Top Filme Mister 2015

Top Filme Mister 2015

In 2015, am fost martori la lansarea unor filme de mare succes din genul mister, care ne-au tinut cu sufletul la gura. In acest articol, va voi prezenta topurile cele mai bune si cele mai interesante filme de mister lansate in anul 2015.

Top 10 Filme de Mister

Enumerarea urmatoare prezinta o selectie a celor mai bune 10 filme de mister din 2015. Asezarea in top este bazata pe aprecierile criticilor, succesul la box-office si impactul asupra audientei.

 1. Ex Machina
 2. The Gift
 3. Crimson Peak
 4. Sicario
 5. Bridge of Spies
 6. The Visit
 7. Child 44
 8. Secret in Their Eyes
 9. Regression
 10. The Hateful Eight

Ex Machina

Ex Machina este o capodopera a cinematografiei din genul mister-cyberpunk, care abordeaza tema inteligentei artificiale. Regizat de Alex Garland si avandu-i in distributie pe Domhnall Gleeson, Alicia Vikander si Oscar Isaac, filmul spune povestea unui programator care este invitat sa ia parte la un experiment care implica interactiunea cu o femeie-robot pe nume Ava. Ex Machina se distinge prin abordarea tematicii morale care se naste odata cu crearea unei inteligente artificiale cu constiinta de sine.

The Gift

The Gift este un thriller psihologic tensionat, regizat de Joel Edgerton, care exploreaza relatiile dintre indivizi si trecutul ce-i defineste. Filmul urmareste povestea unui cuplu (interpretat de Jason Bateman si Rebecca Hall) care se imprieteneste cu un fost coleg de liceu (interpretat de Joel Edgerton), caruia ii destainuie secretele intunecate ale trecutului lor. The Gift reuseste sa surprinda tensionarea relatiilor dintre personaje si sa mentina audienta in alerta pana la final.

Crimson Peak

Crimson Peak este un film de groaza si mister, regizat de Guillermo del Toro. Filmul, avandu-i in rolurile principale pe Mia Wasikowska, Tom Hiddleston si Jessica Chastain, prezinta povestea unei scriitoare care descopera secretele intunecate ale sotului ei la o proprietate bantuita. O disting caracteristica a filmului o reprezinta decorurile somptuoase si atmosfera intunecata.

Filme care merita mentionate

Pe langa topurile enumerate, am ales si cateva filme apreciate pentru elementul de mister pe care l-au oferit, dar care nu au reusit sa se remarce in topurile de mai sus. Acestea sunt:

 • The Lazarus Effect
 • The Reckoning
 • Solace
 • The Lady in the Car with Glasses and a Gun
 • In the Courtyard

Fiecare dintre aceste filme prezinta povestiri unice care te vor tine in suspans si te vor surpinde cu deznodamantul neasteptat.

Anul 2015 a fost unul bogat in filme de mister, care a oferit audientelor productii notabile precum Ex Machina, The Gift si Crimson Peak. De asemenea, alte filme interesante sunt si cele enumerate in topuri sau mentiunile speciale. In acest an, am fost martori la povesti tensionate despre viata intima a unor personaje, la confruntari cu inteligenta artificiala si lumi bantuite. Filmele mentionate sunt ideale pentru a savura o noapte de mister, pentru cinefilii pasionati.