Charles Bukowski: Biografia scriitorului care a capturat brutala realitate a vieții de jos

Charles Bukowski – si viata sa de scriitor al realitatii brutale

Charles Bukowski a capturat cu talent brutala realitate din lumea de jos intr-o maniera profunda si inteligenta. Prin poeziile si romanele sale nerealiste, pitoresti, a capturat esentialul din ceea ce se intampla in vietile muncitorilor si alcoolicilor anonimi.

Copilaria lui Charles Bukowski

Charles Bukowski a venit pe lume in Germania la 16 august 1920, fiind unul dintre cei trei copii ai familiei Bukowski. A rezidat in Germania pana la varsta de 2 ani si apoi a luat calea Statelor Unite insotit de mama lui. S-au stabilit in Los Angeles, in care s-a si nascut Charles.

Parintii lui Charles au fost un cuplu neconventional. S-au despartit cand Charles era destul de mic, tatal lui luand-o pe frica de o alta femeie si mama ramana sa-si creasca cei 3 copii singura, ceea ce s-a dovedit a fi un lucru foarte greu. A urmat raporturi de munca grele el tinandu-se de un loc de munca pentru mai bine de 20 de ani.

Aceasta experienta de viata a avut mare influenta asupra vietii lui de mai tarziu si a ajutat Bukowski sa vada si sa descrie facialitatile picioarelor de jos incert si a muncitorilor rataciti.

Educatia lui Charles Bukowski

Charles Bukowski a absolvit liceul in 1938. Dupa terminarea liceului s-a inscris la Universitatea din Los Angeles, dar a renuntat dupa 6 luni de studiu.A urmat mai bine de 10-11 locuri de munca esuate inainte sa devina scriitor, lucru care face parte din motivul pentru care majoritatea oamenilor ar dori sa citeasca despre el.

Stilul lui Charles Bukowski

Stilul lui de scris se poate caracteriza prin apropiarea sale de realismul brut, asa cum este el, si se foloseste de expresii si locutiuni diverse pentru a contura o descriere a realitatii. Acest lucru se mai datoreaza si experientei sale semi-nodare, deoarece are inclinatii ingrijoratoare inaintat pe cariera si lupta lui de a supravietui in cadrul acestei situatii.

Aspectul semi-autobiografic al scrierii sale, sau asa-numitul lui „crud realism” cum l-a descris el insusi, nu ar fi iesit la iveala fara experienta sa de viata si poate ca adevarata semnificatie a poeziilor sale si romanelor se poate descoperii abia daca citesti despre experientele sale anterioare.

Operele lui Charles Bukowski

Gandurile si viziunile sale au dat nastere unor poezii/romane care se pot contura in diverse forme si feluri. Printre cele mai cunoscutete opere ale lui se numara:

 • Poeme
  • „Fruitcake”, 1969
  • „Play the piano drunk”, 1970
  • „Dangling in the Tournefortia”, 1971
  • „Love Is a Dog’s Dream”, 1977
 • Romane
  • „Apostolul nihilist”, 1964
  • „Tablou de pulsiuni”, 1972
  • „Cinci epitafe facile”, 1977
  • „Women”, 1978
  • „Hollywood”, 1989

Un ultim cuvant despre Charles Bukowski

Charles Bukowski a trait o viata complicata, dar si-a transformat/reinterpretat-o in literatura cu pricepere. Conexiunea autorului cu „picioarele de jos” a transformat romane voalate in cele mai simpatice carti din toate timpurile. Cu alte cuvinte, Bukowski a cunoscut mai bine decat oricine alte esenta vietii de jos si a transformat-o intr-o frumoasa literatura, sperand ca toti cei care citesc sa le inteleaga si sa le si reguseasca.

Charles Bukowski a stiut sa impregneze cuvintele de o mare intelepciune. Experienta lui de viata si compasiunea lui pentru cei mai putin norocosi s-au unit astfel pentru a creea o literatura deosebita.

Cu siguranta, Bukowski poate fi considerat ca fiind unul dintre cei mai importanti scriitori din lume, capabil sa reinterpreteze realitatea, analizand-o si redand-o intrun limbaj plastic si emotionant, fara sa fie trasaturi artificiale sau falimentare. Incearca sa vezi dincolo, sa intelegi si sa simti mesajul adanc si autentic al lui Charles Bukowski. Vezi acest site pentru a descoperi cateva dintre cartile sale