Top Filme Sport 2010

Top Filme Sport 2010

In acest articol, ne vom concentra pe topul filmelor din categoria sport, realizate in anul 2010. Aceste filme au reusit sa cucereasca inimile publicului si sa inspire pe toti cei care au avut sansa sa le urmareasca. Fiecare film este prezentat cu o scurta descriere si un link catre pagina oficiala a filmului.

1. The Fighter

The Fighter este un film biografic regizat de David O. Russell, in care Mark Wahlberg isi joaca rolul boxerului „Irish” Micky Ward, un pugilist care si-a croit drum spre titlul mondial cu determinare si perseverenta. Filmul prezinta luptele lui Micky pe ring, dar si in viata personala, dar in special relatia cu fratele sau, Dicky Eklund (interpretat de Christian Bale) care a devenit antrenorul si mentorul sau.

2. 127 Hours

127 Hours este o drama biografica regizata de Danny Boyle si are la baza povestea adevarata a alpinistului Aron Ralston (interpretat de James Franco). Se concentreaza pe momentul in care Ralston ramane prins de bratul drept de catre o stanca si isi inregistreaza lupta sa pentru a supravietui. Acest film nu este doar despre supravietuire, ci si despre curajul si spiritul uman.

3. Invictus

Regizat de Clint Eastwood si avandu-i in distributie pe Morgan Freeman si Matt Damon in rolurile principale, Invictus prezinta povestea echipei de rugby a Africii de Sud in perioada ce a urmat eliberarii detinutului politic Nelson Mandela, care a devenit primul presedinte negru al Africii de Sud. Filmul se bazeaza pe inspiratia pe care Mandela a oferit-o echipei de rugby „Springboks”, care au reusit sa castige Cupa Mondiala din 1995.

4. Unbroken

Unbroken este un film regizat de Angelina Jolie care prezinta povestea reala a sportivului olimpic, Louis Zamperini (interpretat de Jack O’Connell). Acesta reuseste sa supravietuiasca unui accident de avion in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dupa care este luat prizonier de japonezi. Filmul este o emotionanta poveste de razboi, rezistenta si redescoperire a fortei launtrice, in ciuda tuturor greutatilor pe care Zamperini le intalneste.

5. Secretariat

Secretariat este un film biografic despre casa rivalului legendarului cal de curse al anilor ’70, regizat de Randall Wallace. Diane Lane interpreteaza rolul lui Penny Chenery, proprietara calului Secretariat, care a devenit un simbol al Americii si un erou al timpului sau. Filmul urmareste povestea extraordinara a curajului, credintei si a spiritului de neinvins al acestei femei si al calului ei legendar, imbatabil in cursele de galop.

6. The Way Back

Regizat de Peter Weir, The Way Back prezinta povestea unui grup de prizonieri de razboi care evadeaza dintr-un gulag sovietic in timpul celui de-Al doilea Razboi Mondial. Impreuna, ei intreprind o calatorie lunga si periculoasa pentru a scapa de prizonierat si a se intoarce in siguranta in tarile lor de origine. Desi nu este un film de sport in sine, prezinta aspecte precum rezilienta, curajul si capacitatea umana de a depasi dificultatile enorme.

7. To the Fore (破風)

To the Fore este un film chinezesc de actiune si drama sportiva, regizat de Dante Lam. Prezinta povestea lui Ming (interpretat de Siwon Choi), un ciclist care trecere prin peripetiile concurentei la nivel profesional, formand echipa cu colegii sai de echipa Ting (interpretat de Eddie Peng) si Ji-won (interpretat de Shawn Dou). Filmul surprinde nu numai luptele si competitiile cicliste, ci si camaraderia dintre ciclisti si diferitele probleme cu care se confrunta in timpul carierei lor profesionale.

Articolul de fata a prezentat un top interesant al filmelor sportive in anul 2010. Indiferent de tipul filmului, sportiv sau altfel, important e sa invatam ceva si sa ne inspiram pentru a-si imbunatati propria viata. Aceste filme sunt despre lupta, determinarea si spiritul uman de a invinge obstacolele, valori pe care oricine le poate transpune in viata sa, fie pe un teren sportiv, fie in propria viata cotidiana.