Top Filme Sport 2013

Top Filme Sport 2013: O lista cuprinzatoare pentru cinefili

Daca esti un pasionat de filme de sport, iar anul 2013 pare sa fie un an de referinta in acest sens. Am adunat in acest articol un top al celor mai captivante si apreciate filme sportive lansate in 2013. Toate au primit recenzii pozitive si demonstreaza suficient de bine ca sportul si cinematografia pot face o echipa extrem de buna. Vom aborda diferite tipuri de sport, de la baseball si fotbal american, pana la dans sportiv. Fiecare subcapitol va prezenta un film specific, incluzand o scurta descriere, mentionand regizorul, actorii si cine a scris scenariul. De asemenea, am adaugat link-uri externe catre pagini relevante pentru fiecare film.

1. Rush

Regizor: Ron Howard
Scenarist: Peter Morgan
Principalii actori: Chris Hemsworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde

Rush este un film de sport dramatic bazat pe intamplari reale, care se concentreaza pe rivalitatea dintre doi dintre cei mai mari piloti de Formula 1 din anii ’70 – austriacul Niki Lauda (Daniel Bruhl) si britanicul James Hunt (Chris Hemsworth). Acest film intitulat Rush acopera intrigi, pasiune si ambitie intr-un ritm alert, capabil sa te tina cu sufletul la gura pe tot parcursul lui.

2. 42

Regizor: Brian Helgeland
Scenarist: Brian Helgeland
Principalii actori: Chadwick Boseman, T.R. Knight, Harrison Ford

42 spune povestea lui Jackie Robinson (Chadwick Boseman), primul jucator de baseball afro-american care a evoluat in Major League Baseball (MLB). Acest film biografic prezinta lupta lui Robinson impotriva rasismului si discriminarii rasiale pentru a-si face loc in lumea sportului de performanta. Un film emotionant, cu momente dure, dar si cu triumful dreptatii – acesta merita sa fie pe lista oricarei persoane pasionate de sport si cinematografie.

3. Undefeated

Regizor: Daniel Lindsay, T.J. Martin
Scenaristi: Daniel Lindsay
Principalii actori: Bill Courtney, Montrail Brown, O.C. Brown

Undefeated este un documentar care te aduce mai aproape de o echipa de fotbal american de la o scoala defavorizata din Memphis, Tennessee. Filmul urmareste evolutia atat a jucatorilor, cat si a antrenorului lor, Bill Courtney, pe parcursul unui sezon de jocuri. A castigat premiul Oscar pentru Cel mai bun documentar, si este un must-see pentru iubitorii de sport si povesti umane inspirationale.

4. The Armstrong Lie

Regizor: Alex Gibney
Scenarist: Alex Gibney
Principalii actori: Lance Armstrong, Reed Albergotti, Betsy Andreu

Documentarul The Armstrong Lie examineaza ascensiunea si caderea lui Lance Armstrong, septuplul castigator al Turului Frantei. Este un exemplu de cum o istorie de succes poate deveni una dintre cele mai notorii fraude din istoria sportului. Filmul abordeaza chestiuni legate de dopaj, cultura ciclismului si impactul mediatic al cazului Armstrong.

5. Battle of the Year

Regizor: Benson Lee
Scenarist: Brin Hill, Chris Parker
Principalii actori: Josh Holloway, Laz Alonso, Josh Peck

Battle of the Year urmarezte o echipa americana de dans care se pregateste sa participe la un campionat international de breakdance. Acest film imbina secvente de dans spectaculoase cu povesti inspirationale despre munca in echipa si perseverenta. Un plus al filmului este si prezenta in distributie a cantaretului si dansatorului Chris Brown.

6. Home Run

Regizor: David Boyd
Scenarist: Brian Brightly, Melanie Wistar, Candace Lee
Principalii actori: Scott Elrod, Dorian Brown Pham, Charles Henry Wyson

Home Run este povestea unui jucator de baseball care revine in oraselul sau natal dupa un scandal cu droguri si un accident de masina, pentru a-si regasi echilibrul in viata si a dormula un nou inceput. Un film care subliniaza importanta rolului sportului in procesul de recuperare si, de asemenea, abordeaza teme precum adictia, alcoolismul si redemptiunea.

Aceasta lista cuprinde sase dintre cele mai semnificative filme sportive ale anului 2013, care provoaca emotii si inspira prin povestile lor. Sportul si cinematografia sunt doua elemente care se completeaza perfect, iar acest top confirma acest lucru. Fiecare dintre aceste filme merita sa fie pe lista celor care iubesc sportul, povestirile puternice si lectiile de viata.