Top Filme Scurt metraj 2010

Top Filme Scurt metraj 2010

Sunteti in cautarea unor scurt metraje remarcabile din anul 2010? Va prezentam o selectie de filme de scurt metraj care au captat atentia criticii si a entuziastilor de cinema. De la drame si comedii, pana la animatii si documentare, lista noastra acopera o varietate larga de genuri cinematografice.

1. Day & Night – regizat de Teddy Newton

Day & Night este un scurt metraj animat de la Pixar, care prezinta povestea a doua personaje: Day si Night. Acestor personaje le este frica unul de celalalt la inceput, dar cu timpul isi dau seama ca pot invata lucruri noi unul de la altul, si accepta diferentele dintre ei. Scurt metrajul a fost nominalizat la Oscar pentru „Cel mai bun scurt metraj animat” si este un must-watch pentru orice fan al filmelor de animatie.

Gen: Animatie, Familial

2. God of Love – regizat de Luke Matheny

God of Love ne-o prezinta pe Raymond, un cantaret si aruncator de sageti, care primeste un set de sageti de dragoste care ii confera puteri magice. El afla ca poate face pe oricine sa se indragosteasca de el si incearca sa foloseasca puterea pentru a castiga inima femeii dorite. Acest scurt metraj a castigat un premiu Oscar pentru „Cel mai bun scurt metraj live-action” in 2011.

Gen: Comedie, Fantezie, Romantic

3. The Confession – regizat de Tanel Toom

The Confession este povestea a doi baieti care decid sa se confeseze pacatelor pentru prima data, dar unul dintre ei nu are ce sa isi marturiseasca. Asa ca, pentru a crea un pacat suficient de mare, el face ceva ce ii va schimba complet viata. Acest scurt metraj a fost nominalizat la Premiile Academiei pentru „Cel mai bun scurt metraj live-action”.

Gen: Drama

4. Wish 143 – regizat de Ian Barnes

Wish 143 ne-o povesteste pe David, un baiat de 15 ani bolnav de cancer. El vrea sa experimenteze dragostea inainte de a muri, asa ca apeleaza la „Implinirea unei dorinte”: o organizatie care isi propune sa indeplineasca visurile adolescentilor bolnavi. Filmul a fost nominalizat la Premiile Academiei pentru „Cel mai bun scurt metraj live-action”.

Gen: Drama, Comedie, Romantic

5. The Crush – regizat de Michael Creagh

The Crush este un scurt metraj despre un baiat de opt ani care se indragosteste de invatatoarea sa. Cand afla ca ea este logodita, acesta decide sa faca tot posibilul sa castige inima ei. Acest film a fost nominalizat la Premiile Academiei pentru „Cel mai bun scurt metraj live-action” in 2011.

Gen: Comedie, Drama, Romantic

Top documentare scurt metraj 2010

Pentru cei interesati de documentare, am creat si o lista cu cele mai bune scurt metraje documentare din 2010, care ofera perspective interesante asupra unor subiecte variate de la mediu si societate, pana la tehnologie si arta.

6. Killing in the Name (2010) – regizat de Jed Rothstein

Killing in the Name exploreaza povestea unui supravietuitor al unui atentat cu bomba in Iordania, care isi asuma misiunea de a ii confrunta pe extremistii care recruteaza tineri pentru a comite acte teroriste.

Gen: Documentar, Scurt metraj

7. Poster Girl (2010) – regizat de Sara Nesson

Poster Girl urmareste viata unei femei, fost soldat in Irak, care se confrunta cu trauma post-deploare si tulburarea de stres post-traumatic (PTSD), in timp ce se adapteaza la viata de civil.

Gen: Documentar, Scurt metraj, Biography

8. Strangers No More (2010) – regizat de Karen Goodman, Kirk Simon

Strangers No More prezinta povestea emotionanta a copiilor refugiati si migranti care, provenind din peste 48 de tari diferite, gasesc speranta si un nou inceput intr-o scoala din Tel Aviv.

Gen: Documentar, Scurt metraj, Familie

Speram ca aceasta lista v-a oferit inspiratie si v-a facut sa doriti sa vizionati mai multe scurt metraje de calitate din 2010. Scurt metrajele sunt o modalitate excelenta de a explora arta cinematografica si de a descoperi noi regizori si abordari creative.