Top Filme Aventuri 2013

Top Filme Aventuri 2013

Va invitam sa descoperiti cele mai bune filme de aventuri din anul 2013! Acest top este alcatuit in urma recenziilor si preferintelor exprimate de entuziastii peliculelor de aventuri, luand in considerare succesul de box-office si reusita in povestirea unor aventuri incredibile.

Pentru a va oferi o experienta completa, fiecare film este insotit de o scurta descriere si un link catre pagina externa cea mai relevanta.

Atentie! Lista nu este alcatuita in ordine ierarhica, ci in ordine cronologica a lansarilor in anul 2013. Astfel, puteti sa va inspirati pentru urmatoarea maratona de filme gasind filmele perfecte pentru dvs.

1. Eroul din Pacific (Pacific Rim)

Regia: Guillermo del Toro

Eroul din Pacific este o pelicula de aventura si actiune inspirata de genul Kaiju din cinematografia japoneza. Povestea filmului exploreaza lupta de proportii titanice dintre omenire, ajutata de roboti uriasi numiti Jaeger, si creaturi uriase denumite Kaiju, care ameninta sa distruga intreaga omenire. Destinul unei echipe de piloti de Jaeger depinde de forta lor de a lucra impreuna.

2. Cercul de foc: Invierea (The Lone Ranger)

Regia: Gore Verbinski

Disney readuce pe ecran cu Cercul de foc: Invierea  povestea legendarului Vanator Solitar, avandu-i in rolurile principale pe Johnny Depp si Armie Hammer. Filmul prezinta aventurile si originile personajelor Vanatorul Solitar si ale credinciosului sau prieten Tonto, iar impreuna trebuie sa infrunte Puterea malefica expandata de West Texas.

3. Elysium

Regia: Neill Blomkamp

Elysium este o poveste de aventura si sf, care exploreaza viitorul distopic al omenirii si inegalitatile sociale din anul 2154. Personajele principale, interpretate de Matt Damon si Jodie Foster, se lupta cu sistemele inegale si coruptia care influenteaza atat planeta Pamant, decazuta si saracita, cat si Elysium, o colonie spatiala ce adaposteste clasa inalta a societatii.

4. Percy Jackson: Hotul fulgerului (Percy Jackson: Sea of Monsters)

Regia: Thor Freudenthal

Percy Jackson: Hotul fulgerului este continuarea aventurilor initiate in primul film al seriei (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief). In acest film, Percy Jackson, interpretat de Logan Lerman, se reintoarce la un camp pentru semizei si impreuna cu prietenii sai porneste intr-o aventura periculoasa pentru a gasi Marea Trusa de Aur si a salva Camp Half-Blood.

5. Viata secreta a lui Walter Mitty (The Secret Life of Walter Mitty)

Regia: Ben Stiller

Viata secreta a lui Walter Mitty este o comedie de aventuri care urmareste povestea unui barbat interpretat de Ben Stiller, care duce o viata monotona si neimplinita. Walter Mitty evadeaza intr-o lume imaginara in care isi traieste fanteziile si este un erou. Cand insa mama sa este in pericol, Walter este nevoit sa porneasca intr-o aventura reala pentru a o salva.

6. Cei 47 de ronini (47 Ronin)

Regia: Carl Rinsch

Cei 47 de ronini este o adaptare fantastica si vizuala impresionanta a legendarei povesti japoneze despre 47 de samurai care jura sa razbune moartea stapanului lor. In rolurile principale ii avem pe Keanu Reeves si Hiroyuki Sanada. Povestea urmareste aventurile grupului de ronini care se alatura unui tanar jumatate om, jumatate demon pentru a infrunta fortele supranaturale.