Top Filme Istorice 2017

Top Filme Istorice 2017

„Dunkirk” (2017)

Dunkirk este un film dramatic de razboi regizat si scris de Christopher Nolan. Filmul este plasat in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial si prezinta evenimentele disperate ce au avut loc in cursul evacuarii trupelor britanice si aleate din Dunquerque, Franta, intre 26 mai si 4 iunie 1940. Pe parcursul filmului, sunt urmarite trei povestiri paralele, aratand lupta soldatilor britanici si ai aliatilor de a se salva de asediul german. Dunkirk a fost primit cu elogii de catre critici pentru regia sa, scenariul, efectele speciale si jocul actorilor. Puteti afla mai multe despre acest film istoric aici.

Lista de personaje principale ale filmului

 1. Fionn Whitehead ca Tommy
 2. Tom Glynn-Carney ca Peter
 3. Jack Lowden ca pilotul Collins
 4. Harry Styles ca Alex
 5. Cillian Murphy ca soldatul socat

„Darkest Hour” (2017)

Darkest Hour este un film istoric si politic care il are in centru pe Winston Churchill, jucat de Gary Oldman. Acest film prezinta primele zile ale lui Churchill ca prim-ministru al Marii Britanii in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, perioda in care a fost fortat sa ia decizii cruciale pentru tara sa. Gary Oldman a castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal si, de asemenea, a primit laude din partea criticilor. Filmul este regizat de Joe Wright si scris de Anthony McCarten si poate fi vizionat aici.

Lista de personaje principale ale filmului

 1. Gary Oldman ca Winston Churchill
 2. Lily James ca Elizabeth Layton
 3. Kristin Scott Thomas ca Clementine Churchill
 4. Ben Mendelsohn ca Regele George al VI-lea
 5. Ronald Pickup ca Neville Chamberlain

„The Lost City of Z” (2017)

Regizat si scris de James Gray, The Lost City of Z exploreaza povestea lui Percy Fawcett, un explorator britanic in cautarea unui oras legendar in Amazonul sud-american. Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume de David Grann si prezinta aventurile lui Fawcett in incercarea de a dovedi existenta acestei civilizatii misterioase. Spectatorii il urmaresc pe Fawcett prin jungla amazoniana, sustinut de sotia sa si de aliatul sau britanic, James Murray. Puteti viziona acest film a aici.

Lista de personaje principale ale filmului

 1. Charlie Hunnam ca Percy Fawcett
 2. Robert Pattinson ca Henry Costin
 3. Sienna Miller ca Nina Fawcett
 4. Tom Holland ca Jack Fawcett
 5. Angus Macfadyen ca James Murray

„Victoria & Abdul” (2017)

Victoria & Abdul este un film istoric si biografic care prezinta relatia neobisnuita dintre regina Victoria si Abdul Karim, un indian musulman care a devenit cel mai bun prieten si confident al reginei in ultimii ani ai vietii sale. Filmul este regizat de Stephen Frears si scris de Lee Hall, bazat pe cartea cu acelasi titlu de Shrabani Basu. Il puteti urmari aici.

Lista de personaje principale ale filmului

 1. Judi Dench ca regina Victoria
 2. Ali Fazal ca Abdul Karim
 3. Eddie Izzard ca Bertie, Print de Wales
 4. Adeel Akhtar ca Mohammed
 5. Tim Pigott-Smith ca Sir Henry Ponsonby

Filmele istorice din 2017 au oferit un amestec interesant intre realitate si drama, de la evenimente marcante ale celui de al Doilea Razboi Mondial si portretul marelui om politic Winston Churchill, la aventurile unui explorator neinfricat, si relatia neobisnuita a reginei Victoria cu un indian musulman.