Filme 2012

Top 12 Filme Memorable din 2012

2012 a fost cu siguranta un an plin de filme grozave, iar noi suntem aici pentru a celebra cele mai bune dintre ele! In acest articol, iti vom prezenta nu unul, ci trei topuri diferite: Cele mai bune 4 filme de actiune, Cele mai bune 4 filme de comedie si Cele mai bune 4 filme cinematografice sf. Ne vom reaminti impreuna cele mai spectaculoase momente si miturile din cinema ale anului respectiv. Fiecare descriere contine si un link catre pagina filmului, pentru mai multe detalii.

Top 4 Filme de Actiune din 2012

1. The Avengers

In 2012, am putut urmari pentru prima data o adunare impresionanta de supereroi Marvel, in care Hulk, Iron Man, Thor si Black Widow se unesc pentru a forma The Avengers. Actiunea este uluitoare, cu scene memorabile de lupta si cu mult umor bine dozat. Un adevarat must-see pentru fanii genului si ai benzilor desenate.

2. Skyfall

Skyfall reprezinta al 23-lea film din franciza James Bond si marcheaza cea de-a 50-a aniversare a seriei. Agentul 007 este jucat de Daniel Craig, iar Javier Bardem isi face aparitia in rolul unui antagonist de neuitat – hacker-ul demoniac Silva. Un film de actiune nebun, cu rasturnari de situatie incredibile si un final emotionant.

3. The Dark Knight Rises

Anul acesta, ne-am bucurat si de sfarsitul trilogiei Batman, regizata de Christopher Nolan. The Dark Knight Rises a incheiat povestea lui Bruce Wayne, a carui intoarcere ca super-erou inspaimantator a avut loc sub semnul teroristilor condusi de Bane, interpretat de Tom Hardy.

4. Django Unchained

Django Unchained, filmul lui Quentin Tarantino, l-a avut in rolul principal pe Jamie Foxx ca un sclav eliberat in cautarea sotiei sale. Impreuna cu Christoph Waltz si Leonardo DiCaprio, avantul lor intr-o lume violenta si brutala ne ofera o calatorie intensa si captivanta, desi controversiala.

Top 4 Filme de Comedie din 2012

1. Ted

Ii multumim lui Seth MacFarlane pentru introducerea lui Ted in vietile noastre – un urs de plus care prinde viata si devine generatia noii generatii a celor mai buni prieteni. Mark Wahlberg si Mila Kunis completeaza povestea cu multa voie buna si o mare de umor nepotrivit.

2. Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook a adus un omagiu spiritului comediei adevarate – glume inteligente si rafinate, o poveste emotionanta de dragoste si un final stralucitor. Bradley Cooper si Jennifer Lawrence sunt extraordinari in rolurile lor si au primit foarte multe recunoasteri pentru prestatia lor superba.

3. 21 Jump Street

Filmul s-a bazat pe un serial TV omonim din anii ’80 si i-a infruntat pe Jonah Hill si Channing Tatum in rolul principal. 21 Jump Street ne-a facut sa radem in hohote gratie scenaristului si a replicilor inedite.

4. The Dictator

Sacha Baron Cohen a intrecut toate asteptarile cu acest film de comedie absurd, satirical. The Dictator il prezinta pe dictatorul Aladeen, care incearca cu inversunare sa guverneze Wadiya si sa isi controleze viata – si cu multe rasete pe parcurs.

Top 4 filme SF din 2012

1. Prometheus

Locuitorii entuziasti ai miturilor de creatie din intreaga lume au fost incantati sa vada ca Ridley Scott si-a unit fortele pentru a crea acest film SF remarcabil. Prometheus a avut tot pachetul: efecte vizuale coplesitoare, un scenariu inteligen si o distributie de zile mari.

2. Looper

Anul 2012 a mai adus un film de mare succes in domeniul science fiction, cu Looper. Bruce Willis si Joseph Gordon-Levitt joaca rolul aceluiasi personaj, intr-o poveste care surprinde calatoria in timp si ne dezvaluie o posibila America distopica.

3. The Hunger Games

Sensibil si incredibil de puternic, The Hunger Games a ramas cel mai interesant film pentru tineret de genul science fiction in ultimul timp. Jennifer Lawrence a intrat in istorie cu interpretarea ei rasunatoare a lui Katniss Everdeen.

4. Cloud Atlas

Regizat de Lana si Lilly Wachowski si Tom Tykwer, filmul a prezentat o serie de povestiri care se intind pe mai multe secole si abordeaza teme universale si filosofice. Cloud Atlas pune in valoare interpretari uimitoare ale distributiei, care a jucat mai multe personaje in diferite timpuri si locuri.

Filmele din 2012 au adus o varietate generoasa de filme de actiune, comedie si science fiction. Acest articol a prezentat un top cu cele mai bune si mai memorabile lansari ale anului, pentru a te inspira sa (re)descoperi aceste poezii.

Previous Article
Next Article