Cele mai bune filme de dramă

Cele mai bune filme de drama: Topuri si descrieri

Iata topurile care contin cele mai bune filme de drama! Vor fi enumerate filme de diferite genuri in genere: cele mai bune filme, cele mai premiate si categorii precum, cele mai bune filme romantice, cele mai emotionante si multe altele. Sa ne scufundam in lumea celor mai bune filme de drama!

Topul celor mai bune 10 filme de drama

 1. Titanic (1997) – Regizat de James Cameron. Titanic este povestea de dragoste a doi tineri (interpretate de Leonardo DiCaprio si Kate Winslet) care se intalnesc pe vasul Titanic, iar dragostea lor infloreste in mijlocul tragediei. Versiunea online pe internet.

 2. The Godfather (1972) – Regizat de Francis Ford Coppola. Unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, povestea familiei mafiote a lui Don Vito Corleone, interpretata de Marlon Brando, si modul in care puterea este transmisa fiilor sai.

 3. The Shawshank Redemption (1994) – Regizat de Frank Darabont. Acest film urmareste povestea lui Andy Dufresne (interpretat de Tim Robbins) in timp ce este inchis si incearca sa se adapteze la viata din inchisoare si sa supravietuiasca ororilor sistemului.

 4. Forrest Gump (1994) – Regizat de Robert Zemeckis. Tom Hanks interpreteaza personajul din titlu, Forrest Gump, un barbat cu IQ scazut, dar cu o inima mare care traieste intr-o serie de evenimente istorice importante.

 5. Gladiator (2000) – Regizat de Ridley Scott. Russel Crowe interpreteaza rolul unui general roman ascuns, care se ridica in centrul poporului pentru a razbuna moartea familiei sale si a scoate coruptia din imperiu.

 6. Schindler’s List (1993) – Regizat de Steven Spielberg. Filmul descrie povestea veridica a lui Oskar Schindler, un om de afaceri german care a salvat vietile a peste o mie de evrei polonezi in timpul Holocaustului.

 7. To Kill a Mockingbird (1962) – Regizat de Robert Mulligan si bazat pe romanul premiatului scriitor Harper Lee, filmul spune povestea unui avocat din sud (interpretat de Gregory Peck) care lupta sa apere un barbat de culoare nevinovat acuzat de viol.

 8. A Beautiful Mind (2001) – Regizat de Ron Howard. Filmul prezinta viata reala si lupta grea a lui John Nash, un matematician premiat cu Nobel pentru teoria jocurilor, in timp ce traieste cu schizofrenie paranoida.

 9. Good Will Hunting (1997) – Regizat de Gus Van Sant. Matt Damon si Ben Affleck au scris si jucat in acest film despre un tinar geniu din mediul defavorizat care invata sa dea curs potentialului sau impresionant cu ajutorul unui profesor de matematica.

 10. The Green Mile (1999) – Regizat de Frank Darabont. Filmul spune povestea unui gardian al inchisorilor (interpretat de Tom Hanks) care intalneste un prizonier cu puteri mistice care are darul de a vindeca oamenii.

Cele mai bune filme de drama premiate

 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – Regizat de Michel Gondry. Jim Carrey si Kate Winslet joaca in acest film despre un cuplu care alege sa-si stearga memoria reciproc dupa ce relatia lor ia sfarsit.

 2. American Beauty (1999) – Regizat de Sam Mendes. Kevin Spacey interpreteaza rolul unui barbat de varsta mijlocie care se trezeste la viata dupa ce se indragosteste de prietena adolescente a fiicei sale.

 3. 12 Years a Slave (2013) – Regizat de Steve McQueen. Bazat pe memoriile lui Solomon Northup, un om liber de culoare care a fost capturat si vandut ca sclav si a supravietuit nemaipomenitelor greutati timp de 12 ani.

Cele mai bune filme romantice de drama

 1. Pride and Prejudice (2005) – Regizat de Joe Wright. Keira Knightley joaca in acest film de epoca, bazat pe un roman cunoscut scris de Jane Austen. Povestea este despre o tanara si sarcinile ei de a invata sa simpatizeze cu capricioasele comportamente ale societatii.

 2. The Vow (2012) – Regizat de Michael Sucsy. Channing Tatum si Rachel McAdams joaca impreuna in aceasta poveste emotionanta despre un cuplu care incearca sa-si faca relatia sa functioneze, dupa ce un accident de masina provoaca femeii sa-si piarda memoria.

Cele mai bune filme din enciclopedia operei

 1. The Dark Knight (2008) – Regizat de Christopher Nolan. In aceasta pelicula, celebrul super-erou Batman (interpretat de Christian Bale) se confrunta cu cea mai mare provocare – totodata seducatoare si inspaimantatoare – in persoana Joker-ului (interpretat de Heath Ledger).

 2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) – Regizat de Peter Jackson. Primul film al trilogiei „Stapanul Inelelor” care se bazeaza pe seria fantasy creata de J.R.R. Tolkien. Actiunea incepe cu incercarea elfilor, oamenilor si piticilor de a distruge inelul suprem.

Acestea sunt cele mai bune filme de drama din diferite categorii. Desigur, exista multe altele de explorat si apreciat, insa lista poate servi drept un punct de plecare in cautarea celor mai de seama experiente cinematice in genul dramei.