Top Filme Dramă 2011

Top Filme Drama 2011

Va prezentam un top al celor mai bune filme de drama lansate in anul 2011, cu descrieri si recomandari pentru a va ajuta sa va creati lista de vizionare. Fiecare titlu va avea un link catre pagina cea mai relevanta pentru film, pentru a putea afla si mai multe informatii despre el.

1. The Tree of Life

The Tree of Life, in regia lui Terrence Malick, intrece asteptarile atunci cand vine vorba de povestea unui film. Este o meditatie filosofica despre viata, iertare, dragoste, pierdere si existenta. Filmul urmareste viata lui Jack, interpretat in mod magistral de Brad Pitt, Sean Penn si Hunter McCracken. In acelasi timp, filmul aprofundeaza si teme mai mari, cum ar fi cosmosul, universalitatea vietii si originea fiintei umane.

2. Drive

Drive este un film de actiune intunecat si stilizat, regizat de Nicolas Winding Refn. Rya Gosling interpreteaza un dublura de cascador care lucreaza ca sofer de evadare la jafuri in timpul noptii. Filmul devine dramatic atunci cand soferul se intersecteaza cu o vecina, interpretata de Carey Mulligan, si incepe sa ajute familia ei sa scape de o organizatie criminala. Acest film este recunoscut si pentru coloana lui sonora retro-sintetizator.

3. Shame

Shame este un film britanic regizat de Steve McQueen si avandu-l in prim-plan pe Michael Fassbender. Fassbender joaca rolul unui barbat, Brandon, dependent de sex, al carui stil de viata provoaca conflicte cand sora sa mai mica, interpretata de Carey Mulligan, se muta la el dupa ce a fost concediata. Filmul poate fi privit ca un studiu al relatiilor umane, ale apropierii emotionale si ale relatiilor dintre frati.

4. The Help

The Help este o ecranizare a romanului de succes cu acelasi nume scris de Kathryn Stockett. Actiunea se desfasoara in anii ’60 in Mississippi si urmareste intalnirea dintre trei femei: doua femei afro-americane interpretate de Viola Davis si Octavia Spencer, si o tanara jurnalista alba interpretata de Emma Stone. Impreuna, cele trei colaboreaza in secret pentru a scrie un roman despre viata dificila a femeilor afro-americane care lucreaza ca ingrijitoare.

5. The Descendants

The Descendants, regizat de Alexander Payne, spune povestea lui Matt King, interpretat de George Clooney, care trebuie sa faca fata faptului ca sotia sa este intr-o coma ireversibila si, totodata, sa aiba grija de cele doua fiice deezorientate. Filmul este o explorare a legaturilor de familie si a cunoasterii propriului trecut in timp ce se face fata unui viitor incert.

6. Moneyball

Moneyball este un film despre baseball, dar nu este un film sportiv obisnuit. In locul actiunii si tensiunii pe teren, filmul se concentreaza pe munca in birou si pe cum general manager-ul echipei Oakland Athletics, interpretat de Brad Pitt, reinventeaza sistemul de recrutare a jucatorilor prin statistici si analize matematice. Impreuna cu Jonah Hill, Pitt dezvolta o strategie care le da echipelor de baseball cu buget redus sansa de a concura cu cele bogate. Filmul este bazat pe o poveste reala si, in acelasi timp, este o meditatie inteligenta asupra unde se intalneste sportul si business-ul.

7. J. Edgar

J. Edgar este un film biografic despre J. Edgar Hoover, fondatorul si directorul FBI, interpretat de Leonardo DiCaprio. Regizat de Clint Eastwood, filmul trateaza epoca de aur a FBI-ului si ascensiunea lui Hoover la putere, in special datorita modului sau dur, si adesea controversat, de actiune impotriva crimelor si a amenintarilor comuniste. Acest film exploreaza, de asemenea, viata personala complexa si enigmatica a lui Hoover, atat in ceea ce priveste relatiile sale profesionale cat si pe cele intime, si felul in care acestea au ajutat sau impiedicat cariera lui in cadrul FBI.

8. The Artist

The Artist este o drama romantica stilizata cu un aer nostalgic urmarind un actor de film mut in cadere, interpretat de Jean Dujardin, si o jovena actrita in ascensiune, Berenice Bejo, in timpul tranzitiei cinematografiei de la filme mute la filme sonore. Acest film francez, regizat de Michel Hazanavicius si alb-negru, este in mare parte fara dialog, si a castigat numeroase premii, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film in 2012.

9. A Separation

A Separation este un film dramatic iranian regizat de Asghar Farhadi despre un cuplu care se desparte din cauza credintelor religioase. Povestea se complica atunci cand barbatul trebuie sa decida intre a suporta procesul cumplit de divort si a-si ingriji tatal bolnav. Filmul este tensionat si emotionant, oferind o perspectiva asupra culturii iraniene si asupra aspectelor universale ale divortului si familia.

10. Hugo

Hugo, regizat de Martin Scorsese, este o dramatica aventura despre un orfan care traieste in peretii unei gari din Paris. Impreuna cu prietena lui, jucata de Chloe Grace Moretz, descopera un mister legat de tatal sau si de un inventator renumit, Georges Melies. Hugo este un omagiu adus filmelor clasice si a istoriei cinematografiei, fiind realizat in tehnologia 3D pentru a adanci impactul vizual.

Fie ca sunteti in cautarea unui film incarcat emotional sau a unei experiente cinematografice deosebite, topul nostru de filme de drama din 2011 va ofera posibilitatea de a descoperi filme acre merita a fi vazute. Diversitatea genurilor si temelor face ca aceasta lista sa fie apreciata de toti amatorii de filme.