Top Filme Scurt metraj 2013

Top Filme Scurt metraj 2013

Esti in cautarea unor filme scurte si de calitate pe care sa le vizionezi rapid in pauza dintre doua episoade din serialul tau preferat? Atunci acest articol este perfect pentru tine, deoarece iti prezentam topul celor mai bune filme scurt metraj din anul 2013. Fie ca te intereseaza drame intense, comedii amuzante sau chiar animatii exceptionale, lista de mai jos contine filme pentru toate gusturile.

Drame

1. Just Before Losing Everything

Just Before Losing Everything este un scurt metraj francez in regia lui Xavier Legrand si ii are in distributie pe Lea Drucker si Denis Menochet. Acest film de 29 de minute prezinta drama domestica a unei femei care incearca sa scape cu copiii sai de un sot abuziv. Desfasurarea evenimentelor este interesanta, alerta si nu te lasa sa te plictisesti niciun moment.

2. Here Was Cuba

Here Was Cuba este un documentar scurt despre criza rachetelor din Cubasi prezinta un moment extrem de tensionat si crucial in istoria relatiilor internationale intre SUA, Cuba si URSS. Filmul, in regia lui Emer Reynolds si John Murray, ne ofera o perspectiva diferita asupra acestui episod istoric, bazat pe interviuri si imagini de arhiva.

3. The Nightshift Belongs to the Stars

The Nightshift Belongs to the Stars este o poveste de dragoste emotionanta si inspirationala intre doi pacienti cu afectiuni cardiace, care decid sa escaladeze impreuna o stanca dupa ce au trecut printr-o interventie chirurgicala. Filmul italian regizat de Edoardo Ponti ii are in rolurile principale pe Nastassja Kinski si Julian Sands.

Comedii

1. Sirius

Sirius este o comedie neagra cu o intriga interesanta si diferita fata de ceea ce te-ai astepta. Filmul german in regia lui Markus Feldenkirchen surprinde povestea a doi teroristi care isi dau seama ca intr-un mod bizar isi pot atinge scopul fara a folosi violenta. Umorul acestui film de 20 de minute te va cuceri imediat.

2. The Karman Line

The Karman Line este o comedie britanica fabuloasa care prezinta povestea unei femei care, intr-o buna zi, incepe pur si simplu sa leviteze. Acest film in regia lui Oscar Sharp impleteste perfect umorul cu elemente de drama, si te va emotiona in egala masura cu cat te va distra.

Animatii

1. Mr. Hublot

Mr. Hublot este un scurt metraj animat luxemburghez care a castigat Premiul Oscar in 2014. Filmul creat de Laurent Witz si Alexandre Espigares ne prezinta un personaj robotic adorabil numit Mr. Hublot, care intalneste un catel robot ce ii da intreaga sa lume peste cap. Animatia este exceptionala, iar povestea originala si emotionanta.

2. The Blue Umbrella

The Blue Umbrella este o animatie superba produsa de Pixar, in regia lui Saschka Unseld. Povestea este despre o umbrela albastra care se indragosteste de o umbrela rosie, iar intreaga lor aventura este presarata cu evenimente inedite si amuzante. Calitatea animatiei este impresionanta, iar atmosfera este absolut minunata.