Top Filme Război 2010

Top Filme Razboi 2010

In acest articol va prezentam un top al celor mai bune filme despre razboi lansate in anul 2010. Am ales aceasta tema pentru ca povestirile razboinice impresioneaza atat prin impactul emotional cat si prin modul in care reusesc sa plaseze evenimentele istorice pe ecran. Iata lista noastra de filme si descrierile lor:

Una dintre creatiile remarcabile ale anului 2010 este Inception (rasucirea mintii), regizat de Christopher Nolan. Chiar daca nu este un clasic film despre razboi, Inception are la baza un scenariu foarte intens si complex care prezinta conflictul interior al personajului principal, inmpletind vise si realitate.

Lista de actori:

 1. Leonardo DiCaprio
 2. Joseph Gordon-Levitt
 3. Ellen Page
 4. Tom Hardy
 5. Ken Watanabe

The King’s Speech

Un excelent exemplu de drama istorica este The King’s Speech (Discursul regelui), care povesteste despre regele George al VI-lea al Regatului Unit, jucat magnific de Colin Firth. Prin temele sale, filmul adanceste sentimentele eroului si publicul este in directa legatura cu emotiile personajelor si evenimentele istorice ale vremii.

Lista de actori:

 1. Colin Firth
 2. Geoffrey Rush
 3. Helena Bonham Carter
 4. Guy Pearce
 5. Timothy Spall

Winter in Wartime

Un film impresionant despre razboiul din 2010 este Winter in Wartime (Iarna in timp de razboi). Acesta este un film olandez care urmareste experienta unui adolescent in timpul ocupatiei naziste a Olandei in al doilea razboi mondial si modul in care acesta ajuta un pilot britanic in evadare.

Lista de actori:

 1. Martijn Lakemeier
 2. Yorick van Wageningen
 3. Jamie Campbell Bower
 4. Raymond Thiry
 5. Melody Klaver

The Patrol

The Patrol este un film britanic despre razboiul din Afganistan. Actiunea se concentreaza pe o unitate britanica si conflictul pe care o traieste intre misiunile lor si propriile convingeri. Acest film ne ofera o perspectiva personalizata asupra razboiului modern si a diferitelor lupte pe care soldatii le au de dus.

Lista de actori:

 1. Owain Arthur
 2. Nicholas Beveney
 3. Daniel Fraser
 4. Alex McNally
 5. Oliver Mott

Beneath Hill 60

Un film australian de razboi din 2010, Beneath Hill 60 (Sub dealul 60) prezinta povestea adevarata a unei escouade de tunelari avand misiunea sa sapa tuneluri in scopul de a plasa explozibil sub liniile germane in timpul Primului Razboi Mondial. Filmul reuseste sa surprinda momente de tensiune si suspans, precum si intalnirea dintre soldatii din tabara opusa.

Lista de actori:

 1. Brendan Cowell
 2. Harrison Gilbertson
 3. Steve Le Marquand
 4. Gyton Grantley
 5. Alan Dukes

Aceste filme de razboi din 2010 prezinta o varietate de abordari si genuri cinematografice, de la drame istorice la actiuni pline de suspans. Fiecare dintre aceste filme exploreaza latura umana a razboiului si amprenta pe care o lasa in istorie.