Top Filme Istorice 2019

Top Filme Istorice 2019

Top Filme Istorice 2019: Spectacolul Istoriei pe Marele Ecran

2019 a fost un an extraordinar pentru cinematografie, iar genul istoric nu a facut exceptie. Echipa noastra de redactori pasionati de film a pregatit o selectie speciala cu cele mai interesante filme istorice ale anului 2019. Veti descoperi opere cinematografice de mare succes, care aduc in atentia noastra destine eroice, intrigi palpitante, aventuri emotionante si pagini de istorie memorabile.

1. The Favourite – O Satira Plina de Savoare

Acest film captivant ii are in distributie pe Olivia Colman, Emma Stone si Rachel Weisz. Realizat de Yorgos Lanthimos, The Favourite este o satira istorica edificatoare si plina de savoare, care infatiseaza intrigile de la curtea Reginei Anne a Marii Britanii. Pelicula a fost aplaudata pentru scenariul inteligent, realizarea tehnica impecabila si interpretarile excelente ale celor trei actrite principale.

Distinctii

 • Academy Awards 2019: Olivia Colman a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal.
 • BAFTA 2019: 7 premii, inclusiv pentru cea mai buna actrita in rol principal (Olivia Colman) si cele mai bune actrite in rol secundar (Emma Stone si Rachel Weisz).

2. Once Upon a Time in Hollywood – Epopeea Tarantiniana a Anilor ’60

Once Upon a Time in Hollywood, filmul lui Quentin Tarantino, este un festin cinematografic care omagiaza in egala masura atat Hollywoodul anilor ’60, cat si istoria reala a Statelor Unite, rescriind in stil propriu evenimentele tragice din viata actritei Sharon Tate (interpretata de Margot Robbie). Alaturi de Leonardo DiCaprio si Brad Pitt, care formeaza un duo carismatic si impresionant, filmul este o calatorie fascinanta prin epoca optimista a anilor ’60.

Distinctii

 • Academy Awards 2020: Brad Pitt a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar.
 • Golden Globe 2020: 3 premii, inclusiv pentru cel mai bun film de comedie sau musical, si cel mai bun regizor (Quentin Tarantino).

3. Jojo Rabbit – O Dramaturgie Istorica Inedita

Jojo Rabbit este un film cu adevarat special: o satira in culori aprinse ce ironizeaza ideologia nazista. In regia lui Taika Waititi (care joaca si rolul lui Hitler, inamicul imaginat al micului protagonst), filmul urmareste peripetiile unui baietel german (interpretat cu talent de Roman Griffin Davis) si ale mamei sale (Scarlett Johansson) care ascunde o evreica (Thomasin McKenzie) in casa lor. Intr-o interpretare intensa si emotionanta, Waititi ne livreaza o poveste atipica despre nazism, umanitate si dragoste.

Distinctii

 • Academy Awards 2020: Taika Waititi a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat.
 • BAFTA 2020: Cel mai bun scenariu adaptat (Taika Waititi).

4. 1917 – Una din cele mai impresionante Opere Cinematografice

Realizata de Sam Mendes, 1917 reprezinta unul dintre cele mai impresionante filme ale anului 2019. Povestea filmului urmareste doi soldati britanici ai Primului Razboi Mondial (interpretati de George MacKay si Dean-Charles Chapman) care trebuie sa transporte un mesaj vital prin teritoriul inamic. Filmul este o demonstratie de forta a genului istoric si creeaza un impact profund asupra spectatorului prin abordarea ingenioasa a regizorului, realizata parca in timp real, intr-o secventa de planuri lungi continue.

Distinctii

 • Academy Awards 2020: 3 premii, inclusiv pentru cea mai buna regie (Sam Mendes), cea mai buna scenografie si cel mai bun montaj sonor.
 • Golden Globe 2020: Cel mai bun film dramatic si cel mai bun regizor (Sam Mendes).

5. Downton Abbey – Continuarea Preferatelor Serialului TV

Continuarea succesului serialului britanic televizat, filmul Downton Abbey ofera o incurtezitare irezistibila in viata personajelor indragite ale serialului, in contextul unei vizite regale anuntate in Downton Abbey. In regia lui Michael Engler si un scenariu scris de creatorul serialului, Julian Fellowes, filmul reprezinta o excelenta adaptare a universului ambitios al serialului, pastrandu-i destinul, eleganta si intelegerea lumii si personajelor sale.

Distinctii

 • BAFTA 2020: Nominalizare pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Maggie Smith).

Recapitulare

Iata si o scurta recapitulare a celor mai emotionante filme istorice ale anului 2019, in ordinea prezentata in acest articol:

 1. The Favourite
 2. Once Upon a Time in Hollywood
 3. Jojo Rabbit
 4. 1917
 5. Downton Abbey

2019 a fost un an remarcabil pentru filmele istorice, iar peliculele prezentate in acest articol sunt doar o mica parte din minunatele productii cinematografice care ne-au incantat de-a lungul anului. Vizionarea acestor filme este o calatorie frumoasa si educativa prin istorie si o oportunitate de a ne largi orizonturile culturale.