Filme 2011

Top filme 2011

2011 a fost un an plin de filme extraordinare, cu o varietate de genuri, de la drama si actiune pana la animatie si comedie. Acest articol prezinta un top al celor mai bune filme ale acestui an, cu descrieri si link-uri catre paginile de pe IMDb pentru a afla mai multe informatii despre aceste productii captivante.

Filme de actiune

Drive

Regizat de Nicolas Winding Refn si avandu-l in rol principal pe Ryan Gosling, Drive este un thriller de actiune intens si minimalist, care spune povestea unui sofer si dublura in filme (Gosling), care se imprieteneste cu o femeie frumoasa si tanara vecina (Carey Mulligan). In curand, el se implica intr-o retea periculoasa de crima si violenta, iar actiunea este de nedespartit.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Secventa de succes a filmului Sherlock Holmes (2009), Sherlock Holmes: A Game of Shadows este un film de actiune si aventura, in care Robert Downey Jr. si Jude Law isi reiau rolurile, creand o echipa mai puternica ca niciodata. Dirijat de Guy Ritchie, filmul prezinta celebrele personaje in timp ce se confrunta cu dusmanul lor cel mai periculos, Jim Moriarty (interpretat de Jared Harris).

Filme de animatie

Rango

Rango este un film de animatie plin de umor si suspans, care prezinta povestea unui cameleon domesticit (vocea lui Johnny Depp), care ajunge accidental intr-un oras salbatic si devine serif. Reusind sa faca fata diverselor pericole si provocari care-i ies in cale, Rango invata sa-si accepte natura si sa se bucure de libertatea pe care i-o ofera aceasta viata.

Kung Fu Panda 2

Sequel-ul popularului Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2 continua povestea lui Po (Jack Black), ursoaica de panda care devine marea speranta a lumii kung fu. De data aceasta, el si prietenii sai „Ceilalti Cinci Furiosi” trebuie sa-l infrunte pe maleficul Lord Shen (Gary Oldman), care intentioneaza sa distruga kung fu-ul si sa cucereasca China.

Filme de drama

The Help

Unul dintre cele mai emotionante filme ale anului 2011, The Help este o adaptare a romanului cu acelasi nume al lui Kathryn Stockett, care exploreaza relatiile intre gospodinele albe si servitoarele afro-americane in Mississippi, anii 1960. Cu un casting exceptional, care include nume precum Emma Stone, Viola Davis si Octavia Spencer, filmul a primit numeroase premii si nominalizari, inclusiv la Premiile Oscar.

The Tree of Life

Regizat de Terrence Malick, The Tree of Life este un film experimental si profund, care urmareste viata unei familii din Texas in anii 1950, cu accent pe relatia complexa dintre tatal autoritar (interpretat de Brad Pitt) si fiul sau sensibil (Sean Penn). Cu o narative vizuala si auditiva impresionanta, filmul pune intrebari esentiale despre existenta, iubire si credinta.

Filme de comedie

Bridesmaids

Unul dintre cele mai de succes filme de comedie ale anului 2011, Bridesmaids prezinta povestea unei femei (Kristen Wiig), care este aleasa drept domnisoara de onoare la nunta prietenei sale apropiate (Maya Rudolph). Cu multe situatii amuzante, dar si emotionante la randul lor, filmul exploreaza relatiile dintre femei si prietenia adevarata.

Midnight in Paris

O alintare in timp ale unei povestiri romantice, Midnight in Paris este un film semnat de Woody Allen, care-l are in rol principal pe Owen Wilson, in ipostaza unui scriitor care in fiecare noapte calatoreste inapoi in timp, in Parisul anilor 1920. Acolo se intalneste cu celebritati precum Ernest Hemingway, Scott si Zelda Fitzgerald, Picasso si Salvador Dali, si invata ca prezentul este cel mai bun moment in care sa traiesti.

Toate la un loc

Acest top al filmelor din 2011 poate fi considerat un inceput pentru cei interesati sa exploreze productiile cinematografice deosebite ale acestui an. Indiferent de genul preferat, lista ofera o varietate de optiuni pentru orice cinefil, cu exemple reprezentative pentru fiecare tip de film. Pentru mai multe informatii si detalii despre aceste filme, nu ezitati sa accesati link-urile catre paginile IMDb.

Previous Article
Next Article