Top Filme Biografice 2016

 Top Filmes Biograficos 2016
author: Numele Autorului
date: YYYY/MM/DD

Top Filme Biografice 2016

Este fascinant sa observam productiile cinematografice bazate pe biografii intrucat ne permit sa ne familiarizam cu vietile unor oameni remarcabili si momentele istorice importante. In 2016, cinema-ul s-a bucurat de o selectie impresionanta de pelicule bazate pe experienta de viata a unor personalitati emblematice. Fara discursuri alarmiste, haideti sa patrundem in topul filmelor biografice 2016.

Sully

Sully este unul dintre cele mai apreciate filme din 2016, fiind regizat de Clint Eastwood si avandu-l in rolul principal pe Tom Hanks. Filmul urmareste povestea adevarata a pilotului Chesley ‘Sully’ Sullenberger, eroul care a reusit sa aterizeze, in 2009, un avion avariat pe raul Hudson, salvand astfel vietile pasagerilor.

Scenariul pune in evidenta presiunea pe care o simte personajul principal de a dovedi ca actiunea sa de a ateriza pe raul Hudson a fost cea corecta, in contextul in care multi il acuza de incompetenta si de riscarea deliberata a vietii pasagerilor.

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins este o drama biografica bazata pe viata unei cantarete de opera. Filmul este coplesitor de frumos, iar Meryl Streep ii da viata personajului principal oferindu-i complexitate si dezvaluind pasiunea sa pentru muzica.

Filmul ne prezinta povestea lui Florence Foster Jenkins, o femeie care, datorita unei boli, nu reuseste sa isi desavarseasca tehnica vocala, dar continua sa cante pana la sfarsitul vietii in concerte pe care le finanteaza din propriul buzunar. Un film emotionant si inspirational, care demonstreaza ca muzica noua ofera o libertate interioara unica.

Lion

Lion este o drama biografica bazata pe experienta incredibila a lui Saroo Brierley. Dev Patel interpreteaza rolul protagonistului care este indepartat brutal de la familia lor, iar apoi in cele din urma isi intalneste din nou mama biologica cu ajutorul Google Earth.

Un film captivant care surprinde calatoria sufletului catre cautarea identitatii si a radacinilor. Fiecare secventa a peliculei ne arata lupta cu dezorientarea, demonii trecutului si nevoia de a se bucura de prezent.

Race

Race este un film biografic oferindu-ne unul dintre cele mai captivante povesti sportive veritabile. Astfel, este descris parcursul lui Jesse Owens, un atlet afro-american extrem de talentat, care a reusit sa se impuna ca un simbol al demnitatii si al impotrivirii impotriva rasismului. Jesse Owens infrunta toate incercarile si triumfa la Olimpiada in Germania nazista in anul 1936, castigand 4 medalii de aur si aratand asa ca sportam un rol extraordinar in promovarea unei lumi mai bune si mai unite.

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge este o pelicula biografica in care Andrew Garfield il interpreteaza in postul principal pe Desmond T. Doss. De origine americana, acestai dintre primii combatanti ce si-au urcat rangul in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, fara a trage macar o singura data la piciorul inamicului.

Regizat de Mel Gibson, filmul este un omagiu adus eroismului, curajului si autenticitatii in fata violentei si incercarilor necontenite ale razboiului. Povestea lui Desmond T. Doss este una incurajatoare si plina de invataminte acerca de cum poti mentine puternic principiile si credintele tale, chiar si in potrivirea celei mai dure adversitati.

Aceste filme biografice din 2016 ne-au inspirat si ne-au demonstrat ca viata reala a multor personaje poate fi una demna de cinematografie. Peliculele mentiite in acest top ne-au captivat si ne-au invatat lectiile care traverseaza experienta umana. Exista inca multe alte filme biografice in productie si, cu siguranta, acestea vor oferi noi aventuri si traiectorii memorabile.

Chiar daca fiecare film biografic reflecta o perioada istorica specifica sau prezinta un alt personaj, exista un adevar universal in toate aceste povesti: curajul, demnitatea si iubirea pentru muzica. Nu in ultimul rand, fiecare dintre acesti filmebiografice ne poate oferi un exemplu demn de a fi urmat, tocmai in aceste vremuri nelinistite in care, tot mai des, trebuie sa ne amintim de adevaratele valori si idealuri pentru care ne luptaaam si sa nu renuntam la cemeltian.