Top Filme Crimă 2013

Top Filme Crima din 2013

2013 a fost un an extraordinar pentru iubitorii de filme de crima, cu o multitudine de filme ce au captat atentia publicului si a criticilor deopotriva. Acest articol enumera si ofera o scurta descriere a Top Filme Crima din 2013, in ordine aleatorie.

1. Prisoners (Prizonierii)

Dirijat de Denis Villeneuve, Prisoners este o drama de crima tensionata care exploreaza dedesubturile pasiunilor si rezultatele disperate ale unui tata care isi cauta fiica rapita. Cu Hugh Jackman si Jake Gyllenhaal in rolurile principale, acest film a fost apreciat atat pentru interpretarile excelente, cat si pentru atmosfera intunecata si misterioasa care se mentine de-a lungul intregului film.

2. The Wolf of Wall Street (Lupul de pe Wall Street)

Dirijat de Martin Scorsese si avandu-l in rolul principal pe Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wall Street este bazat pe memoriile lui Jordan Belfort, oferind o incursiune in lumea traznita si excesiva a brokerilor de pe Wall Street din anii ’90. Filmul prezinta in detaliu ascensiunea si ulterior, caderea lui Belfort, intr-un mod care alterneaza intre comic si socant.

3. American Hustle (Escrocul American)

American Hustle este o comedie de crima regizata de David O. Russell si are ca protagonisti pe Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper si Jennifer Lawrence. Inspirat de evenimente reale, filmul urmareste scaderea si ridicarea a doi escroci din New York, in contextul unei operatiuni complexe de descoperire a coruptiei la nivel inalt, la sfarsitul anilor ’70.

4. The Frozen Ground (Campul inghetat)

The Frozen Ground este un thriller de crima in care un detectiv de politie (interpretat de Nicolas Cage) incearca sa prinda un criminal in serie care rapeste si ucide femei tinere in spatiile desolate ale Alaskai. Filmul, bazat pe fapte reale, include si o interpretare remarcabila a lui John Cusack in rolul criminalului.

5. Oldboy

Remake al filmului sud-coreean omonim din 2003, Oldboy regizat de Spike Lee si avandu-l in rolul principal pe Josh Brolin, este un thriller de crima intens si problematic. Povestea urmareste calatoria unui barbat care este rapit si tinut in captivitate timp de 20 de ani, si incearca sa-si razbune in mod brutal propriii rapitori si sa descopere motivul din spatele captivitatii sale.

6. Out of the Furnace (Fara scapare)

Out of the Furnace este o drama de crima puternica si emotionanta in care Christian Bale isi demonstreaza din nou talentul de actor, in rolul unui barbat care porneste intr-o cautare disperata de razbunare si dreptate pentru fratelui sau disparut (Casey Affleck). Cu un scenariu captivant si o atmosfera apasatoare, este un film care te face sa reflectezi.

####### 7. Side Effects (Efecte secundare)

Film de crima cu accente de thriller psihologic, Side Effects este regizat de Steven Soderbergh si ii are in rolurile principale pe Rooney Mara, Channing Tatum si Jude Law. Povestea se concentreaza pe consecintele aparent nevinovate ale unui nou medicament prescris pentru depresie, care se dovedeste a fi un factor declansator de paranoia, un posibil omor si un mister care trebuie dezlegat.

8. Runner Runner

Runner Runner este un thriller despre jocurile de noroc si crima in care Justin Timberlake joaca rolul unui student de la Princeton care sa spera sa-si acopere datoriile de jocuri de noroc online prin implicarea in afacerile unui mogul bogat si periculos (interpretat de Ben Affleck). Cu intrigi, coruptie si o incalceala de interese, filmul te tine in suspans pana in ultimul moment.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai fascinante si captivante filme de crima din 2013, care au impresionat atat publicul, cat si criticile. Daca esti un fan al genului, vei gasi cu siguranta ceva pe lista de mai sus care sa te provoace, sa te socheze sau sa te tina treaz noaptea. Indiferent de gusturi sau preferinte, Top Filme Crima din 2013 ofera o varietate larga si diversa de alegeri pentru oricine este in cautarea unui film de acest gen.