toti pasionatii de filme stiintifico-fantastice, anul 2016 a fost un an captivant si plin de actiune. De la explorarea spatiului cosmic la lupte pentru suprematie in lumi imaginate, filmele din acest gen continua sa mentina vie flacara aventurii si a misterului.

Acest articol propune o lista cu topul celor mai bune 10 filme SF din 2016, care sa te treaca printr-un carusel al emotiilor si stimuleze in acelasi timp gandirea si imaginatia. Sa le descoperim impreuna pe fiecare in parte!

Lista noastra de filme SF 2016:

1.Rogue One: A Star Wars Story

2.Arrival

3.Midnight Special

4.Star Trek Beyond

5.Doctor Strange

6.The Space Between Us

7.The 5th Wave

8.La fille inconnue

9.Code 8

10.Independence Day: Resurgence

Rogue One: A Star Wars Story

Realizat de Gareth Edwards, Rogue One: A Star Wars Story se situeaza inaintea evenimentelor Filmei Star Wars Episode IV – A New Hope. Ne este prezentat un grup de eroi improbabili care se unesc intr-o misiune periculoasa si aparent imposibila: sa fure planurile Death Star, arma suprema de distrugere. Rogue One se distinge prin actiunea sa indrazneata, salbatica si in egala masura incantatoare, demonstrand ca universul Star Wars continua sa fascineze si sa provoace imaginatia spectatorilor de toate varstele.

Arrival

Regizat de Denis Villeneuve, Arrival este centrat pe linguista Louise Banks (interpretata de Amy Adams), care este recrutata de guvernul american pentru a stabili comunicarea cu o rasa extraterestra ale carei navelor spatiale au aterizat pe Pamant. In tandem cu fizicianul Ian Donnelly (Jeremy Renner), Louise isi foloseste competentele lingvistice pentru a descifra limba extraterestra si a preveni un conflict global. Arrival este un studiu de profunzime despre perceptivitate, destin si puterea limbajului, filmul tematizand cu blandete si intelepciune efemeritatea timpului si a iubirii.

Midnight Special

In Midnight Special, Alton Meyer (Jaeden Lieberher) este un baiat aparent normal, care poseda insa puteri supranaturale. Prezentat ca un savant religios, Alton si tatal sau sunt insotiti de politie si infiltrati intr-o secta religioasa, toti fiind entuziasmati si speriati deodata de aceste puteri extraordinare. Filmul, regizat de Jeff Nichols, exploreaza puterea de jertfa, constiinta divina si vointa de a intelege si accepta fortele misterioase care ne pot modela vietile.

Star Trek Beyond

Acest film SF din 2016 a fost un adevarat succes la box office si a oferit fanilor Star Trek momente deosebite alaturi de personajele lor favorite. Regizat de Justin Lin, Star Trek Beyond este o explorare a calatoriilor echipajului USS Enterprise, punand accent pe loialitate, camaraderie si curaj. Productia impleteste simtul estetic al Star Trek (ale carui aripioare infloreste ecranul) si impresionantul scenariu, creand o experienta vizionare captivanta si emotionanta.

Doctor Strange

Bazat pe personajul Marvel Comics, Doctor Strange este un film de actiune si fantastic care sparge tiparele blockbuster-urilor obisnuite. Benedict Cumberbatch il interpreteaza pe Steven Strange, un neurochirurg de renume care, in urma unui accident, isi pierde abilitatea de a-si folosi mainile. Determinat sa gaseasca o vindecare, el intra in lumea nerusinata a magiei si a misticismului. Regizorul Scott Derrickson a reusit sa creeze o lume incredibila de vise, transformari si lumi alternative.

The Space Between Us

Ceea ce diferentiaza The Space Between Us de celelalte filme SF din 2016 este legatura sa cu umanitatea si inima. Acest film se concentreaza pe aventura lui Gardner Elliott, un baiat nascut in secret pe Marte, care ajunge pentru prima data pe Pamant si trebuie sa se adapteze la conditiile, normele si cultura terestre. Pe parcursul calatoriei sale, Gardner calatoreste prin America in cautarea tatalui sau necunoscut si se confrunta cu notiuni precum iubirea, prietenia si familia.

The 5th Wave

Ecranizare a romanului omonim al lui Rick Yancey, The 5th Wave este un film despre invazia extraterestra. In film, planeta este atacata in cinci valuri succesive, iar fiecare incearca sa distruga flora si fauna terestra. Protagonista luminata si sfidatoare, Cassie (interpretata de Chloe Grace Moretz), incearca sa salveze fratele ei si sa descopere ca adevaratele valori ale lumii noastre pot fi iubirea, solidaritatea si demnitatea.

La fille inconnue

Drama sociala captivanta a fratilor Dardenne, La fille inconnue exploreaza responsabilitatea fata de cel necunoscut si tragedia celor uitati de societate. In film, o femeie tanara neidentificata este gasita moarta pe marginea unui rau. Iar cercetatorul Jenny (interpretata de Adele Haenel) lanseaza o investigatie pentru a descoperi fiinta umana din spatele anonimatului aparent de nedescifrat si apasator.

Code 8

Code 8 este un film scurt in care coexistati doua specii: oamenii isi ocupa timpul vanzand lucruri, iar cealalta specie este responsabila pentru puterea si energia. O conflict aparent banal poate lua o turnura neasteptata si periculoasa, punand in discutie valorile morale, dilema etica si limitarea puterii.

Independence Day: Resurgence

Desi nu s-a bucurat de acelasi succes ca predecesorul sau, Independence Day: Resurgence si-a castigat audienta si a creat un univers al luptelor eroice si al solidaritatii internationale. Povestea sa urmareste revenirea extraterestrilor care au invadat Pamantul acum 20 de ani si continuarea luptelor pentru supravietuire si respect in fata unor adversari temibili.

Fara indoiala, anul 2016 a fost un an excelent pentru genul stiintifico-fantastic. Cu filme care exploreaza adancimile spatiului si ale inimii umane, topul 10 al anului 2016 ofera o selectie variata de povesti captivante, personaje complexe si idei provocatoare.

Indiferent daca esti fan al seriei Star Wars si aventurilor spatiale sau explorator al universului uman si sensibilitatilor sale, aceste 10 filme SF din 2016 sigur iti vor starni interesul si iti vor capta imaginatia.