Top Filme Război 2012

Top Filme Razboi 2012

2012 a fost un an bun pentru amatorii de filme despre razboi. De la productii cu renume international pana la filme independente si de autor, am avut parte de povesti impresionante si personaje memorabile. In acest articol, vom trece in revista cateva dintre cele mai notabile filme de razboi lansate in 2012, clasificate in trei categorii: top filme americane, top filme internationale si top filme independente sau artistice.

Top filme americane de razboi din 2012

Lincoln

Lincoln(https://www.imdb.com/title/tt0443272/?ref) este o drama istorica biografica regizata de Steven Spielberg. Pelicula se concentreaza pe ultimele luni de viata ale presedintelui american Abraham Lincoln, evidentiindu-i eforturile de a trece cel de-al treisprezecelea amendament la Constitutia SUA, care avea sa puna capat sclaviei.

Oscarurile castigate pentru cele mai bune scenografie si cel mai bun actor (preluare: Daniel Day-Lewis) arata ca acest film este un adevarat must-see pentru cinefili.

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty (https://www.imdb.com/title/tt1790885/?ref) este o drama de razboi regizata de Kathryn Bigelow si inspirata din cautarea si uciderea lui Osama Bin Laden, liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda. Filmul a fost controversat in principal datorita scenei de tortura, dar criticii au laudat abordarea realista si neconditionata a subiectului.

Jessica Chastain a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul sau din film, iar acesta a castigat premiul pentru cel mai bun film la National Board of Review.

Act of Valor

Act of Valor este un film de razboi regizat de Mike McCoy si Scott Waugh. Alaturi de actori profesionisti, interpreti principali in acest film sunt membri ai trupelor antiteroriste ale United States Navy SEALs. Filmul prezinta o misiune de salvare a unui ofiter CIA retinut de catre traficanti de persoane si a urmarit sa ofere publicului o imagine cat mai autentica a modului in care trupele de elita americane isi realizeaza operatiunile.

Top filme internationale de razboi din 2012

Lore

Lore este un film germano-australian regizat de Cate Shortland, care abordeaza un subiect sensibil in cinematografia despre razboi: viata copiilor care participa la evenimente violente. Acesta prezinta povestea unei adolescente germane, Lore, care isi conduce fratii mai mici pe o calatorie dificila spre bunica lor in Austria dupa ce nazistii au fost invinsi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Barfi!

Barfi! este un film indian regizat de Anurag Basu. Desi nu este in mod strict un film despre razboi, acesta abordeaza probleme sociale si conditiile dificile din India post-coloniala. Acesta o are in rol principal pe Priyanka Chopra, intr-un rol complex si emotionant al unei persoane cu autism.

Top filme independente si artistice de razboi din 2012

5 Broken Cameras

5 Broken Cameras (https://www.imdb.com/title/tt2125423/?refeste un documentar palestinian despre conflictul israeliano-palestinian din Fasia Gaza. Desi cuprinde scene violente, filmul pune accentul pe povestea personala a regizorului Emad Burnat, care a inregistrat materialul in timp ce traia in mijlocul conflictului. Acest film a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar.

No

No este un drama politica chiliana, regizata de Pablo Larrain, bazata pe evenimente reale despre referendumul din 1988, care a pus capat dictaturii militare a lui Augusto Pinochet. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain si este un exemplu fantastic de cinema independent care abordeaza probleme legate de razboi si dictaturi militare.

Un an bun pentru filmele de razboi

2012 a demonstrat ca filmele despre razboi sunt in continuare printre cele mai populare si ca pot aborda o gama larga de subiecte, de la conflicte istorice pana la cele contemporane. Filmele prezentate in aceasta lista arata diversitatea si profunzimea filmelor de razboi si ne reamintesc ca arta filmului poate atinge inimi si minti in moduri diferite, in timp ce continue sa informeze publicul despre realitatile dure si adesea tragice ale conflictelor armate.