Top Filme Război 2022

Top Filme Razboi 2022

Acest articol se concentreaza pe topul celor mai bune filme de razboi care vor fi lansate in 2022. Listeaza cele mai asteptate filme de acest gen, impreuna cu descrieri pentru fiecare. Lista este prezentata in ordine aleatorie si nu reprezinta un top in ordinea preferintei.

1. The Northman

The Northman este un film epic de aventura si razboi regizat de Robert Eggers, acelasi regizor care a realizat „The Witch” si „The Lighthouse”. Filmul se bazeaza pe legenda nordica a regelui Amleth si urmareste povestea unui tanar print viking care cauta sa se razbune pe asasinii tatalui sau. The Northman are o distributie de exceptie, cu actori precum Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman si Willem Dafoe.

link catre pagina filmului

2. The Gray Man

Filmul The Gray Man este o productie Netflix care combina elementele de thriller de razboi cu actiunea si spionajul. Este regizat de fratii Russo (Anthony Russo si Joe Russo), cunoscuti pentru succesul inregistrat cu filmele Marvel, cum ar fi „Captain America” sau „Avengers”. Filmul se bazeaza pe romanul omonim de Mark Greaney si urmareste confruntarea dintre doi fosti agenti CIA, interpretate de Chris Evans si Ryan Gosling. In lumea spionajului, nimeni nu stie cine este adevaratul inamic, iar linia dintre bine si rau devine foarte subtire.

link catre pagina filmului

3. Operation Fortune: Ruse de guerre

Regizat de Guy Ritchie, filmul Operation Fortune: Ruse de Guerre este un mix interesant intre actiune, razboi si comedie. O echipa de spioni britanici si un agent CIA, interpretat de Jason Statham, trebuie sa colaboreze pentru a opri o importanta retea de trafic de arme. Insa misiunea lor nu este doar periculoasa, ci si foarte amuzanta, datorita situatiilor haioase si dialogurilor pline de umor.

link catre pagina filmului

4. Oppenheimer

Productie de prestigiu regizata de celebrul regizor Christopher Nolan, Oppenheimer este un film de razboi si drama biografica despre figura controversata a lui J. Robert Oppenheimer, fizicianul american care a contribuit la proiectul Manhattan si la dezvoltarea bombei nucleare. Filmul exploreaza dilemele morale in care a fost prins protagonistul si impactul pe care proiectul sau l-a avut in istorie si in relatiile internationale.

link catre pagina filmului

5. The War Magician

The War Magician este un film care imbina genurile de razboi, drama si aventura. Regizat de Colin Trevorrow, filmul urmareste viata lui Jasper Maskelyne, un iluzionist si magician britanic care a colaborat cu armata britanica in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a folosi trucurile de magie in lupta impotriva inamicilor. In rolul principal se afla talentatul Benedict Cumberbatch.

link catre pagina filmului

6. Napoleon

O productie epica si asteptata cu nerabdare, Napoleon este biografia marilor personaje ale istoriei franceze, imparatul Napoleon Bonaparte, in regia lui Ridley Scott si cu Joaquin Phoenix in rolul principal. Filmul va oferi o perspectiva amanuntita asupra personalitatii complexe a lui Napoleon, dorintei lui de expansiune si strategiile sale militare ingenioase, in contextul unei Europe zdruncinate de razboaie si conflicte.

link catre pagina filmului

7. Gates of Fire

O adaptare dupa romanul lui Steven Pressfield, Gates of Fire urmareste povestea celor 300 de spartani condamnati la moarte in lupta impotriva imperiului persan la Thermopylae in 480 i.Hr. Cu o abordare realista si emotionanta, filmul dezvaluie curajul, sacrificiul si camaraderia soldatilor care, desi stiu ca nu au sanse de supravietuire, lupta cu daruire pentru libertatea poporului lor.

link catre pagina filmului

8. The Atlantic Wall

Inspirat de evenimente reale, The Atlantic Wall se concentreaza pe o misiune aproape imposibila, in care un parasutist american, interpretat de Bradley Cooper, trebuie sa calatoreasca in spatele liniilor inamice pentru a dezactiva tehnologia radar nazista din Franta ocupata. Filmul captivant si plin de tensiune aminteste de filmele clasice de razboi, in care eroismul si lupta contra cronometru sunt la ordinea zilei.

link catre pagina filmului


Pentru fanii genului, aceasta este o selectie a celor mai apreciate filme de razboi care urmeaza sa fie lansate in 2022. Aceste titluri promit sa satisfaca toate gusturile si sa provoace emotii intense in timpul vizionarii. Daca stii si alte filme de razboi care merita mentionate, nu ezita sa le adaugi in comentarii.