Top Filme SF 2010

Top Filme SF 2010

Daca esti fan al filmelor stiintifico-fantastice, atunci sigur stii ca anul 2010 a fost un an grozav in acest sens. In aceasta perioada au fost lansate o serie de filme de succes, care au impresionat atat spectatori, cat si critici. Gandindu-ma la toate acestea, am decis sa realizam un top al celor mai bune filme SF din anul 2010, pentru a-ti starni interesul si a-ti aminti de filmele care au facut senzatie in acel an. Asadar haideti sa trecem la lista cu cele mai bune filme SF din anul respectiv.

Inception

Inception, cunoscut in Romania si sub denumirea „Inceputul”, este un film regizat de Christopher Nolan, care a impresionat atat prin poveste, cat si prin interpretarea actorilor. Filmul prezinta povestea lui Dom Cobb (interpretat de Leonardo DiCaprio), care are o abilitate unica – poate extrage secrete de pret din mintea oamenilor, cu ajutorul unei tehnologii care permite navigarea prin visuri. Intr-un final, Cobb primeste o misiune deosebita care ar putea sa-l ajute sa-si rezolve problemele trecutului.

 1. Regia: Christopher Nolan
 2. Distributie: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy
 3. Gen: Actiune, Aventura, SF

Iron Man 2

Un alt film de success din anul 2010 este Iron Man 2, un film produs de Marvel Studios, care este continuarea aventurilor miliardarului Tony Stark. In acest film, Tony (interpretat de Robert Downey Jr.) trebuie sa faca fata unor forte care doresc sa-i distruga inventia, dar si sa lucreze impreuna cu aliati noi pentru protectia lumii.

 1. Regia: Jon Favreau
 2. Distributie: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson
 3. Gen: Actiune, Aventura, SF

Tron: Legacy

Dupa o indelungata asteptare, in anul 2010, fanii francizei TRON au avut parte de o continuare spectaculoasa a seriei, prin Tron: Legacy. Filmul il prezinta pe tanarul Sam Flynn, care, in cautarea tatalui sau disparut, este atras si el intr-un univers virtual periculos, in care trebuie sa lupte pentru a supravietui si pentru a se intoarce in lumea reala.

 1. Regia: Joseph Kosinski
 2. Distributie: Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Jeff Bridges, Michael Sheen
 3. Gen: Actiune, Aventura, SF

The Adjustment Bureau

Un alt film de succes produs in anul 2010 este The Adjustment Bureau. Filme, bazat pe o povestire scurta de Philip K. Dick, prezinta intalnirea dintre politcianul David Norris (interpretat de Matt Damon) si misterioasa Elise (interpretata de Emily Blunt). Pe masura ce David afla mai multe despre fortele care se afla la comanda ajutorului sau politic, acesta incearca sa isi ia destinul in propriile maini, in ciuda tuturor amenintarilor ce apar.

 1. Regia: George Nolfi
 2. Distributie: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie
 3. Gen: SF, Thriller, Romantic

Predators

Anul 2010 a fost si anul in care a avut loc lansarea unui nou film din franciza Predator, si anume Predators. Povestea filmului se concentreaza pe un grup de oameni, ce se trezesc in mijlocul unei planete necunoscute. Pe masura ce incearca sa se adapteze noilor conditii (si sa lucreze impreuna, in ciuda diferentelor dintre ei), sunt vanati de creaturile sangeroase cunoscute sub numele de Predatori.

 1. Regia: Nimrod Antal
 2. Distributie: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Danny Trejo
 3. Gen: Actiune, SF, Thriller

Lista celor mai bune filme SF 2010

 1. Inception – Un film deosebit, care a schimbat perceptia asupra viselor si a stiintei.
 2. Iron Man 2 – Continuarea aventurilor lui Tony Stark, un supererou care a devenit preferatul multora.
 3. Tron: Legacy – Un film vizual impresionant, ce aduce noi experiente in universul virtual TRON.
 4. The Adjustment Bureau – Un film plin de suspans, ce combina genurile thriller, SF si romantic.
 5. Predators – Filmul ce aduce o noua viziune asupra francizei bine-cunoscute.

Asadar, aceasta este lista mea cu cele mai bune filme SF din 2010. Fiecare film de pe lista are un stil si o poveste care l-au facut deosebit atunci cand a fost lansat si care dintre ele inca continua sa impresioneze publicul de pretutindeni.