Charlotte Brontë: O privire în biografia celei care a dezvoltat romanul de epocă

Charlotte Bronte – O privire in biografia celei care a dezvoltat romanul de epoca

Charlotte Bronte (1816-1855) este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori britanici ai tuturor timpurilor, creatorul romanului modern de epoca. Ea s-a nascut in Yorkshire, Anglia, si-a petrecut cea mai mare parte a vietii acolo, iar intreaga sa opera este marcata de „mosia lui secluded Haworth”, locul de bastina al familiei. Avea o frumusete aparte si o farmecul personalitatii sale, si a fost caracterizata ca o persoana retrasa, dar foarte inteligenta.

Educatia lui Bronte si scrisul ei

Bronte a inceput scoala la sapte ani si a invatat joaca si poezie. La doisprezece ani a urmat la un colegiu din Londra, unde a ramas doar cateva luni, deoarece s-a intors acasa pentru a-si ingriji mama bolnava. Din aceasta experienta, Charlotte a mieles sentimentul ca aceasta lume este cruda si injusta pentru fetele care nu si-au gasit soti si a fost inspirata sa-si exprime sentimentele folosind pana sa pentru a scrie.

Publicarea continutului lui Bronte si romanul sau

Ea a continuat sa scrie si sa-si dezvolte talentul de scriitoare pana cand a reusit sa obtina publicarea romanului sau adevarat, „Jane Eyre”. Acesta a devenit un hit instant, si de asemenea, a dezvoltat un nou tip de roman. Cartile sale au avut un profund efect asupra narratologiei romanei, iar impactul lor ramane pana in prezent.

Caracterizarea personajelor lui Bronte

Personajele lui Bronte sunt destul de complexe si provoaca o multitudine de sentimente, ceea ce le face interesante. Majoritatea eroilor principali sunt femei aberante si indraznete. De exemplu, in „Jane Eyre”, personajul principal, Jane, este tacuta si la inceput timida, dar se transforma treptat intr-o femeie independenta si la fel de puternica.

Vreme deselata si declinul eroinei Bronte

In anul 18484, Charlotte Bronte a avut parte de o situatie trista cand cei doi frati ai sai s-au stins brusc si s-a hotarat sa lase scrisul in urma. La scurt timp dupa aceea, Charlotte a inceput sa experimenteze o stare de depresie si a inghetat complet creativitatea sa. In anul 1855, ea a contractat tuberculoza, care i-a provocat moartea la varsta de 39 de ani.

Moartea lui Bronte si influentele sale asupra lumii literaturii

Charlotte Bronte a fost unul dintre cei mai mari scriitori britanici ai tuturor timpurilor, si influentele sale au ramas pana in prezent.Romanul ei de succes s-a bucurat si timp de mai multi ani de popularitate, si inca se bucura si astazi de mare respect. Artistul si-a petrecut ultimii zece ani ai vietii scriind si publicand continut de foarte buna calitate, ceea ce a contribuit la statuia sa intelectuala. Oricare dintre noi ar fi putut sa se bucure de Farmecul literaturii lui Bronte si de impactul pe care acestea l-a avut asupra culturii literare britanice.