Top Filme Aventuri 2014

Top Filme Aventuri 2014

Asa cum v-am obisnuit, suntem mereu pe faza cu cele mai noi tendinte in materie de filme si, mai ales, cele mai spectaculoase aventuri. Anul 2014 nu a dezamagit in acest sens, oferindu-ne numeroase exemple de filme care sa ne tina cu sufletul la gura. De la povestiri clasice pana la cele mai noi si originale aventuri, anul 2014 ne-a lasat cu momente memorabile si filme pe care nu le vom uita prea curand.

Dar sa trecem la subiect si sa exploram topurile filmelor de aventuri din 2014, cu descrieri amanuntite si recomandari despre ce merita vazut si revazut.

Top 5 Filme Aventuri: Actiune si Sci-Fi

1. Guardians of the Galaxy

Primul loc in acest top este ocupat de Guardians of the Galaxy, un film Marvel care a avut un succes major in 2014. Un grup de personaje improbabile isi unesc fortele pentru a opri o amenintare devastatoare pentru galaxie. Personajele sunt pline de umor si culoare, iar aventurile lor spatiale vor tine pe oricine in suspans.

2. X-Men: Days of Future Past

Al doilea loc este ocupat de X-Men: Days of Future Past. In aceasta aventura, personajele noastre preferate de mutanti trebuie sa calatoreasca in timp pentru a impiedica un eveniment care ar duce la distrugerea atat a oamenilor, cat si a mutantilor. Un film spectaculos, cu scene de actiune senzationale si efecte vizuale de top.

3. Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier ocupa locul al treilea in top. In aceasta aventura, Captain America se intoarce si se lupta cu un nou inamic, Winter Soldier. Filmul aduce un plus de actiune si suspans si este o placuta continuare a seriei Marvel.

4. Edge of Tomorrow

In Edge of Tomorrow, un ofiter de relatii publice al armatei este trimis intr-o misiune sinucidere impotriva unei rase extraterestre care a atacat Pamantul. Cu cat mori si revii, isi ia in serios formarea si devine un razboinic redutabil. O aventura ametitoare care pune in scena o idee inedita si stralucit realizata.

5. Dawn of the Planet of the Apes

Dawn of the Planet of the Apes este o continuare a seriei Planet of the Apes, care ne plaseaza intr-un viitor in care omenirea a fost aproape distrusa, iar maimutele inteligente au luat controlul. Aceasta este povestea unei incercari disperate de a stabili pace intre cele doua parti. Un film cu tematica originala si efecte vizuale impresionante.

Top 5 Filme Aventuri: Fantastice si Istorice

1. The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Pentru fanii genului fantasy, anul 2014 a adus incheierea epica a trilogiei The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Povestea se invarte in jurul luptei purtate de Bilbo, Thorin si aliatii lor pentru a recupera Muntele singuratic si comoara ascunsa. O aventura impresionanta care ofera exact ceea ce ne-am asteptat de la ecranizarile lui Peter Jackson dupa cartile lui Tolkien.

2. Maleficent

Maleficent este o reinterpretare a povestii clasice a Frumoasei Adormite, cu Angelina Jolie in rolul principal. Aici, personajul Maleficent este explorat in detaliu, dezvaluindu-se povestea ei si motivatiile din spatele blestemului aruncat asupra printesei. Cu efecte vizuale uluitoare si o poveste cu multe intorsaturi, acest film este o incursiune fresh intr-unul dintre cele mai clasice basme.

3. Exodus: Gods and Kings

Exodus: Gods and Kings este un film istoric bazat pe povestea biblica a lui Moise si eliberarea evreilor din Egipt. Cu Christian Bale in rolul principal, acest film ofera un punct de vedere modern si natural asupra unei povesti cunoscute de-a lungul secolelor. O aventura plina de dramatism si cu efecte vizuale uluitoare.

4. Hercules

In filmul Hercules, Dwayne „The Rock” Johnson interpreteaza rolul mitologic al eroului Hercule, care trebuie sa conduca o armata in lupta impotriva unui tiran nemilos. Cu multa actiune si scene de lupta spectaculoase, acest film este cu siguranta o aventura captivanta pentru fanii genului.

5. Dracula Untold

Dracula Untold este o explorare a povestii lui Dracula, pornind de la tanarul principe Vlad, care se lupta sa isi protejeze regatul si familia de turcii otomani. Filmul prezinta originea legendei vampirului Dracula intr-un mod interesant, oferind astfel o abordare fresh si emotionanta.

Concludem astfel acest top al celor mai spectaculoase si memorabile filme de aventuri din 2014. Indiferent de genul preferat, cu siguranta veti gasi aici o aventura care sa va tina cu sufletul la gura si sa va transporte in alte lumi, pline de actiune, suspans si emotie.