Top Filme Sport 2011

Top Filme Sport 2011

In 2011, industria cinematografica ne-a incantat cu o serie de filme minunate axate pe sport. In acest articol, vom trece in revista topul celor mai bune filme despre sport lansate in 2011. De la baza americanei de beziti pana la inima dramatica a luptelor de arte martiale, aceste filme merita sa fie revazute.

Filme din Topul 2011

1. Moneyball

Moneyball este povestea adevarata a lui Billy Beane, managerul general al echipei de baseball Oakland A’s. Beane, interpretat magistral de Brad Pitt, incearca sa construiasca o echipa competitiva cu un buget limitat si se aliaza cu Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tanar specialist in statistica. Filmul exploreaza strategiile inovatoare ale lui Beane si cum acestea au schimbat jocul de baseball.

2. Warrior

Warrior, un film cu Tom Hardy si Joel Edgerton, urmareste povestea a doi frati care isi croiesc drum spre un turneu de MMA (Mixed Martial Arts), fiecare din motive diferite. Cu un tata alcoolic in rolul principal (interpretat de Nick Nolte), filmul exploreaza relatia tensionata dintre frati si impactul pe care lupta il are asupra lor. In plus, scenografia si actiunea fac acest film captivant pentru fanii artelor martiale.

3. Soul Surfer

Urmatoarea pelicula de pe lista noastra este Soul Surfer, un film bazat pe o poveste reala. Interpretata de AnnaSophia Robb, Bethany Hamilton este o tanara surferita de 13 ani, care isi pierde bratul intr-un atac de rechin. Filmul urmareste lupta ei inspirata si drumul catre revenirea in lumea competitionala a surf-ului.

4. Fastest

Fastest este un documentar despre motociclismul de viteza si fenomenul Valentino Rossi, unul dintre cei mai mari campioni ai tuturor timpurilor. Filmul urmareste cariera lui Rossi in MotoGP si lupta sa pentru a-si mentine pozitia de lider in acest sport extrem de periculos.

  • Filme mentionabile

In afara acestui top 4, inca sunt cateva filme de sport memorabile lansate in 2011. Le vom mentiona pe scurt in continuare.

5. Real Steel

Real Steel este un film de actiune si aventura cu Hugh Jackman, care ne poarta intr-o lume in care robotii de lupta au inlocuit sporturile traditionale. Charlie Kenton (Jackman) este un fost boxer care isi construieste propriul robot de lupta si formeaza o echipa cu fiul sau pentru a concura in acest sport nou si plin de actiune.

6. Win Win

Filmul Win Win ne prezinta povestea lui Mike Flaherty, interpretat de Paul Giamatti, un antrenor de lupte si avocat care trece printr-un moment dificil in cariera sa si in viata personala. O intalnire intamplatoare cu un tanar atlet talentat il determina pe Flaherty sa il ia sub aripa sa, rezultand un film emotionant despre maturitate, iubire si responsabilitate.

7. Senna

Senna este un alt documentar notabil din 2011, care exploreaza viata si cariera lui Ayrton Senna, una dintre cele mai indragite personalitati din istoria sportului. Acest film atrage atat fanii sporturilor cu motor cat si persoanele care nu sunt pasionate de acest sport, datorita povestii de viata impresionante.

Iata topul filmelor de sport din 2011:

  1. Moneyball
  2. Warrior
  3. Soul Surfer
  4. Fastest
  5. Real Steel
  6. Win Win
  7. Senna

2011 a fost cu adevarat un an de neuitat in ceea ce priveste filmele de sport. Acestea au reusit sa combine diverse sporturi, povestiri captivante si emotii puternice, facandu-ne sa simtim cu adevarat dedicatia si pasiunea care se afla in spatele fiecarui sport. Daca nu le-ati vazut pana acum sau doriti sa va reimprospatati memoria, aceste filme sunt cu siguranta un must-watch pentru orice fan al genului.