Top Filme Biografice 2019

Top Filme Biografice 2019

Anul 2019 a fost un an plin de filme biografice care au impresionat prin povestirile lor incredibile imprumutate din realitate si interpretarile fenomenale ale actorilor principali. Aceste filme au reusit sa starneasca interesul publicului, dar si al regizorilor si scenaristilor, care se simt mereu atrasi de povestile adevarate care au puterea de a motiva si de a inspira generatii intregi. Fara a mai prelungi introducerea, iata topul celor mai bune filme biografice din 2019:

1. Joker

 • Regizor: Todd Phillips
 • Actori principali: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
 • Link extern: Joker (2019) – IMDb

Cei mai multi nu au stiut ce sa astepte de la Joker atunci cand a fost anuntat, dar rezultatul a fost o capodopera. Joaquin Phoenix isi arata abilitatile de actor si transforma un personaj iconic al benzilor desenate intr-o poveste biografica emotionanta si tulburatoare. Phoenix, in rolul lui Arthur Fleck, exploreaza efectele saraciei si alienarii sociale in timp ce devine maestrul raului in Gotham City.

2. The Irishman

Povestea reala a lui Frank Sheeran – asasinul mafiei care a colaborat cu cei mai temuti gangsteri ai lumii – este dusa pe ecran sub regia lui Martin Scorsese. Filmul exploreaza viata si cariera plina de crima si tradare a lui Sheeran, in timp ce acesta isi aminteste de relatiile sale cu lideri ai mafiei precum Russell Bufalino si Jimmy Hoffa. Atractia principala a filmului o reprezinta interpretarile sclipitoare ale celebrilor De Niro, Pacino si Pesci.

3. Rocketman

 • Regizor: Dexter Fletcher
 • Actori principali: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden
 • Link extern: Rocketman (2019) – IMDb

Acest film muzical reuseste sa aduca in prim plan povestea incredibila a vietii lui Elton John si impactul pe care muzica si stilul sau l-au avut asupra lumii muzicale. Spre deosebire de un film de biografie muzicala clasica, Rocketman se prezinta ca un musical extravagat si brilant, cu Taron Egerton in rolul principal, care ofera o interpretare memorabila si saritor la ochi a legendarului muzician.

4. Ford v Ferrari

Filmul prezinta povestea adevarata a cursei de la 24 Ore Le Mans din 1966, cand constructorul farului de faima Ford a acceptat provocarea de a invinge iconul cursei de anduranta, Ferrari. Matt Damon interpreteaza rolul lui Carroll Shelby, designerul auto legendar, in timp ce Christian Bale ofera o interpretare uluitoare a sofisticatului pilot britanic Ken Miles. O poveste captivanta despre inovatie, determinare si camaraderie, inspirata de o intrecere istorica.

5. Harriet

 • Regizor: Kasi Lemmons
 • Actori principali: Cynthia Erivo, Leslie Odom Jr., Joe Alwyn
 • Link extern: Harriet (2019) – IMDb

Harriet este o drama biografica emotionanta care prezinta viata si faptele impresionante ale lui Harriet Tubman, o femeie care a eliberat sute de sclavi inainte de Razboiul Civil American folosind reteaua clandestina Underground Railroad. Cynthia Erivo interpreteaza rolul acestui personaj eroic al istoriei americane si ofera o perspectiva noua si profunda asupra luptei sale pentru libertate si egalitate.

6. Judy

 • Regizor: Rupert Goold
 • Actori principali: Renee Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock
 • Link extern: Judy (2019) – IMDb

Judy ne ofera o privire emotionanta asupra ultimelor luni din viata legendarei actrite si cantarete Judy Garland. Filmul scoate in evidenta apusul carierei si a vietii personale a faimoasei cantarete, precum si relatia tumultuoasa cu oamenii din jurul ei. Interpretarea impresionanta a lui Renee Zellweger in rolul principal i-a adus acesteia un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita.


Este greu sa rezumam in cateva cuvinte impactul pe care aceste filme biografice il au asupra publicului. Ele ne inspira sa ne depasim conditia umana si sa invatam din greselile facute de personajele ce dau vida povestilor. Experientele lor dramatice, provocarile cu care se confrunta si succesul pe care il inregistreaza ne fascineaza si ne ofera o sursa de invatare.