Truman Capote: Despre autor și influența sa asupra literaturii non-ficțiunii

Truman Capote: Despre Autor si influenta sa asupra literaturii non-fictiunii

Cartile sale au fost scrise cu un stil de scriere in care familia lui Capote, prietenii si aventurile lui, in plus fata de detectivii sale, sunt inclus in povestirea de non-fictiune din viata sa. Truman Capote a scris 11 carti, toate in genuri diferite. Cele mai cunoscute din ele sunt „Serpent rezidual”, „Noi renastem ca lotusii”, „Povestiri”, „In Cold Blood”, „La Gerais si Revolverul de Aur” si „Nina si intalnirile ei cu Sfanta Ingerilor”.

Truman Capote s-a nascut la 30 iunie 1924, in New Orleans, Louisiana, iar mama sa era pe atunci in varsta de 19 ani. Dupa ce a scris prima sa carte, „La Gerais and the Golden Gun”, parintii lui Truman au divortat. El a fost trimis in Alabama, unde a locuit alaturi de o matusa. El a luat bacalaureatul in 1945, apoi s-a mutatA la New York, unde a lucrat pentru ziarul The New Yorker.

Invazia New Yorkului

In 1948, Truman a inceput sa-si scrie propriul sau manuscris intitulat „Invazia New Yorkului.” Aceasta carte a fost prima sa carte publicata, despre magazine de moda si oamenii din industria modei din New York. Aceasta carte a capotat criticii si, dupa publicarea sa, a devenit un nume de moda printre critici si poeti. Acest lucru a dus la lansarea primului sau volum de proza, „In Cold Blood”, in 1966. A devenit rapid un clasic al literaturii non-fictiune.

Literatura si influenta lui Capote asupra lui

Multe dintre cartile lui Truman sunt scrise in stilul sau unic, in care include elemente vocale, infatisari detaliate si un flux de constiinta subiectiv. De asemenea, el a luat literatura non-fictiune la un nou nivel prin scrierea despre subiecte dificile ca violenta si crimele. Prin scrierile sale, Truman a reusit sa creeze un nou gen de literatura. La momentul actual, acest tip de literatura este cunoscut drept literatura „New Journalism”.

Cartiile lui Truman, Printre Cele mai bune

Iata o lista trimeaza de carti ale lui Truman Capote, ce sunt printre cele mai bune si mai cunoscute:

 • La Gerais si Revolverul de Aur (1948)
 • Noi renastem ca lotusii (1951)
 • Invazia New Yorkului (1953)
 • A doua cea mai frumoasa poveste din lume (1957)
 • In Cold Blood (1966)
 • Miramarul (1967)
 • Casatorie secreta din Fiorentina (1968)
 • Vara de varsta a doua si alte povestiri (1969)
 • Noi si Carpenterii (1973)
 • Un Binefacator parfumat (1975)
 • Nina si Intalnirile ei cu Sfanta Ingerilor (1997)

Legat de scrisul non-fiction, Truman Capote si-a gasit un stil si, odata ce i-a gasit, a ramas la fel de populara si de influenta ca oricand. Acesta a devenit cunoscut ca „numarul unu al literaturii non-fictiune”, si au ramas cartile lui Truman Capote printre cele mai respectate, citite si discutate romanele din toate timpurile.