Top Filme SF 2013

Top Filme SF 2013: Cele mai tari filme de gen 😉

2013 a fost un an formidabil pentru fanii filmelor SF. Fie ca vorbim despre blockbustere la box-office sau despre pelicule mai putin cunoscute si apreciate, este limpede ca anul respectiv a adus spectacol in industria cinematografica. A venit momentul sa aruncam o privire amanuntita asupra celor mai remarcabile filme SF din 2013.

Pentru inceput, topul nostru va fi format din urmatoarele categorii:

  • Blockbusterele anului
  • Filmele SF surpriza
  • Filmele in care tehnologia de viitor a fost vedeta

Blockbusterele anului

1. Gravity

Un thriller captivant si o capodopera vizuala, cu Sandra Bullock si George Clooney in rolurile principale. „Gravity” ne poarta in spatiu, mai exact pe orbita Pamantului, unde Bullock joaca rolul unei inginer astronom care se lupta sa se intoarca pe Terra, dupa un accident catastrofal ce distrage nava spatiala.

2. Oblivion

Tom Cruise porneste intr-o misiune postapocaliptica pentru salvarea omenirii si descoperirea propriei identitati. In plus, imaginea indepartata a uimitoarelor cladiri si tehnologie avansate face ca „Oblivion” sa fie un film memorabil.

3. Elysium

Intr-o diviziune extrema intre clasa superioara si cea inferioara, Matt Damon incearca sa aduca echilibru intr-o lume distrusa de inegalitate. Elysium este o abordare interesanta, incarcata de efecte speciale uimitoare si o poveste SF deplina.

4. Pacific Rim

Cand rasa umana este amenintata de niste creaturi gigantice numite Kaiju, constructorii de robot gigant, Jaegers, sunt chemati sa salveze lumea si sa se lupte cu acesti monstri ai adancului.

Filmele SF surpriza

1. Her

„Her” ne arata cum tehnologia si creaturile artificiale pot sa se apropie si sa atinga nivelurile emotionale umane. Acest film face publicul sa se reintrebe in legatura cu limitele inteligentei artificiale si prezenta noastra intr-o lume care se transforma intr-un mod surprinzator.

2. Under the Skin

Scarlett Johansson a creat un personaj memorabil in acest film aflat intr-un gen aparte, interpretand un extraterestru care prinde si intretine oameni, doar pentru a-i devora intr-un mod neasteptat si inspaimantator.

3. Snowpiercer

Un tren gigantic si aparent nesfarsit porneste intr-o calatorie fara scop printr-o lume inghetata. O alegorie a supravietuirii si a inegalitatilor sociale, „Snowpiercer” sfideaza conventionalul si ne arata cat de departe poate merge oamenii pentru a salva umanitatea.

Filmele in care tehnologia de viitor a fost vedeta

1. Iron Man 3

Filmul de la Marvel a adus un nou capitol povestii genialului miliardar Tony Stark. In aceasta noua aventura, Stark (interpretat de Robert Downey Jr.) se confrunta cu raul impinse la extrem si cu noi provocari ce prea il depasesc, folosind tehnologii ultra-sofisticate pentru a-l ajuta in lupta sa impotriva dusmanilor.

2. World War Z

Cand un virus necunoscut ameninta sa distruga intreaga populatie a planetei, Brad Pitt joaca rolul unui fost angajat al Natiunilor Unite trimis in cautarea solutiei pentru salvgarea speciei umane. Incarcate de actiune, efecte speciale si cu un scenariu emotionant, „World War Z” este o poveste curajoasa, ecranizata in cele mai neasteptate momente.

3. Star Trek: Into Darkness

In a doua parte din noua viziune asupra povestii clasice, capitanul James T. Kirk (Chris Pine) si echipajul sau de pe USS Enterprise continua misiunea lor de a explora si a proteja galaxia impotriva fortelor intunecate si a pericolelor necunoscute care ameninta pacea.

Alte mentiuni onorabile

1. Europa Report – O echipa de cercetatori merge intr-o misiune de pe Terra pentru a investiga posibilitatea vietii extraterestre.

2. About Time – Domhnall Gleeson descopera ca are capacitatea de a calatori in timp, dar aceasta abilitate nu este fara consecinte.

3. Upstream Color – O femeie este victima unui parazit manipulator, intr-un monstru ce rezoneaza cu emotiile si memoriile victimelor sale.

Fara indoiala, 2013 a fost un an de aur pentru filmele SF. Povestiri pline de emotie, efecte speciale splendide si personaje fascinante au fost doar cateva dintre elementele care au adus la viata aceste productii remarcabile. Se poate spune cu toata certitudinea ca fanii s-au bucurat cu siguranta de aceste filme si isi vor aminti cu drag de ele pentru mult timp.