Top Filme Crimă 2012

Top Filme Crima 2012

In 2012, cinematografia ne-a oferit o serie de filme uluitoare care au starnit entuziasm, emotie si adrenalina. In acest articol special, vom examina 10 dintre cele mai bune si cele mai interesante filme de crima lansate in anul 2012 – am introdus un echilibru de genuri, de la thrillere intense si suspans la drame provocatoare si chiar si cateva titluri de comedie neagra. Asadar, haideti sa descoperim care sunt cele mai captivante si interesante filme de crima din 2012!

End of Watch

End of Watch este un thriller politist captivant si intens in regia lui David Ayer si cu Jake Gyllenhaal si Michael Pena in rolurile principale. Filmul urmareste viata a doi politisti din Los Angeles, care se imprietenesc si devin parteneri in lupta impotriva crimei organizate din teritoriul lor. In ciuda unei imbulgiri intunecate, filmul reuseste sa integreze si momente comice si emotionante.

 • Regizor: David Ayer
 • Distributie: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, America Ferrera, Frank Grillo

Killing Them Softly

Killing Them Softly este o drama de crima in care regizorul Andrew Dominik studiaza subiectul cinismului si a lacomiei in societatea de astazi prin intermediul unui grup de hoti de rand si ticalosilor deghizati in mafioti. Brad Pitt joaca rolul unui hitman care este angajat sa se ocupe de hotii care jefuiesc un joc de carti si sa restabileasca ordinea in organizatia criminala.

 • Regizor: Andrew Dominik
 • Distributie: Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Richard Jenkins

The Place Beyond the Pines

Filmul The Place Beyond the Pines urmareste paralel povestile a doua personaje, un motociclist cascador si un detectiv nou-nout, care se confrunta cu situatii dramatice schimbatoare. Regizat de Derek Cianfrance, filmul exploreaza crime, consecinte si legaturi familiale.

 • Regizor: Derek Cianfrance
 • Distributie: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Ray Liotta, Dane DeHaan

Argo

Regizat de Ben Affleck, Argo este un thriller plin de suspans care combina genul de film politic si de crima, prezentand o misiune reala de extractie clandestina din 1979, in care CIA a salvat mai multi ostatici americani, pretinzand ca sunt membrii unei echipe de film fictive. A castigat multiple premii, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film in 2013.

 • Regizor: Ben Affleck
 • Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin, Scoot McNairy

Seven Psychopaths

Seven Psychopaths este o comedie neagra din genul „film intr-un film”, regizat de catre Martin McDonagh. Filmul prezinta un scenarist incurcat in lumea nelegiuirii din Los Angeles, pe masura ce personajele antagoniste si situatiile amuzante se dezvolta si se impletesc intr-un mod perfect.

 • Regizor: Martin McDonagh
 • Distributie: Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Christopher Walken, Tom Waits

Looper

Looper este un thriller de crima si science-fiction regizat de Rian Johnson, cu Joseph Gordon-Levitt si Bruce Willis in rolurile principale. Povestea exploreaza conceptul de calatorie in timp si urmarirea unei persoane care este trimisa sa-si ucida viitorul eu pentru a evita crimele pe care le-ar fi putut comite.

 • Regizor: Rian Johnson
 • Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Jeff Daniels

The Iceman

Inspirat dintr-o poveste adevarata, The Iceman este un film biografic si un thriller psihologic bazat pe viata asasinului pe nume Richard Kuklinski. Regizat de Ariel Vromen, filmul prezinta portretul unui criminal in serie si o explorare a vietii de familie a unui om sociopatic.

 • Regizor: Ariel Vromen
 • Distributie: Michael Shannon, Winona Ryder, Chris Evans, Ray Liotta, David Schwimmer

Savages

Savages este un film de actiune si crima regizat de Oliver Stone si tineri care se confrunta cu un cartel mexican de droguri pentru a-si salva prietena rapita. Filmul combina elemente de actiune, violenta si drama pentru a pastra spectatori pe marginea scaunelor lor.

 • Regizor: Oliver Stone
 • Distributie: Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson, Blake Lively, Benicio Del Toro, Salma Hayek

Gangster Squad

Gangster Squad este un film de actiune si crima regizat de Ruben Fleischer, care prezinta eforturile unei echipe speciale de politisti in anii ’40-’50 pentru a opri un rege al crimei. Distributia asamblului este puternica, iar scenele de actiune si dramatica sunt intense.

 • Regizor: Ruben Fleischer
 • Distributie: Sean Penn, Ryan Gosling, Josh Brolin, Emma Stone, Giovanni Ribisi

The Hunter

The Hunter este un film de crima neo-noir animat controversat, in regia lui Sam L. Yong, si o adaptare a romanului „Drive” de James Sallis. In centrul povestii se afla un sofer profesionist si infractor care efectueaza curse si jafuri.

 • Regizor: Sam L. Yong
 • Distributie: Mark Boocanan, Raechel Yeefha, Tyler A. Powell, Chris Erickson, Katie Caprio

In acest articol, am oferit o lista amanuntita si variata de filme de crima din 2012, de la cele mai intense thrillere la comedii negre si drame captivante. Indiferent de gusturile dvs., lista noastra include o selectie de titluri la care merita sa va uitati, mai ales daca sunteti un fan al genului de crima si suspans.