Top Filme Animaţie 2019

Top Filme Animatie 2019: O incursiune in lumea fascinanta a animatiei

2019 a fost un an deosebit pentru lumea animatiei, atat pentru debuturile cat si pentru continuarile unor serii de succes. De la filme care exploreaza universurile fantastice si aventurile aroboilor pana la aventuri pe care par sa le traiasca chiar personajele noastre favorite, aceasta selectie de filme ofera o varietate de experiente cinematografice. Haideti sa aruncam o privire la cele mai impresionante filme de animatie ale anului 2019, sunt sigur ca va va fi greu sa alegeti dintre toate optiunile.

1. Toy Story 4

Dupa ce in cele trei filme precedente am fost martorii infruntarilor si peripetiilor personajelor noastre din jucarii, in „Toy Story 4” ne intalnim nu numai cu vechii eroi, dar si cu unele noi, precum Forky, Bonnie, Duck si Bunny. Povestea urmareste grupul de jucarii, dupa ce un nou membru se alatura turmei, si cum incearca sa ii invete pe ceilalti ca adevarata prietenie este mai importanta decat orice altceva.

2. Frozen 2

Animatia Disney ne-a adus odata cu „Frozen 2” o noua serie de aventuri ale surorilor Elsa si Ana si ale prietenilor lor Kristoff, Sven si Olaf. In aceasta continuare, aventura duce spre un nou regat, care a pierdut legatura cu Arendelle. Printr-o serie de aventuri si noi personaje, Elsa incearca sa afle mai multe despre trecutul familiei sale, iar Ana invata sa se bazeze pe propriile sale calitati.

Elemente ce fac acest film special:

  • Piesele muzicale, precum „Into the Unknown” si „Show Yourself”
  • Dezvoltarea legaturii dintre surori si sacrificiile pe care le fac pentru binele celorlalti
  • Mesajul despre a accepta trecutul in ciuda neincrederilor si temerilor

3. The LEGO Movie 2: The Second Part

Continuarea filmului din 2014 ne prezinta aventurile lui Emmet, Lucy si noii prieteni, precum Generalul Chaos si Rex Dangervest, intr-o lume post-apocaliptica, care se confrunta cu invazia „Systar”. Alegatoriile, aventurile si umorul nu lipsesc in acest film, iar finalul ne ofera o lectie despre solidaritate si fratie.

Lucruri care fac acest film unic:

  • Personajele animate sunt construite din piese LEGO, care sa atraga atat pe copii, cat si pe colectionarii acestei jucarii
  • Eroii trebuie sa se descurce intr-o lume condusa de puterea imaginatiei

4. Spies in Disguise

Aceasta animatie de spionaj ne-o prezinta pe Lance Sterling, cel mai bun si mai narcisist spion, care se confrunta cu un accident ciudat si devine transforma intr-o porumbita, datorita unei inventii de-a lui Walter, un tanar specialist in gadgeturi. Cei doi personaje trebuie sa colaboreze pentru a lovi organizatia malefica.

‘Spies in Disguise’ aduce in lumina reflectoarelor urmatoarele:

  • Ideea inedita de a-l transforma pe celebrul spion intr-o pasare
  • Colaborarea dintre cele doua personaje foarte diferite, in viziuni si abordari
  • Umorul situational

5. Klaus

Daca sunteti in cautarea unei noi variante a povestii lui Mos Craciun, aceasta este animatia pe care trebuie sa o urmariti. Protagonistii sunt Jesper, un tanar postas care ajunge intr-un orasel izolat, si Klaus, un batran misterios care devine cel mai faimos si generos om din intregul oras. Aceasta animatie a fost foarte apreciata in 2019 si surprinde prin stilul de animatie hand-drawn si povestea plina de emotie.


Acestea sunt doar cateva dintre filmele de animatie care au captivat publicul si criticii in 2019. Fiecare dintre ele aduce ceva unic si inovator in aceasta lume fascinanta a animatiei. Acum ca le-ati cunoscut, nu ramane decat sa le urmariti si sa traiti alaturi de personaje aventurile pline de emotie, umor si actiune.