Ken Follett: Biografia maestrului romanelor de suspans istorice

Ken Follet – Biografia Maestrului Romanelor de Suspans Istorice

Ken Follett este unul dintre cei mai renumiti scriitori britanici ai secolului al XX-lea. El este considerat un maestru al literaturii istorice de suspans si a vandut milioane de exemple de la romanele sale pana la fictiunea contemporana. Din 1990, atat seria sa „The Century Trilogy”, cat si romanele sale „Eye of the Needle” si „The Pillars of the Earth” au fost incluse pe listele de vanzari ale New York Times. Follett si-a popularizat scrierile publicand sapte romane de suspans istorice bazate pe evenimente istorice reale, toate devenind bestselleruri instantanee la nivel mondial.

De unde provine succesul lui Ken Follet

Follett detine o diploma in stiinte politice de la Universitatea din Londra. El a avut un debut bun, incepand ca jurnalist de stiri la un ziar local inainte de a se stabili ca scriitor si de a publica primele sale carti. Din 1977, Follett a publicat 13 carti, castigand o reputatie ca un maestru in literatura de suspans istorica.

Opera si renumele lui Ken Follet

Follett a creat cateva dintre cele mai populare carti din literatura de suspans istorica, printre care se numara „The Pillars of the Earth” si „The Eye of the Needle”. Prima sa carte, publicata in 1979, s-a bucurat de un mare succes comercial. „Eye of the Needle” a castigat premiul Edgar si a devenit un bestseller in Marea Britanie si in Statele Unite ale Americii, fiind ecranizat in 1981.

Apoi, Follett a publicat „The Pillars of the Earth” in 1989, care a avut un succes similar. Romanul a fost prezentat si printr-o miniserie de televiziune in 2010. Celelalte carti ale lui Follett sunt: „Night Over Water”, „The Key To Rebecca”, „Lie Down With Lions”, „Triple”, toti acestia facand parte din seria „The Century Trilogy”.

Carti si scrieri de stiinte politice ale lui Ken Follett

In plus fata de romanele sale de suspans istorice, Follett a scris si carti si articole de stiinte politice. Pe langa romanele sale mai sus mentionate, el a scris si eseuri considerate de experti in domeniu ca fiind perspicace si de foarte buna calitate. Printre ele se numara „The Role of the Media” si „International Trade Relationships in the Changing World Order” care au fost publicate in reviste populare de stiinte politice si care se concentrau pe schimbarile in relatiile comerciale internationale.

Hartia si gandirea lui Ken Follett

Follett a scris si o serie de articole despre folosirea tehnicilor de scriere pe hartie, astfel incat inspiratia sa curga in mod liber. El crede ca scrierea pe hartie este una dintre cele mai bune metode de stimulare a creatiei si de eliberare a gandurilor creative. In plus, pentru scrierea lui Follett, perioadele prelungite de concentrare sunt esentiale, prin urmare, el obisnuieste sa plece periodic in retragere pentru a petrece cateva zile fara sa fie distras de alte lucruri.

Cum a reusit Ken Follett

Reusita lui Follett s-a bazat, in primul rand, pe cercetarea in profunzime si pe abilitatea sa de a imbina informatiile in narrativa intr-un mod interesant si expeditiv. El a dus la bun sfarsit aceste caracteristici prin utilizarea conceptelor educationale si a tehnicilor de scriere pe hartie pentru a-si mari creativitatea. Prin urmare, a conectat exemple de istorie reala intr-o actiune de suspans fictional, care a atras si a captivat publicul.

Ken Follett este un autor prolific din Marea Britanie, faimos pentru scrierile sale de suspans istoric si de stiinte politice. Cartile sale sunt cunoscute in intreaga lume si numeroase fiind ecranizate pentru televiziune. Follett a imbinat cercetarea sa profunda cu abilitati bogate de scriere pentru a crea romane de suspans istorice, versatil si provocator, acestea realizand succes instantaneu la nivel mondial.