Top Filme Dramă 2017

Top Filme Drama 2017

Primavara este aici, iar in acest an ne propunem sa facem o recapitulare a celor mai bune filme drama din 2017. Genul drama este unul dintre cele mai indragite si aprreciate in cinematografie, deoarece ofera scene memorabile si emotii profunde. De la drame istorice pana la povesti de dragoste tragice si portrete ale personalitatilor care au inspirat generatii, acest top va ofera o selectie a celor mai marcante filme drama 2017. Asadar, pregatiti-va sa treceti prin randurile acestui top, sa redescoperiti unii dintre cele mai aclamate si de succes filme ale anului si sa va bucurati de o selectie de opere cinematografice unice in genul lor

1. Call Me by Your Name {#call-me-by-your-name}

Call Me by Your Name este o drama romantica bazata pe romanul omonim de Andre Aciman si regizata de Luca Guadagnino. Filmul urmareste povestea tanarului Elio (interpretat de Timothee Chalamet), un adolescent de 17 ani, care traieste o poveste de dragoste cu Oliver (Armie Hammer), un student american in varsta de 24 de ani, venit sa studieze in Italia.

Momentul-cheie:

O discutie emotionanta intre Elio si tatal sau (interpretat de Michael Stuhlbarg), in care acesta ii transmite fiului sau intelepciunea si compasiunea pe care le-a invatat de-a lungul vietii.

2. Lady Bird {#lady-bird}

Lady Bird este debutul in regie al actritei Greta Gerwig si urmareste povestea lui Christine „Lady Bird” McPherson (Saoirse Ronan), o adolescenta rebela din Sacramento, California, care se lupta pentru a-si gasi identitatea si a se desprinde de umbra mamei ei (Laurie Metcalf), cu care are o relatie complicata.

Momentul-cheie:

Fuga inspre libertate si autoacceptare a lui Lady Bird, care se inscrie la o facultate in New York, desi mama ei se opune acestui demers.

3. Dunkirk {#dunkirk}

Dunkirk este o drama istorica si de razboi regizata de Christopher Nolan. Filmul se bazeaza pe evenimentele din timpul Operatiunii Dynamo, cand aproximativ 338.000 de soldati britanici si francezi au fost evacuati de pe plajele din Dunkerque, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Momentul-cheie:

Vederea impresionanta a navelor private, care s-au indreptat spre plajele din Dunkerque pentru a salva soldatii blocati si amenintati de fortele germane.

4. The Shape of Water {#the-shape-of-water}

The Shape of Water este o fantezie romantica si o drama a regizorului marelui Guillermo del Toro. Filmul prezinta povestea unei femei mute (interpretata de Sally Hawkins), care lucreaza ca personal de curatenie intr-un laborator guvernamental secret al SUA la inceputul anilor ’60 si se indragosteste de un om-amfibian (interpretat de Doug Jones) capturat de guvern.

Momentul-cheie:

Scena de dans acvatic intre personajul principal si amfibianul, care celebreaza iubirea lor neobisnuita si improbabila intr-un mod magic.

5. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri {#three-billboards-outside-ebbing-missouri}

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri este o drama neagra in regia lui Martin McDonagh, care urmareste povestea unei mame (interpretata de Frances McDormand) care isi cauta dreptatea pentru fiica ei, victima a unui viol brutal si crima nerezolvata, prin ridicarea a trei panouri publicitare.

Momentul-cheie:

Momentul in care personajul principal din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Mildred, care este interpretat de Frances McDormand, are confruntarea finala cu ofiterul de politie Jason Dixon (interpretat de Sam Rockwell).

Cum sa vizionezi cele mai bune filme drama 2017

Vizioneaza aceste maiestrii cinematografice si lasa-te purtat de emotii, intamplari si trairi umane unice. Sunt sigur ca acest top te va inspira sa faci o scurta retrospectie a celor mai impresionante filme drama lansate la sfarsitul anului trecut si sa apreciezi din plin evolutia acestui gen de-a lungul timpului.