Top Film Noir 2018

Top Film Noir 2018

Daca esti un fan al genului Film Noir, vei fi poate interesat sa afli care au fost cele mai bune filme de acest gen lansate in anul 2018. Avem o lista impresionanta de pelicule care merita vazute, atat pentru povestile intrigante si actoria de exceptie, cat si pentru atmosfera intunecata si vizualul incarcat de simboluri. Asadar, fara prea multe prezentari, iata topul nostru:

1. You Were Never Really Here (2018)

You Were Never Really Here este un film noir contemporan regizat de Lynne Ramsay, de origine scotiana. Filmul ne prezinta povestea lui Joe, un veteran de razboi chinuit de traumele trecutului, care acum lucreaza ca mercenar in lumea interlopa si se ocupa de salvarea fetelor rapite sau abuzate. Atunci cand ii este data o noua misiune, Joe va realiza ca situatia este mult mai complicata decat parea la inceput. Atmosfera intunecata si tulburata, precum si stilul vizual inovator si dur, sunt motive suficiente pentru a urmari acest film.

2. Hotel Artemis (2018)

Hotel Artemis este un film noir de actiune, cu o intriga intensa si o atmosfera intunecata, plina de suspans. Actiunea filmului se petrece intr-un viitor apropiat, intr-un Los Angeles marcat de chaos si violenta. Hotelul Artemis, un spital clandestin pentru infractori, va deveni locul de intalnire pentru eroii nostri, care trebuie sa faca fata intruziunii unor forte ostile si confrontarilor intre ei. Avand o distributie impresionanta, filmul ofera o experienta cinematografica tensionata si neasteptata.

3. Blindspotting (2018)

Blindspotting este un film noir plin de simboluri si subintelesuri, pozitionat pe fundalul unui Oakland, California, grabit sa-si schimbe fata prin gentrificare. Povestea se invarte in jurul prieteniei dintre Collin si Miles, care intampina dificultati in a se adapta la schimbarile rapide din lumea inconjuratoare. Filmul reuseste sa abordeze teme relevante precum rasismul, violenta si solidaritatea, construind un univers noir impresionant si plin de tensiune.

4. Bad Times at the El Royale (2018)

Bad Times at the El Royale este un film noir plin de ambitie, care ne prezinta povestile interconectate ale unor personaje misterioase, care se intalnesc la celebrul hotel El Royale. Povestea se invarte in jurul unui ciocniri intre personaje si a ascensiunii tensiunii in momentele de criza. Pastrandu-si aerul de mister pana in ultimele scene, este o veritabila capodopera a genului.

5. American Animals (2018)

American Animals ne propune o combinatie inedita intre film noir si heist movie, prezentand povestea reala a unui grup de tineri care incearca sa comita un jaf complex si fara precedent. Ansamblul de personaje carismatice, invataturile valoroase ale povestii si intretesutul dintre realitate si fictiune fac acest film o experienta foarte imbietitoreasca si satisfacatoare.