Top Filme Animaţie 2015

Top Filme Animatie 2015

2015 a fost un an incredibil in lumea filmelor de animatie. Am avut parte de o multime de povesti inspirate si personaje memorabile, iar daca esti fan al acestui gen, echipa noastra a pregatit o selectie cu cele mai bune filme de animatie pentru tine.

Inside Out

Inside Out este un film produs de studiourile Disney si Pixar, care ii are in distributie pe vocea lui Amy Poehler in rolul lui Joy si Phyllis Smith in rolul lui Sadness. Riley este o fetita de 11 ani care isi vede intregul univers dat peste cap atunci cand familia ei se muta in San Francisco. Pentru a face aceasta tranzitie cat mai usoara, emotiile lui Riley si-au dat intalnire intr-un univers propriu, in capul fetitei, unde Joy, Sadness, Fear, Anger si Disgust incearca sa o ajute.

 • Marele castig: Insight-uri despre mintea copiilor si a oamenilor in general
 • Cea mai buna scena: Cand Bing Bong, personajul imaginat si fostul prieten al lui Riley, se sacrifica pentru ca Joy sa se intoarca in centrul de comanda.

Anomalisa

Anomalisa este un film de animatie stop-motion realizat de Charlie Kaufman si Duke Johnson. Este povestea lui Michael Stone, expert in relatiile cu clientii, care nu poate face conexiuni emotionale cu oameni si percepe lumea ca fiind o repetitie in care toti au aceeasi voce. Insa intr-o seara, intalneste una pe care o percepe diferit.

 • Marele castig: O perspectiva diferita asupra relatiilor interumane si ce inseamna sa fii atras de cele mai mici detalii
 • Cea mai buna scena: Michael si Lisa converseaza in timpul cinei, si isi dau seama cat de diferiti sunt ei de restul lumii.

Shaun the Sheep Movie

Shaun the Sheep Movie este adaptarea pe marele ecran a serialului de animatie Shaun the Sheep produs de Aardman Animations. Protagonistul, Shaun, a ajuns plictisit de rutina de pe ferma si isi doreste o vacanta. Lucrurile nu ies insa asa cum planuise si astfel Shaun, prietenii sai si cainele Bitzer trebuie sa-l gaseasca pe fermier in orasul Mare.

 • Marele castig: Umorul britanic bine temperat si notiuni despre valoarea familiei si a prieteniei
 • Cea mai buna scena: Restaurantul „Le Chou Brule” unde Shaun si prietenii sai se vad nevoiti sa improvizeze o masa galanta.

The Boy and the Beast

The Boy and the Beast este o productie japoneza realizata de Mamoru Hosoda. Kyuta este un baiat orfan care traieste in lumea noastra si intalneste pe Kumatetsu, o fiinta puternica si mai putin abila in comunicare care provine din lumea fantastica. Filmul exploreaza legatura dintre cei doi personaje care provin din doua lumi diferite si cum aceasta prietenie ii va transforma pe amandoi.

 • Marele castig: Explicarea complexa a universului si a personajelor, insotita de animatie exceptionala
 • Cea mai buna scena: Lupta dintre Kumatetsu si conducatorul intelept Iozen.

The Little Prince

The Little Prince este o adaptare a faimosului roman scris de Antoine de Saint-Exupery. Este povestea unei fetite care isi petrece timpul pregatindu-se pentru a deveni adult, insa intalneste un batran care ii spune povestea pe care a trait-o insusi alaturi de Micul Print.

 • Marele castig: Tematici despre copilarie, condusa de o animatie superba
 • Cea mai buna scena: Batranul povesteste cum l-a intalnit pe Micul Print pe asteroidul sau.

Topul celor 5 filme in ordine

 1. Inside Out
 2. Anomalisa
 3. Shaun the Sheep Movie
 4. The Boy and the Beast
 5. The Little Prince

Daca esti un fan al filmelor de animatie si nu ai vazut inca aceste filme, iti recomandam sa le dai o sansa si sa te rasplatesti cu nopti bune de vizionat, caci aceste pelicule reprezinta adevarate opere de arta in lumea cinematografiei.