Top Filme Război 2020

Top Filme Razboi 2020 – Cele mai bune filme de razboi din 2020

2020 a fost un an interesant in ceea ce priveste filmele de razboi. Multi regizori s-au straduit sa aduca pe ecran povesti inspirate din evenimentele reale, eroii si bataliile care au influentat istoria omenirii.

In acest articol, iti vom prezenta un top al celor mai bune filme de razboi din 2020, impartit in doua categorii: „Filme de razboi bazate pe evenimente reale” si „Filme de razboi fictive”.

Filme de razboi bazate pe evenimente reale

 1. 1917

  Regia: Sam Mendes, Cu: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth, Benedict Cumberbatch

  Filmul „1917” este bazat pe povestile din Primul Razboi Mondial si urmareste povestea a doi soldati britanici in timp ce alerga contra timpului pentru a duce un mesaj care ar putea salva viata a mai multor soldati. Odata cu evolutia actiunii, personajele sunt confruntate cu evenimente tragice si imagini grafice ale razboiului.

 2. The Outpost

  Regia: Rod Lurie, Cu: Orlando Bloom, Caleb Landry Jones, Scott Eastwood, Cory Hardrict

  „The Outpost” este un film drama de razboi care se bazeaza pe evenimentele reale din timpul operatiunilor americane in Afganistan. Experienta soldatilor in timp ce apara un avanpost izolat si inconjurat pe trei parti de munti aflati in teritoriul inamic transmite spectacolului tensiunea si suspansul de a trai in mijlocul unui razboi.

 3. Greyhound

  Regia: Aaron Schneider, Cu: Tom Hanks, Stephen Graham, Elisabeth Shue, Rob Morgan

  Filmul „Greyhound” prezinta povestea echipajului unui distrugator american si capitanul lor, care se straduiesc sa protejeze un convoi de nave aliate pe Oceanul Atlantic in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Scenariul este bazat pe romanul „The Good Shepherd” scris de C.S. Forester si ofera publicului o privire unica asupra misiunilor navale ce au avut loc in istorie.

 4. Da 5 Bloods

  Regia: Spike Lee, Cu: Delroy Lindo, Jonathan Majors, Chadwick Boseman, Jasper Paakkonen

  „Da 5 Bloods” este un film regizat de Spike Lee care urmareste povestea a patru veterani afro-americani care se intorc in Vietnam in cautarea ramasitelor liderului lor si a unui tezaur ascuns. Realizat in stilul regizorului, filmul reuseste sa se aprofundeze in teme precum fraternitatea, sacrificiul si razboiul insusi.

Filme de razboi fictive

 1. The Eight Hundred

  Regia: Hu Guan, Cu: Zhi-zhong Huang, Zhang Junyi, Hao Ou, Wu Jiang

  „The Eight Hundred” este un film chinezesc de razboi care spune povestea fictiva a aparatorilor de la un depozit de armament izolat care rezista in fata unei invazii japoneze in timpul celui de-al doilea razboi sino-japonez. Incadrat in actiunea cinematografica de mare amploare, filmul exploreaza conflictele politice si sociale ale vremii pe fundalul actiunii istorice.

 2. Rogue

  Regia: M.J. Bassett, Cu: Megan Fox, Greg Kriek, Isabel Bassett, Jessica Sutton

  „Rogue” este un film de actiune care combina elemente de razboi si de film de aventura. Personajul principal este interpretat de Megan Fox, care este mercenar si se afla in mijlocul unei misiuni de salvare in Africa. Filmul aduce in prim-plan luptele infruntate de femei in zonele de razboi si importanta protejarii animalelor salbatice in perioadele de conflict.

 3. Waiting for Anya

  Regia: Ben Cookson, Cu: Anjelica Huston, Jean Reno, Thomas Kretschmann, Noah Schnapp

  „Waiting for Anya” este un film dramatic bazat pe romanul omonim al lui Michael Morpurgo. Povestea il urmareste pe un baietel care locuieste intr-un sat de granita din Franta in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si ajuta la ascunderea copiilor evrei de nazisti. Filmul scoate in evidenta legaturile umane si solidaritatea in fata adversitatilor, evocand cu succes emotia.

Aceste filme de razboi din 2020 au incantat si captivat publicul prin povestile pe care le ofera si prin tratarea subtila sau plina de actiune a unor teme puternice si universale. Fie ca reprezinta evenimente istorice reale sau sunt produse ale fanteziilor autorilor si regizorilor, aceste filme demonstreaza ca razboiul nu numai ca ne influenteaza viata cotidiana, dar ne reveleaza si tiparele comportamentului uman.