Top Filme Dragoste 2017

Top Filme Dragoste 2017

2017 a fost un an grozav pentru filme de dragoste, imbinand o gama larga de genuri si abordari pentru a ne plimba printr-o serie de povesti de iubire. Fie ca sunteti in cautarea unei drame puternice, comedii romantice sau aventuri dincolo de limita, acest top va va condimenta noaptea filmelor cu cei dragi. Fara sa mai pierdem timp, hai sa vedem care sunt cele mai bune filme de dragoste din 2017!

1. The Shape of Water (2017)

The Shape of Water este un film de dragoste plin de poezie regizat de Guillermo del Toro care infatiseaza povestea a unei femei mute, interpretata de Sally Hawkins, care se indragosteste de o creatura umanoid-amfibiana, interpretata de Doug Jones. Cu un scenariu inteligent si emotionant, o atmosfera fermecatoare si un apel puternic pentru compasiune si toleranta, acest film este o capodopera ce aduce un tribut superior clasicelor fantasy si delicatelor povesti de dragoste.

2. Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name este un film aclamat al lui Luca Guadagnino, care prezinta povestea de dragoste dintre un tanar de 17 ani, Elio (Timothee Chalamet), si un student american, Oliver (Armie Hammer), care sta in casa familiei lor din Italia. Este o explorare frumoasa a dragostei de vara si a descoperirii de sine, cu personaje bine construite si o interpretare remarcabila a celor doi actori principali.

3. Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast este o adaptare live-action a vechii animatii Disney, care aduce basmul din nou la viata intr-o maniera deosebit de placuta. Emma Watson si Dan Stevens, cel din urma interpretand rolul Bestiei sub forma unei capodopere CGI, readuc povestea dragostei neconditionate in prim-plan. Filmul este plin de momente muzicale memorabile si scene epice care vor incanta pe toata lumea deopotriva.

4. La La Land (2016)

Desi lansat in 2016, La La Land a devenit un fenomen cinematografic in cursul anului 2017. Regizat de Damien Chazelle si interpretat de Ryan Gosling si Emma Stone, acest film muzical are ca privilegiu redefinirea ambitioasa a genului. Povestea lui Sebastian si Mia este atat amuzanta si incantatoare, cat si dureroasa si asemanatoare cu realul, redand viata de zi cu zi a tinerilor artisti.

5. Phantom Thread (2017)

Phantom Thread, ultima colaborare intre Daniel Day-Lewis (care si-a incheiat cariera in urma acestui film) si Paul Thomas Anderson, este o poveste eleganta si stratificata de dragoste dintre un designer de moda si o fata din clasele muncitoare. Punctat de o distributie grozava si un stil hipnotic, filmul prezinta o discutie profunda despre iubire, drame si jocuri de putere intr-o relatie.

Alte filme de dragoste din 2017 care merita mentionate:

A Ghost Story: o poveste minimalista si meditativa despre dragoste si timp, avand in centru o casa bantuita de un spirit.

The Big Sick: o comedie in care cultura si situatiile dificile se ciocnesc cu dragostea, oferind in acelasi timp o privire interioara asupra industriei stand-up comedy.

Lady Bird: o drama adolescentina despre dorinta de independenta si descoperire de sine, care surprinde perfect momentele de tandrete si tensionate ale legaturilor parinte-copil.

Everything, Everything: o poveste de dragoste emotionanta, cu personaje complexe si o premisa interesanta care ne face sa apreciem si sa nu ne mai temem de lumea in care traim.

The Greatest Showman: un musical plin de farmec, care raspunde la intrebarea ce inseamna sa fii indragostit, sa lupti pentru ceea ce iti place si sa te ridici de fiecare data cand cazi.

2017 a fost un an fantastic pentru iubitorii de filme romantice, oferind o paleta larga de genuri si povesti inedite care sa incante publicul larg. Povestile de dragoste inovatoare, emotionante si pline de invataminte s-au datorat nu doar subiectelor, ci si conducerii stralucite a regizorilor si echipelor de productie.