Top Filme Animaţie 2010

Top Filme Animatie 2010

In anul 2010, industria animatiei a cunoscut o dezvoltare semnificativa, iar noi am avut sansa sa vedem productii de o inalta calitate. Datorita avansului tehnologic, filmele de animatie au evoluat de la desene animate traditionale la animatii 3D uluitoare. Va prezentam topul filmelor de animatie lansate in 2010, pentru a va reimprospata memoria si a vedea cat de departe a ajuns aceasta arta in ultimii ani.

1. Toy Story 3

Toy Story 3 este a treia parte a celebrei serii de animatie de la Pixar, in care vedem evolutia jucariilor personajelor principale. Acest film este despre aventurile lui Buzz, Woody si prietenii lor, care sunt din nou amenintati de situatii presante si de personaje noi. Ce se intampla cand un colegiu pare a fi ultima oprire pentru aventurile lor?

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Motto: „Nicio jucarie nu ramane in urma.”

Punctaj: IMDb 8.2/10

Realizator: Lee Unkrich

2. Cat timp a mai ramas, Domnule Cat?

O animatie inedita in stilul celor de la Studio Ghibli, Cat timp a mai ramas, Domnule Cat? urmareste povestea lui Nemo, un hot de timp care intra in vizorul Domnului Cat, paznicul Taramului Timpului. Acest film plin de aventura, fantezie si personaje adorabile este perfect pentru intreaga familie.

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Motto: „Timpul este mai valoros decat crezi.”

Punctaj: IMDb 7.8/10

Realizator: Mamoru Hosoda

3. The IllusionistThe Illusionist

The Illusionist este o poveste plina de melancolie despre un iluzionist scotian care se straduieste sa isi mentina magia vie intr-o lume care nu pretuieste suficient talentul sau. Lucrand cu tehnologia animatiei 2D, regizorul Sylvain Chomet aduce pe ecran o poveste emotionanta, unde miscarea personajelor si arta compozitiei ajung sa creeze o capodopera animata.

Gen: Animatie, Drama

Motto: „Magia nu moare niciodata.”

Punctaj: IMDb 7.5/10

Realizator: Sylvain Chomet

4. Legenda calaretilor vantului

Intr-un taram indepartat, in care vanturile puternice dicteaza viata oamenilor, pasarile cinele au devenit insotitori fideli pentru calaretii vantului, oamenii care livreaza mesaje si bunuri intre sate. Legenda calaretilor vantului spune povestea lui Luka, o fata care incearca sa isi gaseasca scopul in lumea aceasta.

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Motto: „Vanturile care ne poarta ne vor inalta.”

Punctaj: IMDb 7.4/10

Realizator: Sagn Hwolaung

5. Megamind

Megamind este un film de animatie produs de DreamWorks in care vedem povestea unui extraterestru cu un intelect superior, care incearca sa cucereasca Metroul City de mult timp. El este intotdeauna infrant de Metro Man, un super-erou care il salveaza pe oras in mod obsesive. Dar ce se intampla cand Megamind ajunge la putere?

Gen: Animatie, Actiune, Comedie

Motto: „Cand eroul intunecat rasare…”

Punctaj: IMDb 7.2/10

Realizator: Tom McGrath

6. Despicable Me

Despicable Me este un film de animatie produs de studiourile Universal si Illumination care prezinta povestea lui Gru, un super-villain care isi doreste sa comita jafuri impresionante. Cu ajutorul minioniilor sai, Gru intra in competitie cu Vector, un alt hot care vrea sa-i ia coroana. Cand cele trei fetite orfane intra in viata lor, lucurile se schimba.

Gen: Animatie, Aventura, Comedie

Motto: „Marea crima incepe cu pasi mici.”

Punctaj: IMDb 7.6/10

Realizator: Pierre Coffin, Chris Renaud

Asadar, a fost un an incredibil pentru filmele de animatie in 2010, cu titluri memorabile si povesti captivante. Fie ca esti fan al animatiei traditionale sau 3D, exista filme pentru toate gusturile. Nu mai ramane decat sa va lasati cucerit de magia acestor povesti fantastic-pictate si sa vedeti cat de departe poate ajunge imaginatia.