Top Filme Război 2018

Top Filme Razboi 2018

2018 a fost un an cu adevarat grozav pentru iubitorii de filme despre razboi. Din pacate, acest gen este uneori subestimat, dar asta nu inseamna ca nu sunt filme remarcabile care merita sa fie urmarite. In acest articol, vom prezenta un top al celor mai bune filme de razboi lansate in 2018, precum si o scurta descriere a fiecaruia. Sa incepem!

1. Dunkirk

Dunkirk este un film despre razboi scris si regizat de talentatul Christopher Nolan. Acesta prezinta evolutia celei de-a doua Batalii de la Dunkirk, in timpul careia aliatii au fost evacuati de pe plajele si portul Dunkirk, in perioada 26 mai – 4 iunie 1940.

Filmul este o adevarata capodopera si a fost bine primit de critici datorita abilitatii regizorului de a surprinde aspectul uman si emotional al razboiului, fara a se concentra doar pe actiunea militara. Nolan reuseste sa creeze tensiune si suspans cu ajutorul muzicii, sunetelor si imaginilor spectaculoase.

Lista de subiecte abordata in film:

 • Operatiunea Dynamo
 • Rolul Royal Navy si Royal Air Force
 • Sacrificiul si curajul soldatilor

2. 12 Strong

12 Strong este o drama de razboi americana regizata de Nicolai Fuglsig si scrisa de Ted Tally si Peter Craig. Filmul, bazat pe cartea „Horse Soldiers”, de Doug Stanton, relateaza povestea unui grup de soldati CIA si ai Fortelor Speciale care sunt trimisi in Afganistan pentru a uni fortele cu un lider afgan, pentru a lupta impotriva talibanilor si al-Qaeda.

Actori precum Chris Hemsworth, Michael Shannon si Michael Pena, interpreteaza rolul eroilor din acest film. 12 Strong este o ecranizare realistica si interesanta a unei misiuni periculoase in Afganistan, care pune in discutie moralitatea si etica razboiului.

Subiecte abordate:

 • Razboiul impotriva terorii
 • Rolul CIA in operatiunile de razboi
 • Cultura si traditiile poporului afgan

3. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

_The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society_ este un film bazat pe romanul omonim, scris de Mary Ann Shaffer si Annie Barrows. Este o poveste emotionanta despre puterea literaturii de a uni si vindeca oamenii in vremuri de razboi si dupa. Desfasurata pe fundalul celui de-al Doilea Razboi Mondial si Ocupatiei germane din Insulele Canalului, filmul urmareste povestea unei scriitoare care se indragosteste de un club literar secret din Guernsey.

Subiecte abordate:

 • Impactul razboiului asupra comunitatilor mici
 • Rolul literaturii in societate
 • O poveste de dragoste in vremuri de razboi

4. Journey’s End

Journey’s End este un film britanic de razboi, regizat de Saul Dibb si bazat pe piesa de teatru omonima scrisa de R.C. Sherriff. Actiunea se petrece in transeele franceze pe Frontul de Vest, in timpul Primului Razboi Mondial, si urmareste povestea unui grup de ofiteri britanici care isi petrec ultimele zile ai # Bonus: They Shall Not Grow Old

They Shall Not Grow Old este un documentar nerecunoscut oficial in topurile din 2018, regizat si produs de Peter Jackson. Acesta prezinta imagini restaurate si colorate din Primul Razboi Mondial, cu vocea martorilor oculari care descriu cum era viata pe Frontul de Vest.

Subiecte abordate:

 • Teroarea vietii in transee
 • Efectele pe termen lung ale razboiului asupra soldatilor si societatii
 • Povestea celor care au luptat si au murit in Marele Razboi
  w Old este un tribut emotionant adus acelor soldati care si-au dat viata in cele mai cumplite conditii.

Subiecte abordate:

 • Efectele psihologice ale razboiului
 • Legaturile dintre camarazi
 • Sacrificiile facute in numele onoarei si tarii

5. The 15:17 to Paris

The 15:17 to Paris este un film american regizat de Clint Eastwood. Acesta prezinta povestea reala a tentativelor de atac terorist in trenul de viteaza dintre Amsterdam si Paris in 2015, care a fost dejucat de trei soldati americani aflati in concediu in Europa. Filmul este interesant pentru a se intelege cum un eveniment aparent intamplator a determinat trei tineri sa devina eroi neastepti.

Subiecte abordate:

 • Actiunea eroica in fata terorismului
 • Pregatirea militara si importanta a doi civesi in situatii necunoscute
 • Prietenia si corajul in fata adversitatii

Aceasta este lista noastra cu topul celor mai bune filme de razboi din 2018. Fiecare dintre aceste filme prezinta un aspect diferit al razboiului, fie ca este vorba despre eroism, viata in timpul razboiului sau impactul pe termen lung al acestora. Alocati-va timp pentru a viziona aceste titluri, pentru a intelege mai bine mintile si inimile oamenilor care au luptat si si-au sacrificat vietile pentru libertate si pace.