Prometheus (2012), Nota IMDB: 7.0 – Misterul care te va face să te întrebi: ‘De unde venim?’

Prometheus (2012), Nota IMDB: 7.0

Odata ce lumea cunoaste cu adevarat misterul, raspunsul la intrebarea: „De unde venim?”, poate dainui etern ca si un nou mit. Acest mit este „Prometheus”, un punct culminant al cinematografiei moderne. Regizat de Ridley Scott, „Prometheus” primeste 7.0 IMDB si este unul dintre cele mai bune filme SF thriller din ultimii ani.

„Prometheus” prezinta o calatorie in spatiu condusa de un echipaj incantator alcatuit din astronautii-eroi Elizabeth Shaw (Noomi Rapace), Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) si robotul nemaipomenit, David (Michael Fassbender). Impiedicati intr-o cautare ce dureaza ani de zile de „Creatorul”, ei ajung pe planeta numita LV-223 unde descopera ingrijoratorul secret al originii racei umane.

„Prometheus” prezinta o perspectiva uimitoare in adancul spatiului si catre un trecut extraterestru din care umanitatea se poate trage. Cu indrazneala, curajul si intuitia capitanei Shaw, echipajul este calauzit prin lumea conform careia vom intelege usor bogatia si misterul lumii de dincolo de cunoasterea umana.

Actori si Echipa

Echipa de productie si echipa de actori fac ca aceasta productie sa fie cea mai buna. „Prometheus” a fost regizat de Ridley Scott si scenarist de Jon Spaights. Actori notabili sunt Noomi Rapace, Logan Marshall Green, Michael Fassbender, Guy Pearce si Idris Elba. Alien si scriitorul/regizorul Damon Lindelof si regizorul / scenaristul Jon Spaights sunt blocorni ai acestui proiect.

Plotul

Actiunea incepe cu scufundarea unui submarin in adancurile marii unde gaseste un artefact extras din peretele unei pesteri. Acest tablou arata un simbol extraterestru ce semnaleaza ca un misteros text din indepartatea istorie a omenirii.

Odata cu tabloul aducator de speranta, astronautii Shaw si Holloway decid sa faca o calatorie in indepartata galaxie a lui Prometeu, care este inapoi de parcursul mileniilor. Acolo, se descopara prima lor interactiune cu extraterestrii, care duc la schimbari exponentiale pentru racea umana.

Personajele principale se confrunta cu o manie profunda din partea extraterestrilor pentru ceea ce omenirea s-ar putea sa le fi facut. Ei se trezesc surprinzator in fata cunostintelor despre originea vietii, dar si a unui pericol imens in fata caruia sunt neputinciosi.

Intr-un final grandios de actiune, ei descopera cauza reala a tuturor intrebarilor lor care deschid portaluri incredibile catre noi regiuni ale spatiului, dimensiuni si realitati. Intr-un fel, ei inteleg ca misterul vietii incepe undeva departe acolo.

Tema si Mesajul Filmului

Cand este vorba de „Prometheus”, tema ar trebui sa iasa in prim plan. Cu totii suntem curiosi sa aflam de unde venim si de ce existam. Filmul incearca sa exploreze aceste concepte complicate, incercand sa ofere raspunsuri pe care spectatorii sa le risipeasca cu ganduri si descoperiri.

De asemenea, filmul incearca sa aduca in prim plan teme cum ar fi lupta impotriva puterii si incercarea de a castiga libertatea. Prin aceasta lupta, Shaw si Holloway spera sa descopere adevarul despre adevarata natura extraterestra a speciilor umane si sa-si castige dreptul de a alege liber ce vor face cu cunoasterea pe care o descopera.

Premii si Critici

„Prometheus” a fost un succes produceti si a strans mai bine de 400 000 000 de dolari. Filmul a fost premiat cu doua Premii BAFTA, pentru Imagine si efecte vizuale, precum si pentru mai multe costume si mai multe critici din partea cronicarilor de film de top.

Totusi, filmul nu a primit o nominalizare la binecunoscutele Premii Oscar. Cu toate acestea, filmul a fost o vizibilitateamare pentru regizorul Ridley Scott. Castigand la marele ecran profesional in industria filmului, „Prometheus” a devenit o referinta a genului SF thriller si un film emblematic si care a trezit intrebari despre viata extraterestra si intoarcerea la cauzele sale.

Intr-adevar, „Prometheus” ramane unul dintre cele mai izbitoare si intense filme din ultimii ani si aduce clar in lumina trecutul si existenta noastra. Cu o trupa impresionanta de actori, „Prometheus” este facut pentru acea categorie de filme care te lasa fara cuvinte. Ramane sa fie unul dintre cele mai vizionate filme ale sale.