Cele mai bune filme de comedie

Cele mai bune filme de comedie

Una dintre cele mai populare genuri de filme la nivel mondial este comedia. Astfel, este de la sine inteles ca exista foarte multe productii in acest domeniu, fie ca sunt filme de sine statatoare sau serii de filme. In acest articol, iti vom oferi un top al celor mai bune filme de comedie, impartite in trei categorii distincte – clasice, moderne si animate, pentru a satisface toate gusturile.

Top filme clasice de comedie

1. Eroii de pe aerodrom (1940, regia Charles Chaplin)

Eroii de pe aerodrom este considerat unul dintre cele mai bune filme realizate de Charles Chaplin, reusind sa amuze publicul intr-un mod aparte si sa critice, in acelasi timp, unele aspecte socio-politice din acea perioada. Subiectul filmului se bazeaza pe relatia dintre un barbier evreu si dictatura sub care traieste.

2. Baietii de pe strada (1938, regia Norman Taurog)

Numele original al filmului Baietii de pe strada este „Boys Town”, iar povestea este bazata pe fapte reale si spune povestea unui preot care descopera o metoda inovatoare pentru a salva copiii delincventi, transformandu-i in cetateni model.

3. Hazliu si necajit (1944, regia Frank Capra)

O capodopera a comediei, realizata de catre Frank Capra, Hazliu si necajit prezinta incercarile lui George Bailey de a se sinucide, dar este salvat cu ajutorul unui inger care ii arata cum viata sa a influentat in bine comunitatea din jur.

Top filme moderne de comedie

4. Singur acasa (1990, regia Chris Columbus)

Singur acasa a devenit un simbol al sarbatorilor de iarna, bucurandu-se de succes in randul tuturor generatiilor de cinefili. Aflam povestea lui Kevin McCallister, un baiat de opt ani care este lasat accidental acasa in timp ce familia pleaca in vacanta, fiind nevoit sa faca fata unor infractori care vor sa jefuiasca casa.

5. Mult ras, deloc periculos (2000, regia Ben Stiller)

Filmul prezinta extravagantele din lumea modei, Mult ras, deloc periculos aducand in lumina reflectoarelor un model masculin, Derek Zoolander, care este manipulat sa devina asasin.

6. Super-mamele (2011, regia Paul Feig)

Atunci cand Super-mamele a fost lansat in 2011, a reusit sa schimbe perceptia asupra rolului femeilor in filmele de comedie. Realizat de catre Paul Feig si avand in distributie nume importante precum Kristen Wiig, Rose Byrne si Melissa McCarthy, filmul urmareste peripetiile de dinaintea nuntii unei mirese si a domnisoarelor sale de onoare.

Top filme de comedie animate

7. Shrek (2001, regia Andrew Adamson si Vicky Jenson)

In mod sigur, unul dintre cele mai de succes filme de comedie este Shrek (2001), un personaj animat care a castigat chiar si un premiu Emmy. Ajunsa in prezent la a patra parte, aceasta serie de filme prezinta legaturi de prietenie intr-o lume similara cu cea a basmelor.

8. Madagascar (2005, regia Eric Darnell si Tom McGrath)

Duiosia si aventurile personajelor din Madagascar au cucerit inimile copiilor, dar si ale adultilor. Zebra, girafa, hipopotamul si leul new-yorkezi ajung pe o insula exotica si invata sa-si redescopere natura salbatica.

9. Toy Story (1995, regia John Lasseter)

Filmul Toy Story a revolutionat lumea filmului prin tehnologia de animatie utilizata si prin mesajul unificator pe care il transmite. Woody si Buzz Lightyear ne invata ca fiecare jucarie are povestea ei si ca toata lumea isi poate gasi un prieten in cel mai neasteptat loc.

Acestea sunt doar cateva dintre atatea filme care te pot face sa razi cu lacrimi, sa treci printr-un periplu de emotii si sa te identifici cu personajele prezentate. Lista este deschisa si poate continua cu numeroase alte productii de calitate.