Margaret Mitchell: Despre autoarea din spatele romanului ‘Pe Aripile Vântului’

Margaret Mitchell : Istoria Autorului din spatele romanului „Pe Aripile Vantului”

Margaret Mitchell este autoarea „Pe Aripile Vantului”, unul dintre cele mai vandute romane din istorie. Publicele din intreaga lume au fost captivate de povestea unei fete forte, Scarlett O’Hara si au urmat aventurile ei tragice din decada de 1800-1900. Din startul in 1941, Pe Aripile Vantului a primit acelasi faimos premiu Pulitzer in 1942 precum sa petrecut mai mult de 30 de ani pe listele de bestsellers. Plecand de la ipostaze vechi or fiare ofilite ale Amturilor Confederate si Reconstruction, romanul Pe Ariple Vantului ofera o legenda a Sudului, insinuata in legendele si povestile despre stilul de viata al sudistilor.

Margaret Mitchell a fost born 28 de Noiembrie din 1900 in Atlanta, Georgia. Cu toate ca a avut o copilarie bune si plina de bucurie, ea a suferit de o mare disabilitate, aceea a pierderii tatalui in 1910 si din acest moment a cresc sugestiv in publicarea sa scrie diverse povesti. Dupa ce a terminat liceul, ea a ingrijit si a condus ample studii. Din 1922 si pana in 1926, ea a lucrat ca reporter chiar in Atlanta si apoi datorita influentelor familiei si-a gasit un singur loc de munca de birou si a ramas acolo pana in 1932. Din 1942 pana in 1949, Mitchell a fost cunoscuta ca una dintre autoarele importante ale Americii.

Primul Roman al lui Margaret Mitchell: Pe Aripile Vantului

La maturitate, Mitchell simte nevoia de a scrie despre destinul unei femei, inspirat fiind de viata sa chiar in sudul Americii. Asa scrie romanul Pe aripile vantului. Dupa o scriere de 10 ani, romanul a fost publicat in 1936, ducand la o recompensa a lui Pulitzer si mare apreciere din partea cititorilor.

  • 36 de saptamani in topul New York Times
  • Vandut in peste 10 milioane copii
  • Tradus in 35 de limbi
  • Transformat intr-un succes la Hollywood
  • Adaptare cinematografica a filmului in 1939
  • Mozart si Verdi au creat muzica asociata cu filmul

Romanul a captivat atat curiositatea cititorului, cit si pe a criticilor literaturei de la vremea respectiva si inceputul secolului al XX-lea. In episoadele sale de patru ore in 12 parti, romanul „Pe Aripile Vantului” se focuseaza pe urma unei familii Sudice ce isi incearca puterile in timpul Rolului Reconstructiei. Datorita recompensei lui Pulitzer si multi revistele de literatura de la vremea respectiva au considerat ca romanul Pe Aripile Vantului se adreseaza in mod direct cititorilor lor.

Automarea sa Mostenire Culturala

Chiar la sfarsitul vietii sale, Margaret Mitchell a ramas o persoana modesta; ea a refuzat oferte bogate si alte butoane. Din 1937, cand romanul sau a fost publicat si pana in 1976 , cand si-a sfarsit viata, ea nu a mai dat dovada nici de curiozitate pentru literatura, nici cant prezenta publica. Urmele pe care le-a lasat in urma se simt si astazi, Margaret Mitchell ramanand unul dintre cei mai iubiti autoari ai Americii. Desi a scris doar un roman, ea se va bucura pentru totdeauna de reputatia sa, de la lumea civilizata inoltru cu poporul sudestean exaltat in anii Reconstruction.

Carti Indeplinite si Onoare

Margaret Mitchell face parte din sase autori pe care E.V. Kennard a alege pentru volumul „Cele Cinci Volume de Capodopere Americane” editat de editurile Scribner and MacMillian. Intre autorii alegatori se afla si Ernest Hemingway, John Steinbeck, Edith Warton, William Faulkner si F. Scott Fitzgerald. Ea a fost desemenata „Princess of the Confederacy” datorita romanului sau si totodata i s-au acordat doua premii importante, Dixie Council of Author si Dixie Senatorial Medal of Honor.

Ramanerea lui Margaret Mitchell in istorie si impactul pe care l-a avut asupra culturii si importantei literaturii americane nu s-au mai regasit vreodata poate chiar si in filmul cu premiul Oscar si in diversele alte adaptari. Ea a reusit sa captivze publicul timpurilor imediat urmatoare creerii sale si a ramas si astazi una dintre autoarele cele mai cite din lume.