Top Filme Sport 2016

Top Filme Sport 2016

Anul 2016 a fost fantastic pentru iubitorii de filme sport. O varietate de titluri de la biografii impresionante pana la drame emotionante de echipa au lansat in acest an, iar fanii s-au bucurat de o multime de povesti excelente despre perseverenta, succes si eroism. In acest articol, vom examina top 10 filme sport din 2016 care au captivat audientele si au inspirat pe toata lumea sa se straduiasca pentru excelenta.

1. Creed: Nasterea Legendelor

    Prezentandu-l pe Michael B. Jordan in rolul lui Adonis Creed, fiul lui Apollo Creed, acest spin-off al seriei Rocky i-a adus pe ecranele noastre pe Sylvester Stallone in cea mai recenta reintruchipare a celebrului boxer Rocky Balboa. Regizat de Ryan Coogler, Creed: Nasterea Legendelor ne arata cum Adonis isi urmeaza propriul destin spre glorie si cum Rocky il ia sub aripa lui pentru a deveni un mare boxer in lumea sportului.

2. Bleed for This

    In aceasta drama inspirata dintr-o poveste reala, Miles Teller il interpreteaza pe Vinny Pazienza, un boxer care a suferit un accident de masina aproape fatal, dar a revenit in ring in ciuda tuturor probabilitatilor. Bleed for This este o poveste inspirata despre motivatia si curajul de a invinge adversitatea si a-si urma visurile.

3. Race: Victorie Fara Limite

    Race: Victorie Fara Limite este un film biografic care urmareste povestea lui Jesse Owens, un atlet afro-american care a concurat in Olimpiada din Berlin in 1936 si a castigat patru medalii de aur, sfidand prejudecatile rasiale ale epocii si ideologia nazista. Filmul ilustreaza atat reusitele sportive ale lui Owens, cat si lupta sa pentru egalitate intr-o perioada de mare tensiune.

4. Eddie the Eagle

    Bazat pe povestea adevarata a celebrului saritor in lungime Michael „Eddie the Eagle” Edwards, filmul il prezinta pe Taron Egerton in rolul titular, in timp ce Hugh Jackman isi asuma rolul antrenorului Bronson Peary. Eddie the Eagle este o poveste captivanta si inspirata in egala masura despre perseverenta si determinare.

5. Pele: Nasterea unei Legende

    Kevin de Paula interpreteaza pe legendarul fotbalist brazilian Pele in aceasta experienta cinematografica care documenteaza evolutia sa meteorica in culmea succesorilor si povestea terenului sau de copilarie la capat de drum. Pele: Nasterea unei Legende este un film plin de actiune pentru orice fan al sportului.

6. Concurs in Familie

    Stephan James si Jason Sudeikis fac echipa in acest film inspirat de veridica rivalitate dintre doi atleti ce nu au limite. Concurs in Familie este plin de actiune si emotii, in timp ce cei doi oponenti se intrec fortele in cursa pentru victorie.

7. Drumul spre Victoria

    Ben Younger regizeaza aceasta meditatie elocventa despre urmarirea gloriei si perseverenta in fata obstacolelor. Filmul il prezinta pe Joshua Melendez in rolul unui elev de liceu care cauta un loc pe echipa de lupta a scolii si reda cum sportul tine impreuna oameni din ambient diferit.

8. Boxing Day

    Gratie regiei lui David O. Russell, Jennifer Lawrence si Bradley Cooper se bucura de o chimie impecabila in acest film inspirat de veridica poveste despre o prietenie ce ia nastere in lumea sportului. Boxing Day este un film emotionant si inspirat, despre colaborare si elanul de auto-descoperire.

9. Brothers: Intre Frati

    Drama sportiva made in Bollywood, Brothers: Intre Frati, regizata de Karan Malhotra, aduce pe ecran povestea a doi frati care se antreneaza in lumea mix fightului pentru a se confrunta cu obstacolele care le-au despartit in trecut. In centrul atentiei se afla dilemma loialitatii intre frati in conditii de competitie dura in sport.

10. Poata Michael Jordan sa salveze NBA?

    Aceasta este o exprimare interogativa care spune totul despre Michael Jordan, deoarece nimeni nu s-ar fi asteptat la aceasta intrebare de jumatate de an in urma. Acest documentar interesant reprezinta un tribut atat legendarei superstarului NBA, cat si unei istorii a unei erori in scenariu de NBA.

S-au terminat filmele

Cei mai multi iubitori de filme sunt cel putin familiarizati cu cateva dintre aceste titluri de filme sport, dar sa speram ca acest top 10 al celor mai bune filme sportive din 2016 va va stimula sa le vizionati – sau sa le revedeti! Fie ca sunteti in cautarea unei povesti inspirata despre legaturile dintre doi frati sau o drama emotionanta de echipa, aceste filme cu siguranta vor aduce emotie si inspiratie in sufletele tuturor fanilor sportului.