Top Film Noir 2019

Top Film Noir 2019 – Filme de neuitat care te vor tine in suspans

Anul 2019 a avut parte de o multime de filme excelente, dar astazi ne vom concentra in special pe genul film noir, filme care impresioneaza prin intrigile lor complexe, personaje complexe si atmosfera intunecata. Iata o lista cu cele mai bune filme noir din 2019, cu descrieri care speram ca va vor convinge sa le vedeti, daca nu ati facut-o deja.

1. The Irishman

Regizat de Martin Scorsese si cu un distributie de exceptie formata din Robert De Niro, Al Pacino si Joe Pesci, „The Irishman” este un film noir socant si emotionant care exploreaza viata si crimele mafiotului Frank Sheeran. Filmul se desfasoara pe parcursul a cateva decenii si ofera o perspectiva fascinanta asupra lumii intunecate si periculoase a crimei organizate.

Caracteristici principale:

 • O poveste captivanta si plina de suspans, inspirata de viata reala a unuia dintre cei mai notorii gangsteri din istorie
 • Un scenariu inteligent care surprinde perfect atmosfera, dialogurile si intrigile complexe ale genului film noir
 • Intorsaturi de situatie uluitoare care te vor tine in suspans pana la final.

2. Motherless Brooklyn

In regia si cu Edward Norton in rol principal, „Motherless Brooklyn” este un film noir stylish si inteligent care prezinta povestea unui detectiv privat cu sindromul Tourette care incearca sa rezolve misterul mortii mentorului sau. Cu o estetica inspirata de filmele noir clasice si scenariul indraznet, acest film te va cuceri cu povestea sa emotionanta si intrigata.

Caracteristici principale:

 • Un personaj principal memorabil si emotionant, cu o caracterizare bogata si complexa
 • Scene bine regizate si filmate, care redau cu maiestrie atmosfera intunecata si enigmatica a genului film noir
 • Un scenariu inteligent si plin de numeroase intorsaturi de situatie.

3. Uncut Gems

Adam Sandler isi depaseste limitele in acest film noir captivant si tensionat, regizat de fratii Safdie. Personajul lui Sandler, Howard Ratner, este un negustor de bijuterii cu o viata incurcata, care risca totul pentru a se imbogati rapid. Filmul prezinta cursa disperata si frenetica a personajului principal pentru a-si salva afacerea si familie, mergand pe o linie subtire intre succes si dezastru.

Caracteristici principale:

 • Un scenariu care te tine in suspans, prezentand lumea inselaciunilor din lumea bijuteriilor
 • Atmosfera intunecata si stilul noir, combinate cu un ritm alert si directorial inedit
 • O interpretare excelenta a lui Adam Sandler, care demonstreaza ca poate juca roluri dramatice cu succes.

4. Dragged Across Concrete

Regizat de S. Craig Zahler, acest film noir brutal si provocator ii are in rolurile principale pe Mel Gibson si Vince Vaughn ca doi politisti suspendati care decid sa se aventureze in lumea infractiunilor pentru a se imbogati. Filmul combina elemente de thriller, drama si neo-noir pentru a crea o experienta cinematografica unica si incitanta.

Caracteristici principale:

 • Un scenariu provocator si nemilos care te tine in suspans de la inceput pana la sfarsit
 • O directie artistica excelenta, care combina elemente de film noir cu tehnici moderne de filmare
 • Interpretari solide ale lui Mel Gibson si Vince Vaughn, care transforma personajele lor in personalitati complexe si memorabile.

5. El Camino: A Breaking Bad Movie

In regia lui Vince Gilligan, creatorul serialului „Breaking Bad”, acest film noir plin de suspans il are in centrul atentiei pe Jesse Pinkman, interpretat de Aaron Paul, care incearca sa iasa din lumea crimei si sa isi refaca viata. Cu o atmosfera sumbra si personaje complexe, filmul reuseste sa surprinda esenta genului film noir.

Caracteristici principale:

 • Povestea emotionanta si plina de suspans a unui fost infractor care incearca sa isi refaca viata
 • Atmosfera intunecata si personajele complexe care caracterizeaza genul film noir
 • Prezenta lui Aaron Paul in rolul principal, care ofera o perfomanta de neuitat.

Este aproape imposibil sa alegem un singur favorit din aceasta lista, deoarece fiecare film noir prezentat are propriul sau farmec si valoare cinematografica.