Top Film Noir 2010

Top Film Noir din 2010

Daca esti un fan al filmelor noir, atunci acest articol este pentru tine! In ultimul deceniu, s-au realizat numeroase filme noir de calitate, care au reusit sa cucereasca publicul si criticii deopotriva. In acest articol, vom explora topul filmelor noir care s-au lansat in anul 2010. Fara sa mai pierdem timp, haideti sa incepem cu lista noastra extinsa de recomandari!

Winter’s Bone

In regia lui Debra Granik, „Winter’s Bone” urmareste povestea lui Ree Dolly (interpretata de Jennifer Lawrence), o adolescenta de 17 ani care isi cauta tatal disparut intr-un peisaj rural devastat de criminalitate si saracie. Urcand in topul filmelor noastre datorita personajelor puternice si a atmosferei intunecate, Winter’s Bone descrie o lume a contrastelor, in care nimeni nu poate fi increzut nici macar pe jumatate.

Filmul a fost nominalizat pentru patru premii Oscar in 2011: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai buna actrita (Jennifer Lawrence) si cel mai bun scenariu adaptat (Debra Granik si Anne Rosellini).

Shutter Island

Un adevarat clasic al genului, „Shutter Island” de Martin Scorsese ne poarta intr-o poveste invaluita in mister, de-a lungul careia doi detectivi federali (Leonardo DiCaprio si Mark Ruffalo) ancheteaza disparitia unei paciente dintr-un spital de psihiatrie.

Ambitioasa si perfect construita, aceasta adaptare dupa romanul omonim al lui Dennis Lehane nu numai ca ne tine permanent in suspans, dar ofera si discutii profunde despre natura realitatii, a memoriei si a responsabilitatii.

The Town

Un alt film noir care a facut senzatie in 2010 este „The Town”, regizat de Ben Affleck. Acest thriller ne prezinta povestea unui jefuitor de banci (interpretat de Affleck insusi) care planuieste un jaf audatios in propriul oras, dar care se indragosteste de o femeie (Rebecca Hall) a carei identitate o poate ruina.

Actiunea alerta, personajele complexe si dialogul inteligent al lui Aflleck fac din The Town un exemplu perfect de film noir modern, care te tine in alerta pana in ultimul moment.

Animal Kingdom

Regizat de David Michod, „Animal Kingdom” ne ofera o privire tulburatoare asupra unei familii de criminali din Melbourne, Australia, care incearca sa-i inoculeze tanarului J (James Frecheville) valorile si motivatiile lor strambe.

Intens si infricosator, acest film noir de exceptie vorbeste despre loialitate, coruptie si putere. Animal Kingdom este o alegere must-see pentru orice iubitor de cinema de calitate.

The American

Un alt thriller psihologic pe care nu trebuie sa-l ratezi este „The American”, regizat de Anton Corbijn. In rol principal, George Clooney il interpreteaza pe Jack, un asasin care isi reevalueaza modul de viata intr-un exil autoimpus in Italia.

Cu o privire africana asupra izolatiei si a frumusetii unei lumi intre pacatele trecutului si incertitudinea viitorului, The American este o propunere fascinanta despre ce inseamna sa fii strain in propriile sentimente.

The Killer Inside Me

„The Killer Inside Me” este regizat de Michael Winterbottom si ii are in distributie pe Casey Affleck, Jessica Alba si Kate Hudson. Adaptat dupa romanul cu acelasi nume de Jim Thompson, filmul exploreaza mintea intunecata a unui serif din Texas (interpretat de Affleck), care sfarseste prin a aduce raul pe toti cei din jurul sau.

Intunecat, surprinzator si violent, The Killer Inside Me este o adaptare de film noir care te tine cu sufletul la gura.